Од Pulp Fiction е сликава.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од Pulp Fiction е сликава.
Мене конзолната на Gree ми личи многу на стар модел на Daikin само со искасапен изменувач.Update na Eurovent!!!
EUROVENT GREE CONSOLE
GREE Console 2.5kw GEH09AAXB-K6DNA1A => Eurovent link
GREE Console 3.5kw GEH12AAXD-K6DNA1A => Eurovent link
GREE Console 5.5kw GEH18AAXF-K6DNA1A => Eurovent link
Прегледај го приврзокот 413541
EUROVENT GREE AIRY
GREE AIRY 3.5kw GWH12AVCXD-K6DNA1A => Eurovent link
GREE AIRY 5.5kw GWH18AVDXE-K6DNA1A => Eurovent link
Прегледај го приврзокот 413540
Od nepismeni fajda nemaМене конзолната на Gree ми личи многу на стар модел на Daikin само со искасапен изменувач.
Прегледај го приврзокот 413557Прегледај го приврзокот 413558Прегледај го приврзокот 413559Прегледај го приврзокот 413560Прегледај го приврзокот 413562
Исто и овие Toyotomi
Прегледај го приврзокот 413570
Оваа надворешната K6DNA1A скоро сите модели на Gree ја користат истата. Конзолна, Soyal, Airy, Charmo, Pular...
Што дека Airy ви е нов модел кога е комбиниран со стар модел на надворешна.
Ебаго?Od nepismeni fajda nema
Што да ти објаснам?@Goran^^^
Ke moze li da ni go objasnis Euroventot za Daikin Konzolna od 5.5kw, Perfera ili kako se vika taa do -15C.
Za 155.000ден se dobiva sto?
3,63Kw na -7 i toa Bivalentna
i 3,58 na -10C so bekap od 520W
E pa za samo 3,58kw i za A+ klasa e bajagi slabicko ako se gleda cenata od 155.000den....edino za dizajnot/plastikata ako e taa cena.
Gree konzolnata dava 4.8kw na -10C ili 1,22kw e pojaka od Daikov a kosta 3pati pomalce ...i so Eurovent potvrdeno.
Прегледај го приврзокот 413661
Прегледај го приврзокот 413662
Види.. факт е дека дајкинот поминува и како нордик. Ќе задржи капацитет, точно!Што да ти објаснам?
На -7 деклариран капацитет 3.63kw
На -10 3.58kw
На -15 3.49kw и овај капацитет сигурно ќе успее да го задржи до -21 што и е operating limit.
Додека кај Грее после -10 капацитетот на греење ќе паѓа многу брзо.
Климава има надворешна 49 кг
в×ш×д 734×954×401мм огромна
Двореден изменувач на внатрешна и надворешна
Два клипа компресор
Фреон 1.15кг...
И ти ја споредуваш со Грее?
А за цената вистина е многу.
Клима од ИЦС се купува само Јуни-Јули и Септември-Октомври кога имаат 10% попуст и плус 5% за купување со кредитна.
Цената од 155785 ќе падне на 132417.
So ova ne se slagam.А надворешни од 50 кила.. одамна заврши таа приказна. Дури и на темава кај што со години само во килограми се расправаа клими..
Nebitno. LESNINA od Slovenija nemaše proizvodni pogoni, samo magacini i tehničko tehnološki i dizajnerski oddelenija, a beše br.1 vo ex Yu..Kolku sto znam, Vivax voopsto nemaat proizvodni pogoni
не знам дали ја виде оваа 704mm еKoj što go sledi redovno forumov verojatno znae deka mi treba nova klima za prostorija/ prostor od 14/25 m2 iza ladenje i za greenje i kako raboten prostor i kako spalna soba, za sin mi koj raboti od doma.
Mestoto za klimata na zidot e mnogu tesno, edvaj 700 mm desno od prozorot do bočniot zid, sega e tuka On/ Of NEO baš tolku široka....
Najbitna rabota vo slučajov mi e samo niska modulacija i tivka rabota, nebitno dali e 9- ka ili 12-ka, nebitno dali na -30C će dava isto kolku na -20C , dovolno će e da dava i 1.5 kW na -10C. Barav prvin japonska normalno, ispadna deka so taa širočina ne postoi, nema ni kineska.
Mi se zapali sijalička deka postojat i parapetni klimi i toa baš so ovaa dimenzija što i ne e bitno bidejći taa si ja bere i pod prozorot neli, a red e da se proba i vakvo greenje/ladenje.
Japoncite ispadna deka se od tri do četiri pati poskapi od kineskite, a pošto nemam namera da prodavam bubreg za parapetna klima ostanaa vo igra kinezite.
Se se sveduva na VIVAX 12- ka 40.000 den, GREE 9- ka i 12- ka za 44 do 46.000 den, HAIER 9- ka i 12- ka za 51-53.000den i MIDEA 12- ka za 54.000 den.
HAIER - ot znam deka 1000% nema da raboti pod 400w i toa pomaliot, vo ovoj prostor e nedozvolivo.
MIDEA- ta e skapa i nedokažana za modulacija....
Ostana VIVAX koj e od R dizajn gi ima mal milion po fasadi i ne se loši so modulacija i GREE pomalata koja e sosema dovolna .
Celoto pisanie go pravam so edna cel ( ne ni moram VIVAX- ot će zadovoli gore dole, monterot i prodavačot za Tetovo mi e prijatel) da prodavačive na GREE prisatni na forumov ednaš vo životot napišat edna poštena recenzija i me uverat deka nivnava parapetna raboti kako što im stoi vo prospektot i deka min troši 150 w na greenje.
Ako se spremni na toa eve jas sum spremen da go prekršam vetuvanjeto deka nema nikogaš da kupam ništo od GREE, nivnata klima mnogu poveće mi bendisuva od site drugi ama samo ako se potvrdat vrednostite od prosektot.
Ako se malce pametni da si napravat edna recenzija kako ukraincive i rusive, eden monter, kamerička i spotče pa na YT i tuka, partal da napravat so prodažba....
Da se kladime deka ništo od toa polesno e omalovažuvanje, kleberenje i navredi, samofalenje i nerazbirliv za mene marketing.
A baš ne mi se kupuva VIVAX.