Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Како беше таа формулата за прорачун на COP на климите
сега мерев кај мене ама не знам како се рачуна да видам колку топлина дава
на усис горе 30с. на издув 50с. потрошувачка стабилна 1150w, дува во прва брзина според упатството 250м3/h.
и да сето ова е на -3с. надвор измерено
ќе се цитирам сам оти ја најдов формулата :D
0.34 x 250 x 20 = 1700w топлина дава моето НЕО на -3 и има COP 1.47
јака клима е нема што :P

Пиши ги со име, презиме и матичен. Може некој ќе се препознае. :P:D

Не, не, ич не е исто. Не споредувај Бинош со Мур. Ја Мур, на пример, не би ја ни погледнал! :P[DOUBLEPOST=1453242614][/DOUBLEPOST]
Па што не кажа негде пред 19:00? :mad:
А ваму па Стујарт кога ќе ја видиш во каст одма... ewww :sick:

Samo sto go izgledav Comet i neznam u koja dimenzija sum mi napravi zbunka

inaku kao so vetiv denes simnati 53 filma pa ke vidime sto ke pokaze januarskata lista mislam deka i samiot ke bidam iznenaden

da On the Waterfront odlicen na pocetokot pisuvase Marlo brando films posle nekoj izvesen period nacinot na koja zboruvase haha vikam ova e korle win win

++ Dardenne brothers simnete si gi dobri se no ne poznati (y) 5-6 filma imaat ke se izedat nabrzinka

Последно уредено:
Здраво дечки,

Подолго време ја читам темата, и морам да ве пофалам за одличните сугестии кои ги давате. Ми треба помош во изборот на инвертер, за греење/ладење на 35-40м2 (дневна, трпезарија, кујна + ходник) во Битола на 7ми спрат, станот е север/исток со добра изолација. Немам уште прошетано по продавници, но од она што можев да го видам на интернет, а и базирано на сугестиите во групата, око ми фати оваа клима: http://technomarket.com.mk/products/09147017/gree-gwh18qd-k3dna1g . Дали ќе може мислење, а и сугестија во кои продавници (освен техномаркет/нептун/сетек/амц кои што веќе видов што нудат на нет) да видам нешто друго?

Последно уредено:
Здраво дечки,

Подолго време ја читам темата, и морам да ве пофалам за одличните сугестии кои ги давате. Ми треба помош во изборот на инвертер, за греење/ладење на 35-40м2 (дневна, трпезарија, кујна + ходник) во Битола на 7ми спрат, станот е север/исток со добра изолација. Немам уште прошетано по продавници, но од она што можев да го видам на интернет, а и базирано на сугестиите во групата, око ми фати оваа клима: http://technomarket.com.mk/products/09147017/gree-gwh18qd-k3dna1g . Дали ќе може мислење, а и сугестија во кои продавници (освен техномаркет/нептун/сетек/амц кои што веќе видов што нудат на нет) да видам нешто друго?
http://technomarket.com.mk/products/09147017/gree-gwh18qd-k3dna1g
Do koja suma i dali mislis da se grees samo na nea ? Jas sum zapoznaen so ponudata mnogu dobro na site firmi..

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Kako e kaj nas so ponuda na toplotni pumpi vazduh voda za priklucuvanje na centralno? Ima li neso interesno za 3 bona sose montaza? Normalno da gree i sanitarna voda. Na zapad masovno se salta na ovaa tehnologija, ubedlivo najekonomicno greenje. Ima sistemi so COP 3+ na -15c i okolu 5 na 7c.

Do koja suma i dali mislis da se grees samo na nea ? Jas sum zapoznaen so ponudata mnogu dobro na site firmi..

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Лимитот би бил некаде 50-55 000, и која би била сумата ако сакам да се греам само на климата, а која би била сумата доколку би припуштал панел во поладни денови?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom