Te cene za Fujitsu su bas preterano visoke kod vas.Tako da nije bas prikladno bilo sta uporedjivati .
Ja imam dve skupe klime ali sam zato sada kupio klimu za 500 E jer meni treba takva klima.Kupio sam Daikin rxb 35 c i postavio je u sobu od 19 m 2.Izabrao sam Daikin jer po mom misljenju odgovara za tu povrsinu grejanja.Evo klima radi sa potrosnjom struje od 0. 185 - 0.220 kw ( 185 - 220 wati ) struje.U specifikaciji Daikina pise da je minimalni input struje 0.300 kw.A to su vrednosti koje daje Daikin pod nominalnim kapacitetom.
Daikin,Toshiba imaju jako dobru modulaciju rada na manjem kapacitetu , tako su podesene.
Mitsubishi recimo nema bas takvu modulaciju rada,on je podesen drugacije.
Postoje i razlike od proizvodjaca do proizvodjaca.Zato treba izabrati adekvatnog proizvodjaca za svoje potrebe.Po nekom mom misljenju za vece povrsine Fujitsu ,za srednje povrsine Mitsu , a za manje povrsine Daikin ,Toshiba.
Kupio sam uredjaj za 500 E , naravno da moze i za taj novac da resis problem grejanja.
Mnogo je vazno ispravno dimenzionisati uredjaj i proizvodjaca.
Iskreno ja nikada nisam razmatrao kupovinu Gree klime.Pre par godina se pojavio taj model Gree Hansol i shvatio sam da to sto se prodaje u Norveskoj i model Hansol u Srbiji nisu iste klime.[DOUBLEPOST=1445600762][/DOUBLEPOST]
To su NOMINALNI kapaciteti .Pogledaj ovde
http://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Techniques/RAS _ gamme résidentiel domestique/DataBook/DB_TCTC-E15-RAS002_RAS-B10-13-16-18-22N3KV2-E1_EN.PDF
Na kraju ( na zadnjem listu ) ovog dokumenta imas minimalni - nominalni - maksimalni kapacitet koje daje Toshiba.