D
Deleted member 157923
Гостин
Види, јас немам искуство со Грее али врати една страна две има мој пост каде што ја споредував Грее парапетна со стар модел на Даикин. Изгледаат исто само Грее-то има еднореден изменувач Даикинот двореден на внатрешна.Koj što go sledi redovno forumov verojatno znae deka mi treba nova klima za prostorija/ prostor od 14/25 m2 iza ladenje i za greenje i kako raboten prostor i kako spalna soba, za sin mi koj raboti od doma.
Mestoto za klimata na zidot e mnogu tesno, edvaj 700 mm desno od prozorot do bočniot zid, sega e tuka On/ Of NEO baš tolku široka....
Najbitna rabota vo slučajov mi e samo niska modulacija i tivka rabota, nebitno dali e 9- ka ili 12-ka, nebitno dali na -30C će dava isto kolku na -20C , dovolno će e da dava i 1.5 kW na -10C. Barav prvin japonska normalno, ispadna deka so taa širočina ne postoi, nema ni kineska.
Mi se zapali sijalička deka postojat i parapetni klimi i toa baš so ovaa dimenzija što i ne e bitno bidejći taa si ja bere i pod prozorot neli, a red e da se proba i vakvo greenje/ladenje.
Japoncite ispadna deka se od tri do četiri pati poskapi od kineskite, a pošto nemam namera da prodavam bubreg za parapetna klima ostanaa vo igra kinezite.
Se se sveduva na VIVAX 12- ka 40.000 den, GREE 9- ka i 12- ka za 44 do 46.000 den, HAIER 9- ka i 12- ka za 51-53.000den i MIDEA 12- ka za 54.000 den.
HAIER - ot znam deka 1000% nema da raboti pod 400w i toa pomaliot, vo ovoj prostor e nedozvolivo.
MIDEA- ta e skapa i nedokažana za modulacija....
Ostana VIVAX koj e od R dizajn gi ima mal milion po fasadi i ne se loši so modulacija i GREE pomalata koja e sosema dovolna .
Celoto pisanie go pravam so edna cel ( ne ni moram VIVAX- ot će zadovoli gore dole, monterot i prodavačot za Tetovo mi e prijatel) da prodavačive na GREE prisatni na forumov ednaš vo životot napišat edna poštena recenzija i me uverat deka nivnava parapetna raboti kako što im stoi vo prospektot i deka min troši 150 w na greenje.
Ako se spremni na toa eve jas sum spremen da go prekršam vetuvanjeto deka nema nikogaš da kupam ništo od GREE, nivnata klima mnogu poveće mi bendisuva od site drugi ama samo ako se potvrdat vrednostite od prosektot.
Ako se malce pametni da si napravat edna recenzija kako ukraincive i rusive, eden monter, kamerička i spotče pa na YT i tuka, partal da napravat so prodažba....
Da se kladime deka ništo od toa polesno e omalovažuvanje, kleberenje i navredi, samofalenje i nerazbirliv za mene marketing.
A baš ne mi se kupuva VIVAX.
Сепак би требало да имаат иста технологија на проток на воздух Turbo Fan. Ќе ставам слика како изгледа таа турбина и кај Даикин е многу тивка.
Е сега кога ќе дојде време за чистење немам искуство како тоа се отвора.
Таква Грее парапетна има @ts01 па можи ќе сподели искуство
Друго можиш да разгледа и Toyotomi парапетните им се потполно исти а цените можеби се поефтини не знам.
Бител од Битола фирмата ги носи можиш да провериш. Можиш и да ги прашаш случајно да не имаат попусти летово да почекаш

Гледам исто и Мидеа не заостанува зад копирањето на Даикин

Опасни се кинезиве за правење копија на производ.

Последно уредено од модератор: