Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@wot Ми штракна лајкче на рецензијата за Бирдман, дали тоа значи дека го гледал, и ако да сакам коментар. :D

...sekoja noc lapnuva 1.5 Kw x 3.3 = 5 den x 30 = 150 den. Ova e bez kapenje, so kapenjata ce vidime kako ce odi.
30 х 150 = 4500

:)

Ne znam kako izracuna 4.5k den deka lapa....
[DOUBLEPOST=1423080551][/DOUBLEPOST]
Jas sum od Ariston TI-SHAPE100 100 litarski prezadovolen, i ako bi se rasipal pak bi zel od Ariston. Ne sum gledal kakva izolacija ima ama voopsto ne gubi toplina, ednostavno fenomenalen. Od toa sto sum prezadovolen i za vo selo za vikendickata zedov ariston od najmaleckite za vo kujna pa i on ima metalen kazan za razlika od site plastikaneri kako gorenje koncar... Sega se i pomoderni i poskapi za zal tie so digitalen display
Mojot e kako na slikata samo 100l pogolem
2400889584.jpg

Не знам што да кажам... само пренесов некој консенсуз до кој дојдов. Наводно и казаните многу бргу им скапувале. Колку време ти го користиш овој Ariston TI-SHAPE 100?

Последно уредено:
@Vanlok
E ova e stvarno..... tolku e jasno napisano....vo ravenkata 30 sto znaci po tebe? TI SAMIOT MU DODAVAS USTE EDNAS 30.
Kako moze bojler da trosi 4500 za mienje race i zabi?
Molim te ne komentiraj povece za ova, jas probav da ti pomognam vo tvojata dilema, po mene trebase da mi zablagodaris i da se izvinis na previdot, no nema vrska, nema da komentiram za ova povece...

@Vanlok 4 godini go koristam i toa go nacekav na promocija od 8900 na 5700. Jas sum ubeden deka ima dobar kazan mislam deka se spomenuvase deka e titanium coated so magneziumski dodatok na greacot. Jas sum prezadovolen zatoa i frizider golem zedov od Ariston, cenite im se sekogas realni. Ako zboruvas so majstori sekogas ce ti navivaat za gorenje

@tzlatko не знам што е проблемот, ми беше сомнителна математиката и напишав како мене ми звучи тоа... Mногу си избувлив нешто последиве недели, за ситници избувнуваш и се лутиш?

[DOUBLEPOST=1423085344][/DOUBLEPOST]
@Vanlok 4 godini go koristam i toa go nacekav na promocija od 8900 na 5700. Jas sum ubeden deka ima dobar kazan mislam deka se spomenuvase deka e titanium coated so magneziumski dodatok na greacot. Jas sum prezadovolen zatoa i frizider golem zedov od Ariston, cenite im se sekogas realni. Ako zboruvas so majstori sekogas ce ti navivaat za gorenje
ОК, фала што го пренесе искуството.

@tzlatko убаво имаш напишано и јас те разбрав уште од прва само не ми е јасно што е по струка Г-дин.@Vanlok што не може да те разбере :D
убаво имаш напишано само кој да размисли малку

Последно уредено:
Birdman и The Grand Budapest бе. Ништо друго. Може Whiplash да се шмугне во некои категории, али очекувам овие два да издоминираат.

Мене па Boyhood ми е класа над сите, единствено Interstellar би му се доближил по мое мислење. Муабетов е за темата за Оскари, ама нема везе.

Ќути мор, уживај таму на 18с во Гевгелија сунчај ги ташаците... Ние тука на север се смрзнавне! :rolleyes:

Moze nekoj da mi kaze nekoe mislenje za vivax GEYI serija 3.5ka. Spored opisot e odlicna no se somnevam dali moze da zadovoli greenje (primarno) za kvadratura od 37m2 (dnevna soba) i razmisluvanje vo odnos cena 44000 i kvalitet (3 godini garancija od strana na serviser). Fala odnapred
Bez problem ce gree kako primarno telo prostor od prosecno dobro izolirani 37m2 do tamu nekade -15 C ( deklarirana e za -20), so razumno mala potrosuvacka. Toa ti e odlicen izbor so cena i kvalitet, bidejci se raboti za debrandiran GREE.
Mene bi me interesiralo koj ja prodava za 44.000 so montaza, moze i na PP, da ne reklamirame tuka nekogo, makar sto toa se pravi tuka na angro, pa ne mu smeta na nikogo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom