Abe drugar imase ponazad na.slikite edno fujitsu sto model e ?" Vanlok "
Klime Gree koji se prodaju u Makedoniji da li imaju sertifikat " eurovent " ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Abe drugar imase ponazad na.slikite edno fujitsu sto model e ?" Vanlok "
Klime Gree koji se prodaju u Makedoniji da li imaju sertifikat " eurovent " ?
Инфо баш конкретно немам, мајстор ми ги препорача, на нет што гледав германски бренд се а ги има низ цела европа, во споредба со другите конвектори се дупло поскапи, 2000w нивните се 5 700 денари, во нептун има 2 000w за 2 000 денари, па ко што викаат, ако не знаеш што е добро, прашај што е скапоЗависи колку имаш изолација на тој ѕид, како и подот. Какви прозори (стара дограма, или нови ПВЦ)...
Јас би те прашал дали имаш инфо дали се добри овие Vaillant конвектори? Не сум запознаен со брендот.
To je Fujitsu 12 LT.[DOUBLEPOST=1445440680][/DOUBLEPOST]Abe drugar imase ponazad na.slikite edno fujitsu sto model e ?
и
Тошибата е во салонот, треба да грее некои 34м2.
Немам појма Зоран. Не прашував.
Мислам дека Gree слабо аплицираат за еуровент сертификати (не знам од кои причини). Одлуките за купување ги правев врз база на искуства од форуми, помеѓу кои и од вашиот http://www.elitemadzone.org
Погоре се пишуваше дека овие модели на Gree Lomo што се достапни во Македонија, се LCLH, и со EEV (не со капилара).Gree bas ima dosta razlicitih oznaka .Pretpostavljam da ima razlike za koje je trziste namenjen za prodaju a naravno da i cena uredjaja utice.
Kako sam razumeo ovo je tvoja treca klima i sa ovom klimom si pokrio ceo stan.Zavrsio si sa kupovinom klima i grejanjem..
Kako si zadovolen so greenje ako si go koristel i so pari e u srbia,bas toj modelTo je Fujitsu 12 LT.[DOUBLEPOST=1445440680][/DOUBLEPOST]
Gree bas ima dosta razlicitih oznaka .Pretpostavljam da ima razlike za koje je trziste namenjen za prodaju a naravno da i cena uredjaja utice.
Kako sam razumeo ovo je tvoja treca klima i sa ovom klimom si pokrio ceo stan.Zavrsio si sa kupovinom klima i grejanjem..
Gleam po slikive u kuka zivees mozda se lazam taka mi izglea na so se greese pred klimive,cestito klimive dolgo da.te sluzat normalnoПогоре се пишуваше дека овие модели на Gree Lomo што се достапни во Македонија, се LCLH, и со EEV (не со капилара).
GWH12QC K3DNA1G/O
GWH12QC K3DNB4G/I
Дали навистина е така, искрено не знам. Ќе се обидам да најдам информации на нет, ако воопшто има некаде. Но како и да е, тоа е тоа што е достапно, и за тие пари нема баш некој избор. Барем не овде во Македонија.
Кај вас во Србија барем Фуџитсу имате различни модели на избор, и со релативно нормални цени. Овде во Македонија Фуџитсу држи само една фирма, носи само некои модели, и има ретардирано напумпани високи цени.
Затоа и увозниците на Gree овде во Македонија имаат успех. Во тој сегмент на пазарот (најевтиниот), едноставно немаат конкуренција. За тие пари има само уште Вивакс (кои во најдобар случај се ремаркиран Gree, или Мидеа, или којзнае што), Мидеа (тапа), и разни Беко, корејците ЛГ или Самсунг, и разни ѓубриња од клими како Нео/мео/кватро/криптон/итн
Искрено дури и увозниците на Gree почнаа да се занесуваат, па заради успехот ги покачија цените за некои 10%. Но тоа е тоа, мал пазар е Македонија. Тоа значи и високи цени.
Се надевам некој ќе почне да носи конкурентски производи од таа класа, ете како поевтините модели на Фуџитсу кои се одлични за цената.
Со купување на клими завршив. Но не и со греење генерално. Следното лето следува прект за бекап на греењето со клими - печка на rocket stove принцип на согорување. Исто сакам и да направам сончев панел од лименки (пиво), за воздушно греење во преодните периоди (пролет и есен).
Kako si zadovolen so greenje ako si go koristel i so pari e u srbia,bas toj model
(Twin)vikas me zacudi so ova braos ne znaev a moze da se najde nesto takvo u srbija ili samo poskapite ltca li bese modelotTo je odlicna klima.Dobro drzi kapacitet i dobro je podesena za grejanje.Uvek krece snazno sa grejanjem i registruje svaku promenu ( otvaranje prozora , vrata .....)Najbolje greje kada je podesena na FAN 2 , 3, ( 550 , 750 m3/h vazduha )
Ja sam tu klimu testirao i na - 20 c , jer sam je kupio jos 2011 god , to su bile one prve serije sa Sanyo kompresorom.( twin rotary ). Odlicna klima za grejanje.
Напорен глас има ама барем е смешен.Chris Rock is officially hosting the #Oscars
Нова (до)градба е тоа, сега тек финиширам и сеуште не сум се вселил - немало греење до сега.Gleam po slikive u kuka zivees mozda se lazam taka mi izglea na so se greese pred klimive...
Фала, да си земеш поубави, или ако веќе си ги набавил - да те служат долго и добро....cestito klimive dolgo da.te sluzat normalno
(Twin)vikas me zacudi so ova braos ne znaev a moze da se najde nesto takvo u srbija ili samo poskapite ltca li bese modelot
Da bre sea mi tekna deka vikase use spremam,zemeno e klimce pred 3 god sluzi sea za sea dobra e tu tu...:-DНова (до)градба е тоа, сега тек финиширам и сеуште не сум се вселил - немало греење до сега.
Фала, да си земеш поубави, или ако веќе си ги набавил - да те служат долго и добро.