- Член од
- 6 февруари 2010
- Мислења
- 882
- Поени од реакции
- 923
Незнам, тотално сум збунет. Сега го извадив ватметарв и го ставив на телевизорот, имаше потрошувачка од 0 вати. Го гледав скоро 1 минута не се мрдна од 0 а лед диодата цело време свети црвено кога е исклучен. Кога го уклучив телевизорот ми трошеше 50 вати на час но го гледав само 10 сек па го исклучив и го вратив назад на климата.Togas ne znam sto e! A glupavo e da reklamiras sega potrosuvacka od 9W kaj uvoznikot!
Mozebi ce pomognat "kolegite" koi imaat inverter i merac mozebi i nivnite isto taka vlecat 10-tina wati vo miruvanje. Gledam nekoi proizvoditeli bas toa i go istaknuvaat deka vo miruvanje trosat samo 1-2 Wata.....
Toa sto vikas za senzorot sepak e premnogu, zar TV-ata, risiverite i neznam sto uste ne, vo miruvanje vlecat 10 W ?
Откога ја приклучив климата потрочувачката беше 0 вати, но штом ја пуштам климата и пак ја изгасам се враќа потрошувачката на 9-10 вати. Дефинитивно нешто во климата ја троши таа струја а не е сензорот.
П.С. Update
Еве сега на ватметарот покажува 0 но пред тоа ја исклучив и уклучив климата во штеќер без да ја стартувам. Чим ја стартувам и исклучам потрошувачката се враќа на 10 вати
[DOUBLEPOST=1416130686][/DOUBLEPOST]
Незнам другар ама јас истиот проблем го имам со жена ми. Ако не ја контролирам може дневно да пушти и 3 машини за перење. Пешкир една употребен за раце да избришам го става за перење, бањарките ги пере двапати неделно. Па да го ебам, јас се туширам еднаш неделно а она ми ги пере бањарките двапати неделноНеделна зголемена активност на темава.
Ова со 10-те вати е итересно да се види зошто е, ама од аспект на потрошувачка е тотално занемарливо. Мислам, ако идеме натаму и ако овде има толкави мајстори на толкав детален мироменаџмент на потрошувачката на струја... Ајде ве молам помогнете ми тогаш како да се справам со потрошувачката на моите родители.
Скоро цел месец бев на пат, а сметката за Септември дојде над 9 илјади. Септември не беше ни за ладење ни за греење, а кога догревале навечер било со клима (фикс спид).
(муабетов е повеќе да покажам колку ми значат тие 10 вати од предходните постови)![]()

Ќе морам да превземам екстремни мерки, кабелот да го направам на два дела, нешто слично како на лаптопот, и еден дел да и го кријам и да и го давам само во недела на ефтина струја

Последно уредено: