Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.962
- Поени од реакции
- 90.149
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оххх, муабетиве ви се ко вицот со циганите:
-Абе, знајш колку било убоо бурек да јадиш?
-Од кај знајш море, си јадел?
-Не, ама бате ми кажуваше, гледал кај што јадат.
![]()
Баш пред ден-два, го фатив страшниот Battlefield Earth. Е тој е мајка на погрешна примена на клаустрофобичните кадри со close ups. Само што додатно, хоризонтот е искривен за едно 2-30 степени и цело време личи како ликовите да се затворени у искривена, темна кутија. Додека пак кај Short Cuts тоа многу добро функционира и цело време преку тие кадри го доживуваме безизилезниот ќорсокак во кој е протагонистот.Исто така по којзнае кој пат Нолан докажува дека ги владее клаустрофобичните сетинзи со middle shots и close ups, како и ...
Koga ke se razmontira klimata doagjaat vo kontakt so vozduhot i se pravi bakar oksid, posle toa moze i da se upotrebat povtorno na druga klima ama ne se tie cevki cisti i ke vlijaat na rabotata na kompresorot.Mene monteri mi imaat kazano deka bakarnite cevki cim se upotrebat veke so edna klima se ukrutuvaat i ne se vitkaat poveke kako novi cevki. Kolku e vistina ova veze neam![]()
Реално нема врска ова…Koga ke se razmontira klimata doagjaat vo kontakt so vozduhot i se pravi bakar oksid, posle toa moze i da se upotrebat povtorno na druga klima ama ne se tie cevki cisti i ke vlijaat na rabotata na kompresorot.
Apsolutno točno za povećegodišni bakarni cevki. Plus sekoja krivina ako e so mal radius, a po pravilo e, vo presek se dobiva elipsa a ne krug .... ušte ako se isprava pa pak se pravi koleno presekot stanuva golem otpor za freonot i kompresorot, so što dobivame loša rabota na klimata čak i da ne pukne cevkata i ne pušta freon.Mene monteri mi imaat kazano deka bakarnite cevki cim se upotrebat veke so edna klima se ukrutuvaat i ne se vitkaat poveke kako novi cevki. Kolku e vistina ova veze neam![]()
Кој дел од крајот поточно мислиш? Ко шо се сеќавам со слики од девојчињата завршуваше, да не мавам сполјери?
A koj go pluka.? Amberot e za golema prostorija nad 40 m2,edna rabota ne mi e jasna (moze i dve)
1. za elektroluksov na videovo vikaat deka ova e 9000BTU klima ama davala 18000 (demek mnogu jaka ja ispofalija) malku troshi mnogu dava
![]()
Народный тепловой насос от Электролюкс! • Обзор Electrolux Viking 2.0 ACS/I-09HVI/N8_21Y
Наш сајт - https://www.centrclimat.ru/?utm_source=youtube&utm_medium=viking2Рејтинг кондиционеров - http://centrclimat.ru/ratingНаписать нам в WhatsApp и Tel...www.youtube.com
e sea ako e toa tochno togash
2. elektroluks viking mene mi lichi na gree amber (i dalechinskoto i vnatreshnata im se isti plastikive) bashka nosi gree kompresor. togash kako moze elektroluks da e podobar od gree ako ovde site go "plukaat" amberot?
Никој овде го нема плукано Амберот, така како што напиша!gree ako ovde site go "plukaat" amberot?
Original Gree Amberedna rabota ne mi e jasna (moze i dve)
1. za elektroluksov na videovo vikaat deka ova e 9000BTU klima ama davala 18000 (demek mnogu jaka ja ispofalija) malku troshi mnogu dava
![]()
Народный тепловой насос от Электролюкс! • Обзор Electrolux Viking 2.0 ACS/I-09HVI/N8_21Y
Наш сајт - https://www.centrclimat.ru/?utm_source=youtube&utm_medium=viking2Рејтинг кондиционеров - http://centrclimat.ru/ratingНаписать нам в WhatsApp и Tel...www.youtube.com
e sea ako e toa tochno togash
2. elektroluks viking mene mi lichi na gree amber (i dalechinskoto i vnatreshnata im se isti plastikive) bashka nosi gree kompresor. togash kako moze elektroluks da e podobar od gree ako ovde site go "plukaat" amberot?
Никој овде го нема плукано Амберот, така како што напиша!
Обично замерките кон него(и генерално Грее) се дека не знае ниско да модулира, бар за тие што тоа го сакаат..
И дека беше претставуван како 8мо Светско Чудо од некои продавачи со триредни изменувачи, греачи и битурбо компресори…
За парите сосем одлична клима што добро грее! (Што не беше и случај кога испадна, оти кошташе скоро како фх35 или сузуми 16ка тогаш!)