Pa obicno koga oznacuvaat nominalna vrednost pri toplenje se kazuva kolkava toplotna mok na nominalna vrednost.Nejse neka bide i nominalna i po potrosuvacka isto ti se vajca.Ubavo objasniv prge deka nominalnata vrednost kako ska ke si ja pise proizvoditelot.
Zato se gleda fleksibilnosta na uredot,od-do bilo na potrosuvacka ili pak na prdadena toplotna mok.Ama ete ti si se odlucil da dimenzioniras klima prema porosuvacka od -do,a toa ne e greska.Ama ako ja dimenzioniras prema nominalna sto ja oznacil proizvoditelot mozi i da pogresis vo dimenzioniranjeto i ke setas so daljinskoto vo jdepot.
Zato ti dadov dva kontra primeroci za tvojot prostor od 25m2.Edna 25RW ,sto e deklarirana kako 2,5 od proizvoditelot i edna 35HR deklarirana kako 3,5 a dve vakvi ne i se ravni na taa 2,5RW i dvata se od isti proizvoditel.
Zato se gleda fleksibilnosta na uredot,od-do bilo na potrosuvacka ili pak na prdadena toplotna mok.Ama ete ti si se odlucil da dimenzioniras klima prema porosuvacka od -do,a toa ne e greska.Ama ako ja dimenzioniras prema nominalna sto ja oznacil proizvoditelot mozi i da pogresis vo dimenzioniranjeto i ke setas so daljinskoto vo jdepot.
Zato ti dadov dva kontra primeroci za tvojot prostor od 25m2.Edna 25RW ,sto e deklarirana kako 2,5 od proizvoditelot i edna 35HR deklarirana kako 3,5 a dve vakvi ne i se ravni na taa 2,5RW i dvata se od isti proizvoditel.
Jas tebe te prasuvam,sto ima poke vo taa Toshiba nordic poveke od Toshiba Shoraj 24btu sto e toj nordicot po specijalni naracki poskap 1000evra + prevoz.Ete ti gi kazuvas deka nordicite se nesto psebno.Не најдов таблица за капацитети за таа 4kW еве за помалата 3kW Perfera нордик
Прегледај го приврзокот 475558
Номинално е болдирано.
Значи при номинална фрекфенција на компресор, надворешна темп +6, внатрешна +20 повлекува од штекер 600W за да даде 3.2kW топлина
При максимална фрекфенција на компресор, надворешна темп +6, внатрешна +20 повлекува од штекер 2.67kW за да даде 7.4kW топлина.
Штета нема за минимално ќе беше 150W потрошувачка.
Ете има ном/макс за повеќе темп надворешни и внатрешни

poevtin za 1000 ikusur evrejki.