Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.733
Поени од реакции
12.784
Birdman и The Grand Budapest бе. Ништо друго. Може Whiplash да се шмугне во некои категории, али очекувам овие два да издоминираат.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Interstellar ми беше најдобар филм годинава, сеедно кој ќе земе оскар. Birdman е убав филм и интересен е моментот со камерата ама далеку од најдобар.

Оваа Emma Stone не е убава ама има некој шарм и ептен е јебозовна. Michael Keaton и Edward Norton одглумија на ниво, не очекував ништо помалку од нив нормално.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Мене па Boyhood ми е класа над сите, единствено Interstellar би му се доближил по мое мислење. Муабетов е за темата за Оскари, ама нема везе.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Брдмен мех .... хајпот ме испусти изгледа. Хотелот поарен каде каде.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Брдмен и Бојхуд ми се фаворитите мене, кој сака нека земе, веќе кога го нема Интерстелар...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Прво го гледав Интерстелар и мислев дека е најдобар филм за 2014. После го гледав Бојхуд и си реков и овој е најдобар филм за 2014. После го гледав Брдмен и мислам дека е најдобар филм за 2014. Факинг мастерпис. Ги жалам другиве филмови номинирани за оскар. Сите заедно да ги споиш не вредат колку Брдмен.
Интерстелар-Бојхуд-Брдмен, секој е посебен на свој начин. Ова е светото тројство за изминатава година. :cuc::cuc::cuc:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Прво го гледав Интерстелар и мислев дека е најдобар филм за 2014. После го гледав Бојхуд и си реков и овој е најдобар филм за 2014. После го гледав Брдмен и мислам дека е најдобар филм за 2014. Факинг мастерпис. Ги жалам другиве филмови номинирани за оскар. Сите заедно да ги споиш не вредат колку Брдмен.
А Виплеш?
Според мене не е подобар од Брдмен али не е ни далеку :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
А Виплеш?
Според мене не е подобар од Брдмен али не е ни далеку :)
Виплеш ми беше добар, ама не нешто особено добар, туку онака, моментално добар и минлив. Брдмен мислам дека останува... :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.834
Поени од реакции
115.941
Мене ми е многу просечна глумица. Naomi Watts на пример е класи над неа.
И мене. Али секако има пролазна оценка затоа што многу ми личи на една форумџика. :icon_lol:
Затоа братот Бенедикт според мене феноменално го одглуме ликот на Алан Тјуринг. Малце на крај ме напна причата со гејовите (не ме тепајте не е некаков спојлер ова :icon_mrgr: ), ама у глобала одличен филм снимен според вистинска приказна. Оценката сметам дека му е малце преголема, ама пак ќе кажам филмот е супер.

Иначе глеам сте се распишувале за Брдмен, ќе го ставам на утрешниот репертоар. Актерската екипа е одлична, Нортон ми е омилен глумец, а и Зак.

И нормално и Интерстелар го стаив да се симиња, иако Sci-fi за мене не постои како филмска категорија. Метју, Ането на Ио :icon_lol:, must see. :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Се осеќам должно да се доизјаснам за Интерстелар.

Причината зашто не ми се допадна, не е дека филмот е лош од аспект на тоа дека не се во право популарните мислења кои преовладуваат. Да, точно е дека се гледа дека има огромна замисла зад сето тоа, дека ептен длабоко се навлегло во суштината на работите при правењето на филмот и дека филмот има идеја да прикаже нешто многу ново, креативно и различно од се друго до сега, било да е сај-фај или некој друг жанр. Мене проблемот ми е што филмот на публиката која не е до толку заинтересирана за неговата суштина не и ги прикажа работите кои сакаше да ги прикаже. Целта на филмот е да ме заинтересира, да ме држи на место, да сакам да го следам едноставно. Јас доаѓам полн со ентузијазам и желба да видам за што се работи, а тоа не само што не ми го прикажа, туку и тотално ме разочара до степен што више никад нејќам таков филм да видам.

А нормално, некој кого го интересираат работиве секако дека ќе му биде интересен. Буквално можам да го споредам со 300. Луѓето кои не ги интересира тоа од историски, антички аспект викаат: „што е ова бе, луѓе со глави од кози, демони-телохранители, грбави створенија“, и нема да разберат. Ако претходно не се информираш од некој кој разбира зашто е така, нема да ти биде интересно. Такада свесен сум дека филмот на неутралните фанови не им ја прикажа суштината како што треба. Јас пошто го разбирам, филмот ми е фасцинантен и го сметам за врвно дело, исто како што фановите на Интерстелар го сметаат ова за врвно дело од сопствени причини. Разбирам како е, без разлика, може работиш нешто поврзано со тематиката на филмот, може го студираш тоа, може како хоби ти е, па кога ќе го видиш врвно изработено ти е интересно. Али што ако? Тие што го сакаат тоа, што општо ги интересира конкретната тематика на филмот секако дека ќе ги привлече, тоа не е некое достигнување. Достигнување би било некој кој не е запознаен со истото, а е сепак малку заинтересиран, убаво да го запознаеш. Е затоа не ми се свиѓаше и затоа не го сметам за некој легендарен филм, се надевам сега разбирате :)

И да, се осеќам измамено за парите и безпотребно оуверхајпнато, па затоа реагирав импулсивно против фановите тогаш :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Сеа видов. Фала ти.
Иначе добро, очекував дека ќе му се свиѓа, ама не очекував дека ќе му лупне 5ка оти е @wot и некад глуми хипстер кога не треба. Ама апсолутно се согласувам со неговата рецензија и мило ми е што му се свиѓа.
Друго прашање, дали ти @wot сметаш дека Бојхуд сеуште заслужува Оскар во конкуренција со Бирдман, во било која номинација.
Знам, многу тагови и прашања, but peace bro.
Silly hot ice, изненаден дека препознавам квалитет. :D
Meне мака ми е за вас, да не знаеш да го цениш Бојхуд, џабе гледање филмови воопшто е...

За другото прашање, освен мали разлики, истото ми се деси и мене ко на џими. Го гледав Интерстелар и беше за мене врвот. И уште е. И колку да се понашам дека уред е - не се толку битни оскарите, после номинациите уште ме јаде дека го изоставија. Но ете после си го најдов фаворитот за навивање. Бојхуд, филм толку што допира што сигурно ќе го памтам многу време, иако содржински ништо „драстично“ не понуди, битно е како го остава гледачот да се чувствува одпосле. Од другата страна тука е Брдмен и после гледањето реков овој е мојот коњ за кладење, кој е обратно од све што е Бојхуд, содржински и визуелно квалитетен филм, со силна порака.. ама не ме погоди лично, да ме замисли, да ме наежи или изнервира.. нема нешто јак импакт. А сепак во ист ранг ги ставам. Измеѓу го изгледав и Виплеш, и истото го реков, ќе навивам за него како андердог филмче... после гледањето те остава возбуден, те натерал да почувствуваш нешто иако е шаблонско клише нали. Ама остава импакт, е сега се плашам, дали продукцискиот квалитет на Брдмен ќе биде доволен да го памтам изнад Интерстелар на кој пуштив солза, после Бојхуд кој ни го пренесе детството и целата носталгија, после Виплеш кој ме напуни адреналин како првпат да имам секс... времето ќе каже, другите уште ги немам гледано и до сега, кога го изоставија Интестелар, воопшто не ми е битно кој ќе зема оти за сега од сите сум задоволен. Освен Budapest Hotel.. не знам што бара со номинацијата. Само овој да не го исфорсираат. Факинг Андерсон.

-

Абе, зашо го напраиле овој Dumb and Dumber To? :sick:

Него, кога веќе никој не го погледна минатиот мој предлог The Congress, овојпат предлогот ќе иде стриктно за @grande-juve , воен филм толку силен што сам по себе ми го дига мислењето за сите воени ww1/2 филмови... оти не ми се баш по кејф. Искуство, не е филм. Значи само за ентузијасти. Come and See (1985)

Interstellar ми беше најдобар филм годинава, сеедно кој ќе земе оскар. Birdman е убав филм и интересен е моментот со камерата ама далеку од најдобар.

Оваа Emma Stone не е убава ама има некој шарм и ептен е јебозовна. Michael Keaton и Edward Norton одглумија на ниво, не очекував ништо помалку од нив нормално.
Te citam i sum ej super, isto mislime vkraj... i citam muabetot za Emma ne bila ubava?
Get the fuck out.

H

HoT IcE

Гостин
Абе не сум изненаден што препознаваш квалитет, твојот вкус за квалитетни филмови никад не беше доведен во прашање, баш затоа се изненадив оти го браниш Бојхуд. Како и да е, се согласувам со тебе и Џимеј, дур излезе Бирдман за мене тој беше врвот откако го изгледав овој, овој ми е апсолутно врв во секоја категорија. Е сега тоа што збориш за емоција што не те дирнал филмот, со оглед на тематиката на филмот не знам како би те дирнал тебе или мене или Ио или Џимеј или било кој друг од форумов оти ниеден од нас не е во Холивуд. Ама беше визуелно, театарско ебење филмов. Во топ5 филмови ќе го ставам без дилема.

Kajgana Shop

На врв Bottom