Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 28.234
- Поени од реакции
- 37.866
Убави совети Златко, одбележено во букмаркс за идна употреба. 
Посебно ќе бидат корисни советите за цилиндричниот вентилатор од внатрешната единица. Можеби со таква четка, и плус дување од компресор би било уште поефикасен метод...
Инаку ги потврдувам предупредувањата за расклопување на внатрешната единица. Кај татко ми така есенва му ја ебаа внатрешната единица на стара Фонко клима која до тогаш перфектно си работеше, од немукает стариов ги викна, као ај да ја потсредам пред грејна сезона.
За цела грејна сезона, Октомври до Април или Мај, мислам дека може бајаги прашина да се собере во саќето. Не знам, само размислувам на тастатура - ама ќе ја следам ситуацијата.
Тоа размислувањето за кујната си е на место, всушност јас секако ја направив кујната како одвоена просторија пошто ми смета кога мирисот од готвењето се упива во ткаенините од намештајот. Посебно риба кога се пржи. Мислам дека ова им смета на повеќето, освен на тие кај кои кујната служи за украс (во денешново време на достава на готови јадење, и немање време за готвење, или незаење). Кај мене секој ден се готват по три оброци, немаше шанси да дозволам кујната да биде во склоп со дневната соба.

Посебно ќе бидат корисни советите за цилиндричниот вентилатор од внатрешната единица. Можеби со таква четка, и плус дување од компресор би било уште поефикасен метод...
Инаку ги потврдувам предупредувањата за расклопување на внатрешната единица. Кај татко ми така есенва му ја ебаа внатрешната единица на стара Фонко клима која до тогаш перфектно си работеше, од немукает стариов ги викна, као ај да ја потсредам пред грејна сезона.
Мене ме плаши што има многу прашина во Скопјево, жена ми малтене секој втор ден чисти. Додуша кај мене спратниот ходник многу бргу се прља, поткровјето и долниот дел од кровот сеуште не се завршени и одтаму иде додатна прљавштина.Pod broj eden: vo normalna eksploatacija i redovno koristenje vo dvata rezima ladenje. greenje ne e potrebno nikakvo cistenje na saceto. Zosto e taka? Pri greenje se samocisti nadvoresnata edinica od nafatenoto pri ladenje (se nafaca mraz koj ja lepi za sebe seta nestotija koja posle defrostot odi so vodata) i obratno pri ladenje se samocisti na ist nacin saceto na vnatresnata edinica.
За цела грејна сезона, Октомври до Април или Мај, мислам дека може бајаги прашина да се собере во саќето. Не знам, само размислувам на тастатура - ама ќе ја следам ситуацијата.

Тоа размислувањето за кујната си е на место, всушност јас секако ја направив кујната како одвоена просторија пошто ми смета кога мирисот од готвењето се упива во ткаенините од намештајот. Посебно риба кога се пржи. Мислам дека ова им смета на повеќето, освен на тие кај кои кујната служи за украс (во денешново време на достава на готови јадење, и немање време за готвење, или незаење). Кај мене секој ден се готват по три оброци, немаше шанси да дозволам кујната да биде во склоп со дневната соба.