Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Vivax gexi e negde okolu 38500 (koja e ista sto i gree hansol), za dve doaga 77000, ako se iscenkas za popust bidejki zemas dve, ke dojde nesto popriblizno do 73000 za mitsubishito koja e 18000 btu, i kako takva ima svoi negativnosti (buka na vnatresna edinica, jak protok na vozduh za da se dobie soodvetniot topl. kap., i vo sekoj slucaj dva izvora na toplina e podobra opcija od mnogu aspekti nego li eden)

Vo sekoj slucaj izborot e tvoj

Дали ако се стави камин (котел) на дрва со парно, ќе мора и барем 1 радијатор да се приклучи за да може да се користи или може да се користи без да се приклучи радијатор?

Годзила :facepalm:

Оној со Метју Бродерик е 1000 пати подобар од срањево што го гледав. Жалам за тие гига ипол што ги потрошив за специјалниве ефекти.
Ама ај, кога ќе ми текне дека некои потрошија над 8 гига на срањево, одма ми станува полесно :LOL:
Тоа уствари беше љубовен тријангл помеѓу Муто , женска му и Годзила. Оваа нормално го сакаше Муто и се издешаваа срања.

Znaci jas sakam da gream 30m2 denski ili na postavena temp okulu 22-23 stepeni (dnevna+terpezarija+kujna) I navecer 37m2 (dnevna+trpezarija+dve spalni) so potrebna 18 stepeni, zadadena temp. Neshto kako denje/noke mode for heating. Ova e vozmozno bidejki od trpezarijata ima vrati koi direktno vodat vo spalnite (nema plus hodnik).
Малку е офтопик ама морам да прашам, како успеа во 37 квадрати да напикаш дневна, кујна, трпезарија и две спални?

Малку е офтопик ама морам да прашам, како успеа во 37 квадрати да напикаш дневна, кујна, трпезарија и две спални?

ludi japonski arhitekti
:vozbud::icon_lol:
imam stan od 50m2 so dve spalni i ostava. site sobi se malu druze. poveli uveri se

37 се многу... еве што направиле со само 34 квадратни метри. ;)

http://www.divianarts.com/112649
Мал стан со фини идеи

Стил, комфор и функционалност спакувани во 34 метри квадратни...

s01.jpg

Кога живеете во дом со минијатурни димензии, секоја идеја која заштедува дополнителен простор е од непроценливо значење. Станот кој овојпат ви го претставуваме е со површина од скромни 34 метри квадратни, а може да се пофали со дневна соба, трпезарија, кујна, спална соба, бања, па дури и балкон, делувајќи многу поголемо од она што е. Во што е тајната? Одличниот распоред, креативните решенија за складирање и секако – декоративните финеси и светлите бои кои визуелно го прошируваат ентериерот. Креиран е отворен план во кој комуницираат дневниот престој, кујната и трпезаријата, каде работната површина во кујната е истовремено и импровизирана трпезариска маса. Спалната соба, иако дел од истата целина, суптилно е ограничена од опкружувањето, обезбедувајќи го потребното чувство на интима. Просторот под креветот е вешто искористен за складирање, а со изборот на ефектни детали и компатибилни тонови постигнат е исклучително пријатен и топол амбиент за живот. Станот е максимално функционален и паметно искористен, а воопшто не е изгубено од естетиката и комфорот. Пронајдете ја омилената инспирација и за вашиот дом!

s02.jpg

s03.jpg

s04.jpg

s05.jpg

s07.jpg

s08.jpg

s10.jpg

s11.jpg

s13.jpg

s14.jpg

s15.jpg

s16.jpg

s17.jpg

s18.jpg

s19.jpg

s20.jpg

s21.jpg

s22.jpg

Имал право Ио, стварно си бил џубре :')

:D

Ne be, smesno mi doe.. maka ti bilo giga ipol si dal za specijalnite efekti. Mene mi bese maka sto olkav go pustiv oti imase kvalitetni kadri i dobri efekti.
Da ne zboram za maka sto ne sum vo moznost sekoj blokbaster da go gledam vo kino. Oti, ovoj bese samo za vo kino. I nikako drugo.
E sega, ko smrtnici moze da mu dozvolime maksimalnite uslovi za po doma mislam. Samo fer e.
Ili ne mora, ako ne go ocenuvame so 2/10 i slicno.
Ama... :rolleyes:

@wot, колку gb е Dawn of the Planet of the Apes? :coffee:

Zaebavaj se ti, koe hejtanje ke mu udram.. Edvaj go cekam. :cenzura::cautious:

Некоја комедија слична на South Park, Rick and Morty (серии се) , ама да не е анимирана?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom