Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
PopravenoКај сте Грее тим дрим тим?
Каде сте кај отидовте?
Еднаш ќе побарам информација од вас и ве снемува.
@Strelec да не отиде лепенки "Nordik" да прави?
Немој сега така и ти.Popraveno
На нивни форуми ја фалат.
Во Финска се нарекува SP-X Nordic
Ако ја има ја купувам

Викаат спуштала најниско до 500W а греачот на тацна и компресор троши 145W во моментот кога надворешната темп иде испод 0Оваа ко подобра да е од таа во МК што ја носат....
Ко што гледам во оваа не е вградено истото HIGHLY Singlе-Rotary компресорче
Вика Compressor model: QXFT-A103zE170
Ова као Two-Stage и Twin-Rotary да е?
Само добро малку помалечко од тоа што оди во Амберката па може поарно ќе модулира...
Slicni se kolku Makedonski i UngarskiНемој сега така и ти.
Дали се слични шведски и фински јазик?
Можиш да ни кажеш што зборува тој човекот од видеото на мојот претходен пост?
Што вели баш ме интересира?
"Добри се овие Грее добро топлат али да го запалам јас ќумбето замрзнав у пм"
![]()
GREE SP-X Nordic luftvärmepump | Scanvarm
Letar du efter den perfekta värmepumpen som klarar Nordens extrema förhållanden? GREE SP-X Nordic är designad just för dig! Denna flaggskeppsmodell i energik...youtu.be
so drugi zborovi voopstoАха што била работата. Значи кога го пали ќумбето вика " е исто вака и Грее-то топли" хахаSlicni se kolku Makedonski i Ungarskiso drugi zborovi voopsto
Opisot na videoto ti e na svedski ne e na finski, sega ke poglednam sto zbori gospodinot
Na svedski zbori ne na finski, klasicno reklamno video deka ako kupis od Scanuvar ili kako i da e isporacuvaat samo uredi nameneti za Nordiskite zemji demek garantirano
Imala Gree patentiran 2-stage kompresor so A+++ klasa koja bila najvisoka mozna
Ubavo izgledala, imala funkcija da generira toplina kako pecka na drva i koga ke postignela temperatura gasela nadvoresnata a vrtela vozduhot vnatre
Ова за мене беше?Reinkarnirase, ama izgleda pak ke go jades….hahaa
"Fireplace" им е таа функција на нордискиве модели и кај скоро сите производители ја има.... по нашки вентилаторimala funkcija da generira toplina kako pecka na drva i koga ke postignela temperatura gasela nadvoresnata a vrtela vozduhot vnatre

Da zborese nesto deka gasi nadvor a duva vnatre koga ke postigne temperatura."Fireplace" им е таа функција на нордискиве модели и кај скоро сите производители ја има.... по нашки вентилатор
Као демек кога ќе го распалат таму на север ќумбето, климава ќе ја изгаси надворешната единица и понема да троши струја ама сепак топлината од каминот ќе ја раздувува низ целиот дом... шо е океј пошо таму греат по 200 квадрата.
И за тоа ете имаат засебно дугме на далечинското.
Пробај кога ќе запалиш камин (ако запалиш некогаш)Da zborese nesto deka gasi nadvor a duva vnatre koga ke postigne temperatura.
Imam i jas na RW-to probav da ja koristam nekako ne me bendisa i ja zgasiv (e toa bese laden vozduh sto vika strelco, a ne deka Mitsuto duva laden vozduh koga e vo mod na greenje)
Jasno mi e deka go vrti vozduhot, ama vozduh na 20-21stepen i samo da go vrti se oseka kako ladno struenje da imaПробај кога ќе запалиш камин (ако запалиш некогаш)
Оваа функција е само да го врти веќе топлиот воздух и може да е корисно да турка топлина во подалечните простории...