Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Porediš mega proizvodjača Gree , koji btw pravi uredjaje za mnoge poznate i nepoznate svjetske brandove sa jednim Vivax-om ?!
Zbilja te ne popušta ..
Тргни ја налепницата од вивакс, и види што пишува под неа..
Судир на гиганти!
А богами и секоја втора клима кај нас е аери, па не мора нешто ни за квалитет да се дискутира.

Јаболка со јаболка се споредуваат, и круши со круши!
А во тој ценовен ранг, богами вивакс е поефтин пазар..

Судир на гиганти!
А богами и секоја втора клима кај нас е аери, па не мора нешто ни за квалитет да се дискутира.

Pa upravo se miješaju kruške i jabuke , @Strelec je fino objasnio da dotični model nema kapacitet da podmiri potrebe neizolovanog prostora i to s konzervativnom računicom od 100w/m2 , ako je u pitanju stan može i proći , ako je kuća računaj 150w/m2 na -10... Kad se tu doda još i termalna masa prostora jer nije isto beton , razne vrste cigle , siporex itd a s time su i različite energetske potrebe dodjemo do zaključka da je odabir grijnog tijela malo veća matematika od čitanja naljepnica..

Ja nisam napisao da je taj vivax loš , nekome će odgovarati ako ima toplotne gubitke koje Pdesign uredjaja pokriva , , napisao sam da je smješno porediti vivax i gree kao brendove..

Ja nisam napisao da je taj vivax loš , nekome će odgovarati ako ima toplotne gubitke koje Pdesign uredjaja pokriva , , napisao sam da je smješno porediti vivax i gree kao brendove..
Друже, па ти не знаеш што зборуваш!
Која клима во тој ценовен ранг ја препорача стрелчо од Грее??
Ниедна! Не препорача ниедна!
Како ти извади заклучок дека е "smješno porediti" кога не знаеш ни што се споредува?!
Не знам ни јас.. не знае никој!
Ама ќе млатиме празна слама дека грее е подобар!? :rolleyes:

Баш живо ме занима како заклучи и спореди дека пдизајнот на вивакс е полош од грее? Од кој грее? кој модел за таа цена?

Друже, па ти не знаеш што зборуваш!
Која клима во тој ценовен ранг ја препорача стрелчо од Грее??
Ниедна! Не препорача ниедна!
Како ти извади заклучок дека е "smješno porediti" кога не знаеш ни што се споредува?!
Не знам ни јас.. не знае никој!
Ама ќе млатиме празна слама дека грее е подобар!? :rolleyes:

Баш живо ме занима како заклучи и спореди дека пдизајнот на вивакс е полош од грее? Од кој грее? кој модел за таа цена?

A ko je tebe šta pitao ?
Komentar je upućen onome hroničnom gree mrzitelju , tebi sam napisao kako se kupuje klima uredjaj ...

A ko je tebe šta pitao ?
Komentar je upućen onome hroničnom gree mrzitelju , tebi sam napisao kako se kupuje klima uredjaj ...
Тешко нас ти да кажуваш било што за клима, најмалку за купување :rolleyes:
Терај магарето!

Судир на гиганти!

Поефтин не ке да е баш
Vivax AERI+ 29.990 kapilara...2Kw na -7C
Charmo Arctic 3.5kw 29.999 na EXV......2.92kw na -15C
Charmo Arctic Colder TR.jpg
Celosna dokumentacija ima na linkov ERP, Product Fiche, Energetska, sve sto treba ima za Charmo Arctic najbaran model posto lugeto veke razbiraat sto znacat dokumenti i sto znaci koga dokumentite gi nema!!!
Najdi mi dokumentacija za Vivax AERI kade ima vakva, za da tvrdis deka Vivax e poeftin dokumenti treba da ima, za da se vidi i sto nudi za tie 29.990?
Nema da najdes, taka da koga nesto kazuvas treba da imas u rukav i argument da si go dokazes...ti si od onie sto prvo skokaat posle kazuvaat OP i takvi ima mnogu, nie poiskusnite sme tuka da go obrazlozime dali e taka ili ne e

Последно уредено:
Nema da najdes, taka da koga nesto kazuvas treba da imas u rukav i argument da si go dokazes...ti si od onie sto prvo skokaat posle kazuvaat OP.
Не едитирај отпосле, оти веќе ти го лајкнав..
Ама ај да скокнам прво
веројатно најлошо чуваната тајна во светов е продукт фичето на аери..

Поефтин не ке да е баш
Vivax AERI+ 29.990 kapilara...2Kw na -7C
Charmo Arctic 3.5kw 29.999 na EXV......2.92kw na -15C
Celosna dokumentacija ima na linkov ERP, Product Fiche, Energetska, sve sto treba ima za Charmo Arctic!!!
Najdi mi dokumentacija za Vivax AERI kade ima, za da tvrdis deka Vivax e poeftin, ama da se vidi i sto nudi za tie 29.990?
Nema da najdes, taka da koga nesto kazuvas treba da imas u rukav i argument da si go dokazes...ti si od onie sto prvo skokaat posle kazuvaat OP i takvi ima mnogu, nie poiskusnite sme tuka da go obrazlozime dali e taka ili ne e
Kako će da ti nadje kad je vivax naljepnica a ne brend..
Mora prvo da strga naljepnicu vivax pa da vidi koji brend je u pitanju pa tek ond ada traži ...

Pa trgni od toa sto ne e testirana na -15 sto na energetskata rezultira so X-ovi za ladna zona nema Pdeisgnh za ladna slestveno nema ni drugoto
Абе за каква ладна зона зборуваш..? :confused:
Декември месец дојде, минус немаме видено!
Баш сакав пред некој ден да ги задрам овие што се затрчаа по нордици, како оди греењево, дали им постигаат температура? :ROFLMAO:

А и инаку за 500€ се знае што можеш да очекуваш.. 3.5ка што на ладно е уствари 2.5ка!
И тоа чармото има 2kw греачи за ете да се рече дека третата колона му е пополнета..

Од технички аспект (еве без намера да го напаѓам грее), чармото има декларирано 3.2kw моќ, и 2.9кв пдизајн, средна зона.
Зошто?
(А за слични ствари и за други клими сум се бунел кога маткаат со спецификации)
Прво декларирана моќ, е моќ на +7
И нормално сите се 3.5ки по декларација!
Зошто чармото е 3.2? :toe:

Абе за каква ладна зона зборуваш..? :confused:
Декември месец дојде, минус немаме видено!
Баш сакав пред некој ден да ги задрам овие што се затрчаа по нордици, како оди греењево, дали им постигаат температура? :ROFLMAO:

А и инаку за 500€ се знае што можеш да очекуваш.. 3.5ка што на ладно е уствари 2.5ка!
И тоа чармото има 2kw греачи за ете да се рече дека третата колона му е пополнета..

Од технички аспект (еве без намера да го напаѓам грее), чармото има декларирано 3.2kw моќ, и 2.9кв пдизајн, средна зона.
Зошто?
(А за слични ствари и за други клими сум се бунел кога маткаат со спецификации)
Прво декларирана моќ, е моќ на +7
И нормално сите се 3.5ки по декларација!
Зошто чармото е 3.2? :toe:
Mnogu brzo se napali zasto neznaes sto znaci da se ima Pdesignh za ladna zona, Za LADNA se pravi plus test na -15 koj go nema na Eurovent, zatoa sto Eurovent proveruva SCOP samo za Sredna zona do -10 ;) I bitno ne razbioras sto znaci Matematicka Interpolacja :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom