Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Оххх, муабетиве ви се ко вицот со циганите:

-Абе, знајш колку било убоо бурек да јадиш?
-Од кај знајш море, си јадел?
-Не, ама бате ми кажуваше, гледал кај што јадат.

:facepalm:

Ти правиме roast на Холивуд. На фактите можете само хаха да ставате пошто немате аргументи. :D

Исто така по којзнае кој пат Нолан докажува дека ги владее клаустрофобичните сетинзи со middle shots и close ups, како и ...
Баш пред ден-два, го фатив страшниот Battlefield Earth. Е тој е мајка на погрешна примена на клаустрофобичните кадри со close ups. Само што додатно, хоризонтот е искривен за едно 2-30 степени и цело време личи како ликовите да се затворени у искривена, темна кутија. Додека пак кај Short Cuts тоа многу добро функционира и цело време преку тие кадри го доживуваме безизилезниот ќорсокак во кој е протагонистот.

Секако, Нолан е многу поеклектичен и вклопува и многу други финти. Овие двата беа 100% такви кадри. Едниот без, другиот со причина.

Mene monteri mi imaat kazano deka bakarnite cevki cim se upotrebat veke so edna klima se ukrutuvaat i ne se vitkaat poveke kako novi cevki. Kolku e vistina ova veze neam:)
Koga ke se razmontira klimata doagjaat vo kontakt so vozduhot i se pravi bakar oksid, posle toa moze i da se upotrebat povtorno na druga klima ama ne se tie cevki cisti i ke vlijaat na rabotata na kompresorot.

Koga ke se razmontira klimata doagjaat vo kontakt so vozduhot i se pravi bakar oksid, posle toa moze i da se upotrebat povtorno na druga klima ama ne se tie cevki cisti i ke vlijaat na rabotata na kompresorot.
Реално нема врска ова…
Што као демек додека се во котур нови не доаѓаат у контакт со воздух?!

Туку речи, цената на работна рака последниве години увелико ја надмина цената на цефките.. па не се исплати да се употребат старите. Т.е. се исплати само ако веќе менуваш постоечка клима, па на истото место ставаш нова!
Мада и во тој случај или нема да се нафанат, или ќе те убедат нови да се стават… што со сегашниве цени препорачливо.

Mene monteri mi imaat kazano deka bakarnite cevki cim se upotrebat veke so edna klima se ukrutuvaat i ne se vitkaat poveke kako novi cevki. Kolku e vistina ova veze neam:)
Apsolutno točno za povećegodišni bakarni cevki. Plus sekoja krivina ako e so mal radius, a po pravilo e, vo presek se dobiva elipsa a ne krug .... ušte ako se isprava pa pak se pravi koleno presekot stanuva golem otpor za freonot i kompresorot, so što dobivame loša rabota na klimata čak i da ne pukne cevkata i ne pušta freon.
Monterive voobičaeno so raka gi vitkaat cevkite, pa pokraj toa što izgledaat lošo znaat da zaserat i so skroz zalepeni kolena so mnogu visok otpor za tečniot freon....
Vistinskata mašina za vitkanje cevki ima trn koj hidraulika go gura vo samata krivina vo zonata na vitkanje vnatre vo cevkata, so što se pegla krivinata i dobivame mazen i kružen presek. Ova za čelični cevki i profesionalno vitkanje na cevki za izduvni granki kaj kolite na primer, a za bakarnive kaj klimive dovolno dobro e i koristenje na rolnici za vitkanje, ama toa koristat samo navistina profesionalni monteri, dodeka za našiot voobičaen balkanski monter toa e bespotrebna gimnastika i gubenje vreme i prečka da pobrgu stigne do slednata žrtva.

Ова ли е новиот правец што ќе го фаќа Холивуд во годиниве што следат?
Ај ако ништо друго бар музика ќе слушаме :D

432998265_789819033010008_7428469753769246521_n.jpg

edna rabota ne mi e jasna (moze i dve)

1. za elektroluksov na videovo vikaat deka ova e 9000BTU klima ama davala 18000 (demek mnogu jaka ja ispofalija) malku troshi mnogu dava

e sea ako e toa tochno togash

2. elektroluks viking mene mi lichi na gree amber (i dalechinskoto i vnatreshnata im se isti plastikive) bashka nosi gree kompresor. togash kako moze elektroluks da e podobar od gree ako ovde site go "plukaat" amberot?

1. za elektroluksov na videovo vikaat deka ova e 9000BTU klima ama davala 18000 (demek mnogu jaka ja ispofalija) malku troshi mnogu dava

2. elektroluks viking mene mi lichi na gree amber (i dalechinskoto i vnatreshnata im se isti plastikive) bashka nosi gree kompresor. togash kako moze elektroluks da e podobar od gree ako ovde site go "plukaat" amberot?
A koj go pluka.? Amberot e za golema prostorija nad 40 m2,
inaku i mene milici na amber nordik

gree ako ovde site go "plukaat" amberot?
Никој овде го нема плукано Амберот, така како што напиша!
Обично замерките кон него(и генерално Грее) се дека не знае ниско да модулира, бар за тие што тоа го сакаат..
И дека беше претставуван како 8мо Светско Чудо од некои продавачи со триредни изменувачи, греачи и битурбо компресори…

За парите сосем одлична клима што добро грее! (Што не беше и случај кога испадна, оти кошташе скоро како фх35 или сузуми 16ка тогаш!)

Original Gree Amber

Никој овде го нема плукано Амберот, така како што напиша!
Обично замерките кон него(и генерално Грее) се дека не знае ниско да модулира, бар за тие што тоа го сакаат..
И дека беше претставуван како 8мо Светско Чудо од некои продавачи со триредни изменувачи, греачи и битурбо компресори…

За парите сосем одлична клима што добро грее! (Што не беше и случај кога испадна, оти кошташе скоро како фх35 или сузуми 16ка тогаш!)

ah jas i mojot nachin na govor

ne vo smisla plukaat deka ne topli tuku deka premnogu topli, troshi, pregreva i ne modulira dobro .. a deka e skapa kako model.

vikash za parite... pa i sega neshto ne i se mali parite 53,999 ден bash kako 3.5ka daikin dali e podobra ne znam. dali bi i dal shansi vo dnevnata - da pod uslov prodavachive na gree da ne se epten prepotentni i da sakaat da objasnat shto dobivam a shto gubam ako zemam gree vo odnos na daikin.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom