Svaka ti je njegoševa, svaka čast ....
Не ме зафркавај

, не треба многу мозок за обичен човек што не разбира ништо од клими да ги спои 2 и 2. Фала во секој случај
Исто би било на некој авто форум официјалните дилери за Dacia ги убедат луѓето дека е подобар од Мерцедес не само по цена туку и по квалитет - a за 80% моделите ги немаат тестовите што ги прават другите производители на автомобили. Па дури и Dacia ги тестира сите свои возила на неколку независни вообичаени тестови на автомобили, кои не се задолжителни и се обврзани со закон да се увезат во некоја земја.
Еве јас возим нов Duster, но многу добро знам зошто го купив и кои се неговите јаки и слаби страни. Иде исто 150 km/h како GL Mercedes, но не е ни 50% удобно како вториот. ... итн итн
Но, никогаш не ми се случило Duster да се гаси на 2000 rpm, и официјалниот продавач да ми каже дека мора така, затоа што Duster е наменет само за автопат, и дека не ја користам правилно. Или, да се вклучи темпоматот на 110, а автомобилот оди на 130, без никаква причина. Или да пиша во спецификациите дека Duster има 200 kW и може да оди и 250 km/h. Сите тие основни функции функционираат беспрекорно, а спецификациите се точни. Да Duster имаше такви основни проблеми, без многу размислување би го вратил на дилерот или би го турнал во реката.
И немаше да биде никакав проблем доколку вака не ги „рекламираат“ своите уреди претставници на Gree. Дека се и поевтини и поквалитетни од јапонските производители, а некои уредите имаат проблем со тие основни функции. Без официјални тестови, без само-направени и презентирани тестови, ... само празен празен ... разговор. Тоа е целата нивна приказна. И повеќето од членовите веќе не веруваат во тоа.
И тогаш ... нивната задача овде на форумот не е да продаваат некој уред, затоа што се свесни дека повеќето членови го забележале сето тоа во нивниот „маркетинг“, а за жал и работата на некои нивни уреди, ... туку да плукаат и навредуваат сите други ... и членови и брендови и да спречат било што друго да се пишува - oсвен тоа.
Да се надеваме дека сето ова ќе се смени еден ден