- Член од
- 26 јуни 2013
- Мислења
- 3.597
- Поени од реакции
- 14.641
Можи и @whatto ќе напрај исклучок и ќе пиши пост шо ќе го разбериме.
Let's go to the prom
Bring your atom bomb
Do the dance of death
Until there's nothing left
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можи и @whatto ќе напрај исклучок и ќе пиши пост шо ќе го разбериме.
или добар маркетинг.Или глупи луѓе.
грешка си, на лето собата која што ја греам сега а имам пишувано и порано е на северозапад не крева повеќе од 26-27с, тогаш се вентилирам само со климата, не трошам ни 100ден. на ладењеНе е шега, Јамаха парите за греење ги дава на лето... За ладење. (не дека и јас не би играл така, да можев)![]()
Strelec, moze edna mala pomos okolu odlucuvanjeto za izbor na inverter. Se mislam pomegu dva. Edniot e Fujitsu ASYG12LUCA ( 3.5 ladenje 4 greenje, ladenje od 0.9 - 4, greenje od 0.9 - 5.6. Potrosnja 0.93\0.95. cop 4.3, scop 4, 3.9 eer, seer 7, jonizator apple filter, 850m3/cas max itn) i Tosiba suzimu plus 13ka ( 0.8 - 3.5 - 4 lasdenje, 0.9 - 4.2 - 5.6 greenje, cop 3.8, 7 vo 1 filter, potrosnja 1/1.03 640m3/cas) za kvadratura 40m2 so dobrq izolacija. Sto bi izbral ti?Vo Hubo znam imaa edno vreme CATA ubavi ventilatorcinja, so senzori za vlaga i tajmer da koa ke ugasis svetlo si poraboti uste 15/30min pa da se ugasi sam ventilatorot, ama skapicki bea nad 2000den, i sea ima nesto ostanato u hubo ama pozutele od stoenje. Vo Brikolaz ima dosta polski i hrvatski ama kolku se tihi nemozes da znaes dur ne go namestis doma sto i da pisuva na kutijata.
A ko ke vidis sto sve uredi ima na bugarskiov sajt za ventilacija stvarno kaj nas i nema nisto, a moze i da ima ama mnogu slabi im se sajtovite so zero informacii. Da zemes pa da vrtis telefoni po ovie so ventlacija sto se bavat pokraj klimatizacija pa da prasuvas moze ke iskoci neso poasolno.
Generalno kaj nas nema pobaruvacka od mikro ventilaciska oprema za domakjinstva od pricina sto na gradeznicive (neznam po koj standard) visinata na plafonot im e limitiran na 2.50-2.60m. Barem da bea ramni plafonite, nego na taa visina od 2.60 ke ti opnat uste i poprecni gredi od po 30-40cm na 2-3 mesta i nevozmozno e da izvedes ventilacija i spustas plafon koga nemozes da gi preskoknes gredite, ke dojde mnogu nisko. Bugarite pa i srbite imaat dosta zgradi i kukji od postara gradba, so tavani na 3 ili 3,5m visina i kaj niv moze i da ima pogolema pobaruvacka kako za rekuperatori taka i za centralna ventilacija.
Сега ѕирнав оцените на ИМДБ, Џанго пред 3 години ко сум го гледал сум му ставил 9ка, а да го гледам сега сигурно ќе му падне на 8ца. The hateful eight - чиста десетка и покрај малите пропусти во кастингот.Нели?Кој ти беше подобар овој или Џанго? Мене овој ми е некоја класа над Џанго.
Vidov skoro si napisal 12LUCa deka e 55000, suzumito neznam kolku e ama 13ka ke ti e malce slaba za greenje na taa kvadratura so edvaj 2,6KW na -7 , pa bi ti odgovoril od dvete najpametno Niedna, tuku dodaj uste 5000den i zemi si Mitsubishi FH35 za 60000 so site filtri + jonizator (gledam bitno ti e da ima jonizator).Strelec, moze edna mala pomos okolu odlucuvanjeto za izbor na inverter. Se mislam pomegu dva. Edniot e Fujitsu ASYG12LUCA ( 3.5 ladenje 4 greenje, ladenje od 0.9 - 4, greenje od 0.9 - 5.6. Potrosnja 0.93\0.95. cop 4.3, scop 4, 3.9 eer, seer 7, jonizator apple filter, 850m3/cas max itn) i Tosiba suzimu plus 13ka ( 0.8 - 3.5 - 4 lasdenje, 0.9 - 4.2 - 5.6 greenje, cop 3.8, 7 vo 1 filter, potrosnja 1/1.03 640m3/cas) za kvadratura 40m2 so dobrq izolacija. Sto bi izbral ti?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Fala mnogu, taka i planiram, da ja zemam taa od grcija bugarija kade cenata e 750 evra. ovde vo hidroset e 54800 so toa sto se ceka cela vecnost 2 meseca.Vidov skoro si napisal 12LUCa deka e 55000, suzumito neznam kolku e ama 13ka ke ti e malce slaba za greenje na taa kvadratura so edvaj 2,6KW na -7 , pa bi ti odgovoril od dvete najpametno Niedna, tuku dodaj uste 5000den i zemi si Mitsubishi FH35 za 60000 so site filtri + jonizator (gledam bitno ti e da ima jonizator).
LUCA za 5000den razlika u cena so Mitsava ima mnogu poslab Toshibin (GMCC) kompresor od 9000btu za razlika od toj na FH35 od 13000btu (na 60Hz)koj e i twin-rotary pa e von konkurencija klima za sporedba so ovie 2. Samo neznam koga ke im dojde pamet da im gi spustat cenite kaj nas na ovie 2 klimi, kako na Fujitsuto taka i na Toshibata.
Ako bas mora edna od dvete definitivno LUCA e pojaka so 3,45Kw na -7 i 3,13KW na -15, PdesignH ima 3.9KW i odma se gleda kolku e pojaka od Toshibata so PdignH od samo 3KW, vo Grcija realnata cena i e 45000 (740eu).
Некако ме потсетување на Now You See Me, ненене сепак многу лошо.da bese pred 2-30 godini ke bese wow wow woow
sepak mnogu amaterski...
Taka ja vikaat kaj nas Deluxe serija za taa ti zboram deka e 60000ramno vo energosistem. MSZ-FH35VE-E1 / MUZ-FH35VE-E2 (vnatresna/nadvoresna)Fala mnogu, taka i planiram, da ja zemam taa od grcija bugarija kade cenata e 750 evra. ovde vo hidroset e 54800 so toa sto se ceka cela vecnost 2 meseca.
Moze da mi kazes tocniot model od mitsubisito, dali goa na lager vo makedonija, bo stip imase eden model deluxe za 72000 ako ne se lazam
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Kontaktirav so uvoznikot vo Stip, uni24, ja imaat na lager, cenata bese 72000 za toj model. Toj spomna deka toj gi uvezuval od germanija, proizvodstvo Koreja, dodeka energosistem uvezuvale so proizvodstvo vo italija ili kina ne se sekavam kako kaza o zatoa bile poeftini, ima logika toa ili si ima deklaracija i site potrebni dokjmenti vo energosistem?Taka ja vikaat kaj nas Deluxe serija za taa ti zboram deka e 60000ramno vo energosistem. MSZ-FH35VE-E1 / MUZ-FH35VE-E2 (vnatresna/nadvoresna)