Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@gigovit barem na ovaa tema nemase vakvi nevospitani i niskoobrazovani lugje (pred se, kulturno).
Ovde ne e muabetot dali si zastiten od inspekcija, ako imas informacija deka so toj konkreten model nesto moze da e problematicno (i da, na Bugarskiot forum covekot go pisa modelot koj e potpolno ist so ovoj vo SET, a drugite pet ili kolku i da se sto gi spomna kaj nego na rabota se kompletno drugi modeli), zosto da eksperimentiras i da frlas 22000 denari, koi mozebi tebe ti se igracka i dve dnevnici (neli si prosetan na zapad, i obrazovano partisko direktorce), no na pogolemiot del od lugjeto im se mnogu pari.
Posle eventualno da se zaebavas so idenje po inspekcii, so cekanjeto na servis, pa moze da ti ja vratat klimata na 30-tiot den povtorno neopravena kako treba. I sto togas, pak so inspekciite i povtorno cekanje 30 dena servis? A si ja imal informacijata.
Inace denes mi se javi prijatelot od SET i kako i sto ocekuvav, vika deka nemalo problem so klimite sto gi prodavale.

Океј оценка, ама ја пошто 3 дена пред Боун Томахавк глеав класики како Грд Лош Добар, За неколку долари повеќе, Точно напладне, Буч Касиди и други вестерн класици, на коскиве им давам чист 1.

@gigovit barem na ovaa tema nemase vakvi nevospitani i niskoobrazovani lugje (pred se, kulturno).
Ovde ne e muabetot dali si zastiten od inspekcija, ako imas informacija deka so toj konkreten model nesto moze da e problematicno (i da, na Bugarskiot forum covekot go pisa modelot koj e potpolno ist so ovoj vo SET, a drugite pet ili kolku i da se sto gi spomna kaj nego na rabota se kompletno drugi modeli), zosto da eksperimentiras i da frlas 22000 denari, koi mozebi tebe ti se igracka i dve dnevnici (neli si prosetan na zapad, i obrazovano partisko direktorce), no na pogolemiot del od lugjeto im se mnogu pari.
Posle eventualno da se zaebavas so idenje po inspekcii, so cekanjeto na servis, pa moze da ti ja vratat klimata na 30-tiot den povtorno neopravena kako treba. I sto togas, pak so inspekciite i povtorno cekanje 30 dena servis? A si ja imal informacijata.
Inace denes mi se javi prijatelot od SET i kako i sto ocekuvav, vika deka nemalo problem so klimite sto gi prodavale.
Mnogu me iritira prepotentnost i odgovaram na sekoj post kako sto si zasluzuva. Spomnuva danska,dobiva danska. Spomnuvas partisko direktorce i tebe ke ti kazam deka ne kopcas, ako ne si privaten, namacena dusa, nema da imas pojma za inspekcii. Ako si u situacija da kupuvas klima poarno e po tebe ka kupis on/of od 15.000 za da ne frlas !!!! celo bogatstvo ??? od 22.000 li. Toa li e tvojot pameten odgovor !! Klima kupuva toj sto ima potreba od klima, a ne od sokovnik pa aj evtina bila klimata pa ke si kupam sega toa. I na kraj i samiot potvrduvas deka Setek nemaat pojma za nekoj defekt, sigurno deka ne se tolku budali svesno da prodavaat defektna roba.
Kako i da e, na temata ostanaa 5-6 pametni dusi da komentiraat kolku doma trosat za struja i koj kolku se banja i gotvi, veza nema veke temata so edukacija. Bilo kakva diskusija nadvor od temata kolku se ubavi i evtini Gree e osudena na napad i omalovazuvanje, da ne go citiram tipceto koe stalno ako pisam za nekoja druga firma odma veli deka ti pari da ne ti davaat, bolna rabota.

Малку отидоа работиве во друга насока а ?...Нејсе...Него да прашам....Како греењето до сега со климите ???? Проблеми ???....Аномалии ?????....АЈДЕ ПОЗДРАВ ДО СИТЕ

Eve i jas da potvrdam od izvori bliski do vladata deka so Haierot nemalo problem,nitu so 3,5 nitu so 5,5kite.Pa taka otidov da si pazaram 5,5ka i ostanav so kratki rakavi,se zivo e prodadeno.

Малку отидоа работиве во друга насока а ?...Нејсе...Него да прашам....Како греењето до сега со климите ???? Проблеми ???....Аномалии ?????....АЈДЕ ПОЗДРАВ ДО СИТЕ
Do sega kaj mene so favorit 3,5kw obicna e ok.
I na -2,-3 koga bese pred nekoj den ja startuvav sabajle.
Gream okolu 43m2.dve sobi(dnevna i kujna)+hodnik.
Imam dobra izolacija.
Za tocna potrosuvacka nemozam da ti kazam,ne sum merel.jas imam drug rezim na koristenje.ja pustam na 30 stepeni,na max(fan speed),perkite na pola i tera.ne ja gasam dodeka ne osetam deka se stoplilo vo prostorijata :)

Последно уредено:
Денеска кај пријателот стигнала сметката за октомври. 2500, за месец октомври, климата монтирана околку 10, и користена за греење цело време до крајот на месецот, значи 20 дена, а во просек работела по 8-10 часа. Засега презадоволен, со оглед на тоа дека очекувал сметка од околку 3500.
Што марка на клима, ако може да знаеме?

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom