Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 482526
@најубав ти беше по сликите ;)
Ете ја тундрата. 5500 ми земаа.
Станот е мал, ова е најдобра позиција што пасува... е сега горе е греда, и ѕид од комшиите, па немаше шанса горе да се буши..
Мораше повнатре, и под џамот. (што апсолутно не ми е проблем) Надворешната е исто под прозорот!
Фала Богу саглам мајстори да ги пофалам!
Стави од оние белите пластични канали, секако ќе се гледа да ама бар нема да се вака цевките и полесно се чистат каналите

Zavesata će pomogne da se maskira vertikalnata cevka.
Moja zamerka bi bila što e premnogu montirana vo desno, baš idealna pozicija za stvaranje na toploten đep, bidi siguren deka vaka za 50% e zgolemena on-off rabotata. Trebalo bar pola metar vo levo i 10-tina cm podole, no nejse neka e so sreća koristenje na nova klima.

Inače jas imam HAIER TUNDRA, valjda 5-ta sezona, tivka nadvor i vnatre, ne odi pod 400 W nitu eden HAIER, takva im e politikata sekogaš da duva toplo.
Na ladenje mojata ima, ne znam ovaa treba da proveriš, možnost da duva direktno nadole i ako se izbere tivok režim, a takov i treba edinstveno da se izbira po postiganje na sakanata T, dobivaš ured koj ne se sluša i apsolutno ne smeta so duvanjeto na laden leden vozduh, ednostavno kako da ne postoi, a si ja vrši rabotata za koja e namenet.

Прегледај го приврзокот 482526
@најубав ти беше по сликите ;)
Ете ја тундрата. 5500 ми земаа.
Станот е мал, ова е најдобра позиција што пасува... е сега горе е греда, и ѕид од комшиите, па немаше шанса горе да се буши..
Мораше повнатре, и под џамот. (што апсолутно не ми е проблем) Надворешната е исто под прозорот!
Фала Богу саглам мајстори да ги пофалам!

Со здравје да се користи долго да служи

Со здравје да ја користиш пријателе. Не се плаши за џебови и ранци, кај мене е уште погоре и "подесно" па тера не се дава.

Мада, мислам си се зезнал. Си требал Gree или Mitsubishi да земеш, и да ги одбегнеш. :D

Со здравје да ја користиш пријателе. Не се плаши за џебови и ранци, кај мене е уште погоре и "подесно" па тера не се дава.

Мада, мислам си се зезнал. Си требал Gree или Mitsubishi да земеш, и да ги одбегнеш. :D
Фала пријателе, поубава и се што сакате сите овде да си купите!

Ќути, уште ја фалев во "лоби" екипава да влезам :rolleyes:
Мада си имам Мицу дома, од лани уште кога не чинеа :pos:
Сега друга песна пее хорчево тука :D

Чекај да се пушти форумџијата од сите 4 акаунти, па да ни стави смајли. :D

Какво е ова дупло шуко? Нема класично уземљење? Нулована ти е инсталацијата?

Чекај да се пушти форумџијата од сите 4 акаунти, па да ни стави смајли. :D

Какво е ова дупло шуко? Нема класично уземљење? Нулована ти е инсталацијата?
Имаат уземљење овие згради... правени се 80ʼте по ЈУС! И трофазна и се!
Ама има и обични штекови... дека никој не живее, па не се сменети. Инаку климата е на шуко, извлекоа кабел преку надворешната.
Автоматски споено мислење:

Какво е ова дупло шуко?
Обичен е, нека не те буни тоа третото дупче е за штрафчето...

Зошто во gree+ апликацијата поточно делот за потрошувачка на струја не покажува ништо? Иако уредот е вклучен и си работи?

Некако не ми се допаѓа апликацијата на грее

Зошто во gree+ апликацијата поточно делот за потрошувачка на струја не покажува ништо? Иако уредот е вклучен и си работи?

Некако не ми се допаѓа апликацијата на грее
Добро никој ли нема да сподели искуство за овој проблем? На тема од скоро 4500 страници?
Треба ли да ве означувам грее корисниците?

Back
На врв Bottom