Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
cicka i ebam ja nejze

kecot bese pat okolu svetot za 80 dena

crazy shit

Kompilacija od hunger games,White House Down,the maze runner? i mn dr

ако може некој предлог како најефтино да загревам соба со големина од 13-14 м2 која е со висина од 2,6 метри, има 2 см тврдопресуван стиропор изолација од внатерешна страна, се наоѓа во средина од сите страни има соби (бидејќи се наоѓа во стамбена зграда), подмене има стан(во кој се живее) и над мене има стан (кој е празен), ориентација северо исток.
п.с потребно ми е температура од околу 20-21 степен.

cee29fa769412fcd8be67f84329ce657.jpg

Еве многу подобро решение од тоа да се мачам да нацртам со точните димензии. На спратот што сакам да го загревам и на кој сакам да ставам фасада.

Еве многу подобро решение од тоа да се мачам да нацртам со точните димензии. На спратот што сакам да го загревам и на кој сакам да ставам фасада.
Друже дај у Паинт доцртај ручно која соба што е спална/кујна/дневна ??....и многу битно прозори па и врати,вака нејасно е

ako ova e odgovor za mene ne te razbrav bas.
Не беше за тебе....
За овој стан прашуваш ?
Мултисплит 5,5KW со 2 единици ке ти заврши работа но ке те кошта нешто над 1000че, ама па мали сметки за струја ке имаш ;)

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    105,7 KB · Прегледи: 23
Ајде да видиме дали ке успее сликава, инаку сите ѕидови на слика се цигла освен оној ѕид кои ги двои ходникот со скалите, надворешните ѕидови се сендвич (цигла12цм+тервол5цм+цигла12цм), а внатрешните ѕидови се единечна цигла. На првичната слика има многу соби но тоа е слика од првичната изведба на спратот кој беше наменет само за спиење, а сега е преуреден за да се добие малечок стан. Trijagolnicite se prozori, ova drugovo se vrati. Da da 120m2 nekade izleguva fasadata.
1b03e2066c6b79708e5a6e85721738cd.jpg

Последно уредено:
Ајде да видиме дали ке успее сликава, инаку сите ѕидови на слика се цигла освен оној ѕид кои ги двои ходникот со скалите, надворешните ѕидови се сендвич (цигла12цм+тервол5цм+цигла12цм), а внатрешните ѕидови се единечна цигла. На првичната слика има многу соби но тоа е слика од првичната изведба на спратот кој беше наменет само за спиење, а сега е преуреден за да се добие малечок стан.
Како и да вртиш, 5цм стиропор не ти бега. Колку што израчунав, имаш околу 120м2 за фасадирање.

Пи*кииииии го гледав Интерстелар на кино :vozbud: ќе пишам реченица две импресии утре пошто ега не гледам нишо пред очи... Гуднајт. :icon_mrgr:

Дојде пријателов, ја монтираше климата. Ама некако набрзина беше се бидејќи дојде во 19:00 часот. Па сега ме јаде јанза. Кога ќе ја пуштам климата се чуствува како некое пуцкетање од неа ама само на почетокот, после си работи тивко. Втора работа денес што приметив е дека надворешната единица повремено свири. Дали е тоа нормално ?

И мала помош, некој да ми дешифрира што гледам на апаратчево.
Дали е работено 28 саати и потрошено вкупно 7.8 кв и потрошено 39 денари ?

Ако е тоа точно што е третата слика ? Тоа времето е моментално колку е саат но другите вредности немам појма.

f0919ba2590952f6fb27d50a06c909a1.jpg
b1f31a18266d9df7415895458c50615b.jpg
cd5e2831ac0df4295cd94c287f620c8c.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom