Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
За време на снимањето ма Миротворец , Џорџ Клуни беше сместен во Охрид ( ми се чини во хотел Метропол/Белви беше ) . Онаа сценана шо е на мостот/браната , снимана е на браната на езерото Глобочица .

Не знам при толку убави црнкињи да кастираш нешто вакво. Ова ДЕИ е навреда и за црните искрено. Настрана што е у исто време мочање на цела индустрија и фановите од страна на продуцентите. Затоа и заслужуваат да пропаднат.

Харви Кајтел наводно во Битола.

Џокеров на Феникс е најмалце допадлив од сите претходни, со исклучок на тој со Лето. Више делува како ретардиран да е, него вистински криминален мастермајнд.

Џокеров на Феникс е најмалце допадлив од сите претходни, со исклучок на тој со Лето. Више делува како ретардиран да е, него вистински криминален мастермајнд.
Ме потсети да го гледам пак Темниот Витез.

Не знам дали го памти ова некој, рандом сега ми текна :pos:

Некој експерт за ова.
Разликата помеѓу топлотна пумпа за подно греење и електрични котли за подно греење?

Некој експерт за ова.
Разликата помеѓу топлотна пумпа за подно греење и електрични котли за подно греење?
Не ти треба експерт за ова за да ја разбереш разликата.
Разликата е што со топлотна пумпа плаќаш 1Kw струја а она ти дава 4kw.
Kотелот на струја за да ти даде 4kw троши 4kw струја на саат.
За 24часа греење, тој со ТП ке плати 24x1=24Kw, a тој со ефтиното котле 24x4=96Kw.
У превод инвестицијата е поскапа со ТП но сметките за струја се мали. И обратно скапи сметки за струја ке платиш за поефтината инвестиција со електричен котел но така и ТП ке ја исплатиш низ сметките за струја.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom