- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 430
- Поени од реакции
- 1.167
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам дали ќе работи линкот.Велес денес 182mg/m3 темно кафена зона!
Ни еден е*ан оџак не чури, ни едно ќумбе не гори.. 15ц е надвор изминативе неколку денови..
Ама затоа сабајлево бар две коли видов што чуреа како Т-34 со димна завеса у јуриш (ваљда скапани дизели што плачат не за ремонт туку за отпад), и чадот 10мим стоеше видлив откако поминаа..
Миса и даље не труе со отворен коп и 200 кипери секој ден низ градов..
Бог знае уште што не се дешава..
Ама да, дрвата загадувале...
Нека стои постов тука за скопјани кога ќе почнат да плачат!
Druzhe kasnish.Не знам дали ќе работи линкот.
Човекот самиот прави филтри за чад и пробува да ги патентира. За жал во северна малце потешко оди таа работа.
![]()
77 tuh vaatamist · 865 reaktsiooni | ФИЛТЕР ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ЧАД Војо Ушевски телефон 075-257-102 | Vojo Ushevski
ФИЛТЕР ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ЧАД Војо Ушевски телефон 075-257-102www.facebook.com
Незнам што да кажам. Тешко се снаоѓам околу аплицирањето. Важно филтерот мие многу добар и нема дасе срамам. До крајот на овој месец требе да направам тестирање да ги видам точно резултатите на прочистувањето на документ.....прочепкај малку има некои конкретни пари како грантови за субвенционирање решенија за прочистување на продукти на горење до ниво на ќумбиња..Налетав негде на таква информација , ама нажалост не ја меморирав. Ако не сум разбрал погрешни тоа ти е ситуација сега или никогаш.Ангажирај ако треба и соработници, но внимавај да не те превеслаат ......каков си наивен...
Значи човекот е на овој форум уште од 2011? И стално прај некој изуми.Druzhe kasnish.
Незнам што да кажам. Тешко се снаоѓам околу аплицирањето. Важно филтерот мие многу добар и нема дасе срамам. До крајот на овој месец требе да направам тестирање да ги видам точно резултатите на прочистувањето на документ.....прочепкај малку има некои конкретни пари како грантови за субвенционирање решенија за прочистување на продукти на горење до ниво на ќумбиња..Налетав негде на таква информација , ама нажалост не ја меморирав. Ако не сум разбрал погрешни тоа ти е ситуација сега или никогаш.Ангажирај ако треба и соработници, но внимавај да не те превеслаат ......каков си наивен...
Баш бев загреан за тој модел и јас ама вака од твоето мислење се двоумам да не биде пари дадени повеќе за име...иначе имам дилема за 3.5 или 4.2 кв сега бидејки просторот ми е 28м2 и незнам дали ќе има разлика според тебе мислење ?Искрено јас на твое место би идел со Mitsubishi BT35VGK наместо Sensira FTXF35
Мицуто има исто вградено вифи, подобри спецификации и подобра енергетска ефикасност а цената е иста како на Даикин, околу 53000 мислам.
Кај нас цената на Даикин постојано расте,расте... и веќе почна да не вреди добиено-платено за влезно ниво модел.
Мицубиши цената на ентри модел е повеќе реална. Имаш модел HR35VG за 37000 денари
Druze u skandinavija 3.5kw gi prodavaat za 120-200m2 ti sakas 4kw za 28m2 da me ti fali dzid ?Баш бев загреан за тој модел и јас ама вака од твоето мислење се двоумам да не биде пари дадени повеќе за име...иначе имам дилема за 3.5 или 4.2 кв сега бидејки просторот ми е 28м2 и незнам дали ќе има разлика според тебе мислење ?
60-100W ( vo zavisnost od izolacijata) ti trebaat po m² pa sega smetaj sam.Баш бев загреан за тој модел и јас ама вака од твоето мислење се двоумам да не биде пари дадени повеќе за име...иначе имам дилема за 3.5 или 4.2 кв сега бидејки просторот ми е 28м2 и незнам дали ќе има разлика според тебе мислење ?
Баш бев загреан за тој модел и јас ама вака од твоето мислење се двоумам да не биде пари дадени повеќе за име...иначе имам дилема за 3.5 или 4.2 кв сега бидејки просторот ми е 28м2 и незнам дали ќе има разлика според тебе мислење ?
Ги читав на финскиот форум овие со RW модел.Druze u skandinavija 3.5kw gi prodavaat za 120-200m2 ti sakas 4kw za 28m2 da me ti fali dzid ?
Неморал да намалам звук, RW25 ја имам од 2023 (ова сега и е 3то зимо веќе)3
3.5 кв
Види за твој пари ти си одлучуваш. Цените на Даикин се малку повисоки кај нас споредено со соседството. Иначе климата си е ок, како за модел од влезно ниво.
Автоматски споено мислење:
Ги читав на финскиот форум овие со RW модел.
Вика батката ставил RW25 во 250м2 куќа од штици градена 1980.
Внатрешната исто звук прави како машина за перење алишта кога работи на центрифуга.
Еве видео има снимено од надворешната како прави дефрост.
Ова многу лоша клима да ти било.
![]()
Mitsubishi RW25 ulkoyksikön sulatusäänet
Asetukset:WarmPuhallus 2 (manuaali)Pyynti 20CSiivekkeet alaviisto, vasemmalle (manuaali)Silent mode päälläSisälämpötila 22CUlkolämpötila -2Cyoutu.be
П.с. намали тон пред да кликнеш на видеото
Па не мораш да намалиш звук, се имаш навикнато и ова ти е нормално.Неморал да намалам звук, RW25 ја имам од 2023 (ова сега и е 3то зимо веќе)
Сталин на мах фан ми е и работи како саат, и дневна ставена ниту е гласна ниту прави провев (9м има пред неа отворен простор)
Поголем дел од зимата само она работи и грее куќа од 135м2, куќата е градена 1977 и со твој речник од штици е
Дрво кон надвор, 20цм камена волна, гипс картон од внатре.
ретко се наоѓа тврда градба низ Шведска, најголем дел се дрвени куќи па и голем дел од постарите згради (обично се на 3ката или приземје плус два и МКД)

Ne go ni otvoriv videoto nit pa imam namera, mojot komentar bese cisto moe licno iskustvo posle poveke od dve godini koristenje na istata. Moze kaj nekoj drug razlicno raboti moze kaj nekoj se pogodila falicna edinica ne e samo Gree kaj sto moze da izleze nesto falicno i kaj Daikin/Mitsu/Toshiba go ima toa (moze pomal broj ama i oni nekogas imaat problemi)Па не мораш да намалиш звук, се имаш навикнато и ова ти е нормално.
Човекот има доста вложено. Дополнителна тацна со греачи амортизери како спирали на надворешна...
И бадијала, ова брчи татни.
Мене ми звучи као компресорот да се врти опасно лудо. Нели гледаш по завршување на дефрост не можи да се смири. Ова е гарант фрекфенција преку 200Hz
И види колкави димензии е надворешната. Како за 2.5 кв голема
А најтрагично од се е што капка вода не капна од дефростот
Даикинот мој исто има 8м отворен простор. Стално е на Ауто фан, да заборајш дека има клима.
Прај дефрост кога изменувачот тотално ќе замрзни, и мислиш надвор врни дожд пошто вода течи од секаде
А да пробаме прво законски да ги натераме големите загадувачи да стават филтри?!Не знам дали ќе работи линкот.
Човекот самиот прави филтри за чад и пробува да ги патентира. За жал во северна малце потешко оди таа работа.
![]()
77 tuh vaatamist · 865 reaktsiooni | ФИЛТЕР ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ЧАД Војо Ушевски телефон 075-257-102 | Vojo Ushevski
ФИЛТЕР ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ЧАД Војо Ушевски телефон 075-257-102www.facebook.com