Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Оваа ко подобра да е од таа во МК што ја носат....
Ко што гледам во оваа не е вградено истото HIGHLY Singlе-Rotary компресорче :)

Вика Compressor model: QXFT-A103zE170
Ова као Two-Stage и Twin-Rotary да е?
Само добро малку помалечко од тоа што оди во Амберката па може поарно ќе модулира...
Викаат спуштала најниско до 500W а греачот на тацна и компресор троши 145W во моментот кога надворешната темп иде испод 0

Немој сега така и ти.
Дали се слични шведски и фински јазик?
Можиш да ни кажеш што зборува тој човекот од видеото на мојот претходен пост?
Што вели баш ме интересира?
"Добри се овие Грее добро топлат али да го запалам јас ќумбето замрзнав у пм"

Slicni se kolku Makedonski i Ungarski :) so drugi zborovi voopsto
Opisot na videoto ti e na svedski ne e na finski, sega ke poglednam sto zbori gospodinot

Na svedski zbori ne na finski, klasicno reklamno video deka ako kupis od Scanuvar ili kako i da e isporacuvaat samo uredi nameneti za Nordiskite zemji demek garantirano
Imala Gree patentiran 2-stage kompresor so A+++ klasa koja bila najvisoka mozna
Ubavo izgledala, imala funkcija da generira toplina kako pecka na drva i koga ke postignela temperatura gasela nadvoresnata a vrtela vozduhot vnatre

Последно уредено:
Slicni se kolku Makedonski i Ungarski :) so drugi zborovi voopsto
Opisot na videoto ti e na svedski ne e na finski, sega ke poglednam sto zbori gospodinot

Na svedski zbori ne na finski, klasicno reklamno video deka ako kupis od Scanuvar ili kako i da e isporacuvaat samo uredi nameneti za Nordiskite zemji demek garantirano
Imala Gree patentiran 2-stage kompresor so A+++ klasa koja bila najvisoka mozna
Ubavo izgledala, imala funkcija da generira toplina kako pecka na drva i koga ke postignela temperatura gasela nadvoresnata a vrtela vozduhot vnatre
Аха што била работата. Значи кога го пали ќумбето вика " е исто вака и Грее-то топли" хаха

Reinkarnirase, ama izgleda pak ke go jades….hahaa
Ова за мене беше?
Јас Грее ги рекламирам.
Ме бендиса климата прашувам дали ја имате.
Никој не ми одговара од вас.
Само да се плачело што луѓе ќе бевте бе. Плачете кај админите да ме банираат као наводно нешто сум продавал нешто сум рекламирал. Цццц

Купувач сум пријателче, не сум продавач. Свати веќе еднаш

imala funkcija da generira toplina kako pecka na drva i koga ke postignela temperatura gasela nadvoresnata a vrtela vozduhot vnatre
"Fireplace" им е таа функција на нордискиве модели и кај скоро сите производители ја има.... по нашки вентилатор :D
Као демек кога ќе го распалат таму на север ќумбето, климава ќе ја изгаси надворешната единица и понема да троши струја ама сепак топлината од каминот ќе ја раздувува низ целиот дом... шо е океј пошо таму греат по 200 квадрата.

И за тоа ете имаат засебно дугме на далечинското.

"Fireplace" им е таа функција на нордискиве модели и кај скоро сите производители ја има.... по нашки вентилатор :D
Као демек кога ќе го распалат таму на север ќумбето, климава ќе ја изгаси надворешната единица и понема да троши струја ама сепак топлината од каминот ќе ја раздувува низ целиот дом... шо е океј пошо таму греат по 200 квадрата.

И за тоа ете имаат засебно дугме на далечинското.
Da zborese nesto deka gasi nadvor a duva vnatre koga ke postigne temperatura.
Imam i jas na RW-to probav da ja koristam nekako ne me bendisa i ja zgasiv (e toa bese laden vozduh sto vika strelco, a ne deka Mitsuto duva laden vozduh koga e vo mod na greenje)

Da zborese nesto deka gasi nadvor a duva vnatre koga ke postigne temperatura.
Imam i jas na RW-to probav da ja koristam nekako ne me bendisa i ja zgasiv (e toa bese laden vozduh sto vika strelco, a ne deka Mitsuto duva laden vozduh koga e vo mod na greenje)
Пробај кога ќе запалиш камин (ако запалиш некогаш)
Оваа функција е само да го врти веќе топлиот воздух и може да е корисно да турка топлина во подалечните простории...

Пробај кога ќе запалиш камин (ако запалиш некогаш)
Оваа функција е само да го врти веќе топлиот воздух и може да е корисно да турка топлина во подалечните простории...
Jasno mi e deka go vrti vozduhot, ama vozduh na 20-21stepen i samo da go vrti se oseka kako ladno struenje da ima
Drugo e da e zagreano na povisoka temperatura pa da vidis nekoja korist od nego.

Kaminot od tip Weber, go palam samo nadvor na ubavo vreme. Kakov rucek/vecera iskaca od toa ... :)

Zdravo zedov Atlantic wifi 2500 w panelka a nema nogarki sto ne mi e logicno dali nekoj ja ima da. Kaze dali e istoto i kaj nego.

Pa vi stvarno imate abnormalno preimućstvo s cijenama !! Baš me zanima kakvo je jamstvo, ima li ga uopće, budući da je prodavač to nije spomenuo. Mi u Zagrebu o nečemu ovakvom možemo samo sanjati.

Pa vi stvarno imate abnormalno preimućstvo s cijenama !! Baš me zanima kakvo je jamstvo, ima li ga uopće, budući da je prodavač to nije spomenuo. Mi u Zagrebu o nečemu ovakvom možemo samo sanjati.
Некоја превара е 100%
Овие модели ни официјалниот увозник ги нема, од кај пак сега некој си таму од Дебар хаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom