Niggersinparis
добро вече
- Член од
- 28 август 2012
- Мислења
- 2.457
- Поени од реакции
- 1.999
јас имам не се исплати, подобро клима
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу убава и чиста работа ти е панелнава греалка, јас имам од 2500W и на сметката плус 2000-2500 денари зимно време одат а грее само во една соба од тринаесетина квадрати сепак зависи ти колку ќе ја пушташ колку ќе ти треба![]()
со клима за овие пари сауна ке ти биде собата
Со музика се занимава сега поактивно![]()
Во тој случај, појакиот модел одвреме навреме би престанувал со дување, а со тоа и ќе ја намали минималната потрошувачка на струја, со што ќе се изедначи со потрошувачката на послабиот.Тргнуваме од претпоставка дека послабиот модел е доволно јак.
Во тој случај полош избор е појакиот модел. Не само од аспект на поголема потрошувачка, туку и од аспект на комфор: прејак модел за (во однос на него) помала просторија значи и појаки минимум дувања/струења на воздух кои често сметаат.
Иначе како попатна забелешка, ова е и главната предност во комфорот на инвертор моделите во однос на обичните клими со фиксна брзина.
Сакаш да кажеш дека не поднесуваш промаја?Можеби ама организмов не ми поднесува клими, затоа и немаме ставено клима дома па наместо тоа стававме термо изолација на цела куќа да се намали температурата летно време а воедно и да се заштеди на сметки зимно време