Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Управо си сигурно не до парите. Гарант го ставиле пошо е многу добар филмот.
Прочитај малце во претходните постови каков е мојот став за филмот...Секако дека е за парите, во тоа сите се согласуваме, јас само го изразив својот став за тоа каков сајт беше IMDb порано и како си работеше нормално 20тина години и без такви реклами...

ОК, јас се нашалив а ова прејде во дискусија :)

Се разбира дека се сајт кој заработува од реклами и за среќа онаа јадна реклама траеше само еден ден, можеби и само неколку часа, не знам. Не ми беше мене да го нападнам ИМДБ, еден од моите all time омилени сајтови, туку да удрам уште еден ремет кон Твајлајт, како класичен пример за комерцијален ужас од филм кој им се сервира на младите на сите можни начини.

Така, вчера на некои јадни МТВ награди филмот добил некаква си награда за најдобар филм. Мене како вљубеник во филмската уметност ваквите информации ме тераат дирекно на wc-шоља и заради тоа го кревам својот глас против кичот и евтиниот комерцијализам со сила наметнат со цел да ни го испразни џепот (ма да сме имуни на ова) и да фатиме дијареја.

ОК, јас се нашалив а ова прејде во дискусија :)

Се разбира дека се сајт кој заработува од реклами и за среќа онаа јадна реклама траеше само еден ден, можеби и само неколку часа, не знам. Не ми беше мене да го нападнам ИМДБ, еден од моите all time омилени сајтови, туку да удрам уште еден ремет кон Твајлајт, како класичен пример за комерцијален ужас од филм кој им се сервира на младите на сите можни начини.

Така, вчера на некои јадни МТВ награди филмот добил некаква си награда за најдобар филм. Мене како вљубеник во филмската уметност ваквите информации ме тераат дирекно на wc-шоља и заради тоа го кревам својот глас против кичот и евтиниот комерцијализам со сила наметнат со цел да ни го испразни џепот (ма да сме имуни на ова) и да фатиме дијареја.
Не се нервирај, не си троши здравје за џабе, коа знаме дека на евтините МТВ филмски награди гласаат тинејџерки кои истиот момент си ставаат светкав сјај на уста за да можат да емитираат повеќе од вештините на најбедес вампирот Едвард (така беше нели?).
И онака МТВ наградите општо служат како подиум за новите глупости на Лејди Гага и сите оние што сакаат да привлечат внимание на ист начин, а и на начинот на Кање Вест, расипување забави.
Тоа е само една "манифестација" каде шо можеш како ѕвезда да си купиш внимание.
--- надополнето: Jun 8, 2011 7:02 AM ---

едит: ОУ МАЈ ГОД сега ги гледам наградите!
единствена награда шо е на место е онаа на Ема Стоун.
Исто како некој да ги земал оскарите и глобусите и да им исплукал во фаца на сите оние наградени.
Да сум на место на некои актери како Натали Портман или Кристоф Валц, би ми било срам да ме номинираат тука.

Не се нервирај, не си троши здравје за џабе, коа знаме дека на евтините МТВ филмски награди гласаат тинејџерки кои истиот момент си ставаат светкав сјај на уста за да можат да емитираат повеќе од вештините на најбедес вампирот Едвард (така беше нели?).
И онака МТВ наградите општо служат како подиум за новите глупости на Лејди Гага и сите оние што сакаат да привлечат внимание на ист начин, а и на начинот на Кање Вест, расипување забави.
Тоа е само една "манифестација" каде шо можеш како ѕвезда да си купиш внимание.
--- надополнето: Jun 8, 2011 7:02 AM ---

едит: ОУ МАЈ ГОД сега ги гледам наградите!
единствена награда шо е на место е онаа на Ема Стоун.
Исто како некој да ги земал оскарите и глобусите и да им исплукал во фаца на сите оние наградени.
Да сум на место на некои актери како Натали Портман или Кристоф Валц, би ми било срам да ме номинираат тука.
Не се нервирај, не си троши здравје... :)

Искрено, параглајдер ни ова твоево не е рецензија туку е една реченица со кратка содржина. Многу посодржаен пост треба да напишеш за да можеш да го градираш твоето како подобро од останатите.
А за ова околу крајот. Аман бре, зар сериозно ако некој пише крајот е неизвесен тоа тебе ти го уништува? Не знам што да кажам на ова освен дека си филмски Саи Баба во тој случај.

За алиен аутопси си во право многу добар филм а малце луѓе го гледале штета,причата е за двајца другари идиоти кој сакаат да се збогатат преку ноќ, и од англија одат за америка и сосема случајно купуваат стара снимка од случајот мислам од 1948 година кога американците наоѓаат четворица елиени во мексико, а типот од кој едниот од другарите ја купува снимката е човек кој бил задолжен да го сними тој настан и од тука почнува лудница,,,гледајтего да не ви разкажам јас се па нема да ви биде интересно;)

--- надополнето: Jun 8, 2011 3:49 PM ---
Еве од мене добар филм-ПИ,,,,,,,,,,,,Филмот е снимен за 100 денари ама вреди многу повеќе од некој високо буџетни филмови,има брзи движењна на камера многу добри кратки кадри и треба внимателно да се гледа да се сфати;)

Така беше ко да не знаеш? Едвард Кулен и Бела Сван.. и татко му Др. Кулен aka Архангеле :LOL:

tumblr_lmedmamX1J1qbtjf3o1_500.jpg

Кога сте веќе кај Твајлајт.....one simple question: Само мене ли ми е грда Бела (барем со оглед на тоа дека ја направија Мис на Галаксијата)???

Кога сте веќе кај Твајлајт.....one simple question: Само мене ли ми е грда Бела (барем со оглед на тоа дека ја направија Мис на Галаксијата)???
добрa е не зезај... има таков полу провокативен поглед/став... пошо е млада уште, за неколку години ќе биде уште попровокативна

Искрено, овој Confessions, колку време ви одзема да го изгледате цел ако се знае дека трае 1:45?

Искрено, овој Confessions, колку време ви одзема да го изгледате цел ако се знае дека трае 1:45?
Мене 1.55 пошто од почетокот имав мака со преводот, после најдов подобар превод и се си одеше добро.

Биографска приказна за Sid Vicious - басистот на британската панк група "Секс пистолс" и неговата девојка Ненси. Кога Sex Pistols се распаѓа по катастрофалната турнеја во САД Сид е во канџите на хероинот. Едно утро, Нанси е пронајдена избодена до смрт и Сид е уапсен за нејзиното убиство.
Да ставеше барем спољери. Го раскажа целиот филм.

Со прашањево сакаш да имплицираш на нешто или... не си ми јасен :S

Него ли овај.. само што ги изгледав MTV Movie Awards... не ги глеав порано поради знаете, твајлајт, лигавење итн. Одлични беа! Се разбира ако ги исфрлиме повеќето од победниците на наградите. Не сериозно, одлично шоу беше со висока класа на хумор и водителов беше ѕвер(го знам од always sunny in philadelphia и saturday night live). Многу моменти ме прснаа од смеење.. Вреди да се погледне за сите што не го гледале поради слични причини како моите. Да не речам перфектно шоу ќе беше само да го немаше Патинсон... многу некако селски фори ми праеше и вештачки ми се понашаше. А и за другиов од твајлајт некако жал ми падна.. се му собра Патинсон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom