Сеа видов. Фала ти.
Иначе добро, очекував дека ќе му се свиѓа, ама не очекував дека ќе му лупне 5ка оти е
@wot и некад глуми хипстер кога не треба. Ама апсолутно се согласувам со неговата рецензија и мило ми е што му се свиѓа.
Друго прашање, дали ти
@wot сметаш дека Бојхуд сеуште заслужува Оскар во конкуренција со Бирдман, во било која номинација.
Знам, многу тагови и прашања, but peace bro.
Silly hot ice, изненаден дека препознавам квалитет.
Meне мака ми е за вас, да не знаеш да го цениш Бојхуд, џабе гледање филмови воопшто е...
За другото прашање, освен мали разлики, истото ми се деси и мене ко на џими. Го гледав Интерстелар и беше за мене врвот. И уште е. И колку да се понашам дека уред е - не се толку битни оскарите, после номинациите уште ме јаде дека го изоставија. Но ете после си го најдов фаворитот за навивање. Бојхуд, филм толку што допира што сигурно ќе го памтам многу време, иако содржински ништо „драстично“ не понуди, битно е како го остава гледачот да се чувствува одпосле. Од другата страна тука е Брдмен и после гледањето реков овој е мојот коњ за кладење, кој е обратно од све што е Бојхуд, содржински и визуелно квалитетен филм, со силна порака.. ама не ме погоди лично, да ме замисли, да ме наежи или изнервира.. нема нешто јак импакт. А сепак во ист ранг ги ставам. Измеѓу го изгледав и Виплеш, и истото го реков, ќе навивам за него како андердог филмче... после гледањето те остава возбуден, те натерал да почувствуваш нешто иако е шаблонско клише нали. Ама остава импакт, е сега се плашам, дали продукцискиот квалитет на Брдмен ќе биде доволен да го памтам изнад Интерстелар на кој пуштив солза, после Бојхуд кој ни го пренесе детството и целата носталгија, после Виплеш кој ме напуни адреналин како првпат да имам секс... времето ќе каже, другите уште ги немам гледано и до сега, кога го изоставија Интестелар, воопшто не ми е битно кој ќе зема оти за сега од сите сум задоволен. Освен Budapest Hotel.. не знам што бара со номинацијата. Само овој да не го исфорсираат. Факинг Андерсон.
-
Абе, зашо го напраиле овој Dumb and Dumber To?
Него, кога веќе никој не го погледна минатиот мој предлог
The Congress, овојпат предлогот ќе иде стриктно за
@grande-juve , воен филм толку силен што сам по себе ми го дига мислењето за сите воени ww1/2 филмови... оти не ми се баш по кејф. Искуство, не е филм. Значи само за ентузијасти.
Come and See (1985)
Interstellar ми беше најдобар филм годинава, сеедно кој ќе земе оскар. Birdman е убав филм и интересен е моментот со камерата ама далеку од најдобар.
Оваа Emma Stone не е убава ама има некој шарм и ептен е јебозовна. Michael Keaton и Edward Norton одглумија на ниво, не очекував ништо помалку од нив нормално.
Te citam i sum ej super, isto mislime vkraj... i citam muabetot za Emma ne bila ubava?
Get the fuck out.