Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu ruzno dalecinskovo za tolku skapa klima, mozea da napravat nesto posaglam.

Што му фали на далечинското баш е убаво.
Тие дугмињата горе се флуоресцентни светат во темно :)
Има свинг горе-долу, лево-десно како сакаш така.
Има Comfort дугме да би се осеќал што покомфорно.

На ова далечинското што му фали? Види колку скриени дугмиња има.
Види кој ден е ти кажува Sunday. Има неделен тајмер за цела недела за секој ден.
Види и сат има :) си знае самата дали е дење или ноќе и самата навечер си влегува во ноќен мод на работа.

Најважно од сѐ ова далечинско е оргинал само за Даикин кај друг бренд го нема. А кинеските се копија од копијата од некој оргинал пред 15 години

Messenger_creation_19E34080-B4A8-4DB8-8781-AB4C155A30BC.jpeg
Messenger_creation_62BB5FB6-1238-48AE-AFEA-05493C1CD5BC.jpeg

Последно уредено:
Sigurno i lupa ide so nego….hahaha
Така е кога не може да оспориш спецификации и опции што климата ги нуди.

Ти кажав мојата има неделен тајмер. За секој ден може да се постават четири резервации во колку саат и која температура ја сакаш.
on-off-on-off или on-on-on-on
Знаеш ли ти што е тоа?
Има такво нешто Грее

Zdravo spodelete iskustvo so Atlantic panel konvektor dali se dobri i dali se ekonomicni kako sto gi reklamiraat, bidejki planiram da zemam a 10. 000 den i ne se malku primer za razlika sto gi ima i po 3000 den (no name) brendovi ako nema razlika barem da ne frlam pari

Zdravo spodelete iskustvo so Atlantic panel konvektor dali se dobri i dali se ekonomicni kako sto gi reklamiraat, bidejki planiram da zemam a 10. 000 den i ne se malku primer za razlika sto gi ima i po 3000 den (no name) brendovi ako nema razlika barem da ne frlam pari
Не може да бидат поекономични оти тоа се коси со физиката..
За еден киловат електрична добиваш еден киловат топлинска енергија, и тоа е тоа!
Дали ќе зрачи инфрацрвено, ќе има класична жица греач, или што ти знам конвекции... на крај се се сведува на простото правило дека не можеш да одиш против физиката!

Зошто се поскапи и какви се не знам. Ваљда имаат прецизни термостати, скапи материјали и изработка, и што ти знам.
Ама поекономични од било која греалка или рингла не се!

Не може да бидат поекономични оти тоа се коси со физиката..
За еден киловат електрична добиваш еден киловат топлинска енергија, и тоа е тоа!
Дали ќе зрачи инфрацрвено, ќе има класична жица греач, или што ти знам конвекции... на крај се се сведува на простото правило дека не можеш да одиш против физиката!

Зошто се поскапи и какви се не знам. Ваљда имаат прецизни термостати, скапи материјали и изработка, и што ти знам.
Ама поекономични од било која греалка или рингла не се!
Fala druze na odgovor, oti citam zatopluvale 24 stepeni 60 m2 a plakjale za struja najvekje 3000 den sto e eftino i ekonomico ako ne lazat

Fala druze na odgovor, oti citam zatopluvale 24 stepeni 60 m2 a plakjale za struja najvekje 3000 den sto e eftino i ekonomico ako ne lazat
Технички може и да не лажат, ама затоплувале некоја пасивна куќа, каде со варење на кафе на сабајле си затоплен до пладне :rolleyes:

Да, и такви куќи има на светов...
А за кај нас, ефтин маркетинг и ништо повеќе.

Технички може и да не лажат, ама затоплувале некоја пасивна куќа, каде со варење на кафе на сабајле си затоплен до пладне :rolleyes:

Да, и такви куќи има на светов...
А за кај нас, ефтин маркетинг и ништо повеќе.
Nz sto bi mi preporacal? Se raboti za prostorija od 20 m2 so Pvc rehau diplo staklo i dzid od 60 cm kamen stara gradba na kukja osven kamin na drva i podno greenje

Nz sto bi mi preporacal? Se raboti za prostorija od 20 m2 so Pvc rehau diplo staklo i dzid od 60 cm kamen stara gradba na kukja osven kamin na drva i podno greenje
Искрено не знам..
Каменот, ако е со бетон, е добар проводник на топлина.. што е уствари лошо!

Ако е со кал/земја, подобро како изолација..
Ама пак тешко да се загрее таа маса!
Треба нешто што константно ќе дава топлина, или екстра ќе грее како ќумбе на дрва (ама рече не сакаш такво нешто)

Стварно не сум паметен што да ти препорачам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom