Go procita forumot od prva do posledna strana, ama znaes kako Vikat koga treba da kupis se mislis I barat plus mislenjeRazlikata pomegu SUZUMU i AVANT seriite e minorna vo pogled na grejnite performasi i 200 evra nema zoshto plus da dadesh za SUZUMU da zemesh.
Jas bi ti preporacal vo ovoj kosh za sporedbi, da go stavish i GREE, MITSU, FUJI, DAIKIN... (makar shto mitsi i daikin se skapicki).
Se imash ograniceno na tri modeli od dva brendovi, a raspolagash so 42000 mkd shto e raspektibilna suma za klima ured i treba da se ramisli dobro kako da se potroshi.
Vtor sovet od mene: kolku ke platish-tolku ke klatish (osven ako ne lupnish 720 evra za suzumu)
Pozdrav i procitaj barem 200 strani nanazad na forumov
Sekoe dobro
p.s. velish deka ke kupuvash od Grcija? A shto ako (ne daj boze) ti zatreba garancijata?
Najmnogu Merak mi pravi Fujitsu ama e 745,, dodeka kaj Nas pod 1200€ tesko da go najdes
Sto se odnesuva do garancijata mitsi 12000 kiragimine serija cini 1610 € Kaj Nas, a vo gr. 999 € - 20%, spores mene vrrdi za.rizikot cenat e 50% pomalku, mozes da kupis uste eden za tie pari
Inaku budzetot mi e 750€