Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Vo kakvi sakas uslovi meri si go.
Kao me zaeba sea? Eve ja ke ti kazam si otvoril nekoe servisno i tamu si videl COP i SCOP ama ne ja znes razlikata a trubis neso ko razbiras...
Eve da ti objasnam....toa COP u servisni go davaat na +7....za K ne go biva, a ne go biva zasto na +7nadvoresna na nikoj ne mu trebaat 3.8kw...kapiras ?

Ни јас не сум го видел тоа, ниту го гледам од етикетиве…
Што не е јасно…? :toe:
Абе друже види еден два поста претходно па да го сватиш муабетот
Автоматски споено мислење:

Значи нешто да научиш....како сакаат ке стават за топла или помал или поголем Pdesign од тој на Средна зона, доказ за тоа ти е оваа слика
Во ред така е се сложувам, средна зона е онаа што е mandatory.
Него ти чепна и друга тема пар греалки ова она...
Е дај да видиме колку дополнителни греалки му требаат на Gree???

Последно уредено од модератор:
Мене ми гледаа 3.5kw за топла зона како многу за 3.5ка клима пошто толку нема ни 7ца Perfera односно има 3.34kw
Прегледај го приврзокот 409446

Иста работа и со 7ца Comfora
Прегледај го приврзокот 409447
Значи нешто да научиш....како сакаат ке стават за топла или помал или поголем Pdesign од тој на Средна зона, доказ за тоа ти е оваа слика за Сенсирата 5.5ка, битно да разбереш што пишува....мене ништо не ми значи да е помал Пдезијн (3.34) како за 3.5ка а ми продаваш 7Kw za 111.000...toa na FB na domakjinkite moze da im bide vazno pluscinjata deka se golemi ama golemi se za samo 3.34 ne i za 7kw ;)
Автоматски споено мислење:

@Strelec ај ти постирај Product Fiche за Gree да видиме колку греалки треба
Vidi za tvoite kolku im treba
I ne mi odgovori na prasanjeto zasto e 3.34 od 6.2kw :)

Последно уредено:
А ти сакаш за 7kw клима Пдезијн за топла зона да и биде 7kw или повеќе?
Па нема толкави топлотни загуби во топла зона
А колку треба да има ако е 7kw?
Ете те прашав да ми објасниш ти никако да одговориш
Ако е 6.2 Пдезијн во Средна, зашто е 3.34 во топла а не 5 пример....зошто е баш 3,34 а не е 3.38 ???

А колку треба да има ако е 7kw?
Ете те прашав да ми објасниш ти никако да одговориш
Ако е 6.2 Пдезијн во Средна, зашто е 3.34 во топла а не 5 пример
Proizvoditelot e toj sto ja izbira vrednosta za Pdesignh i moze da izbere sto saka
Па еве твојот одговор може да се употреби

Па еве твојот одговор може да се употреби
Па ти пошто немаш одговор и се бавиш со други, објасни ми за 3.5ка Сенсира3.5kw(bez WiFi) од 56.000 коклу и е Pdesign и со колку плусчиња е ?

Abe so napraevte oci si izvadivte cop/scop drn drn.....kako se vo drzavata,zatoa se ke propadne....
Prasajneto bese prosto/ednostavno mene taa vnatresna so 770mm, i onaka nadvoresen izgleda mi lici na daikin-ako e taka/mozebi nee.!(samo sto gree e 60k, daikin +100 000)

Па ти пошто немаш одговор и се бавиш со други, објасни ми за 3.5ка Сенсира3.5kw(bez WiFi) од 56.000 коклу и е Pdesign и со колку плусчиња е ?
Отвори lot 10 и провери се што те интересира за било кој модел на Daikin.

Туку дај ти кажи lot 10 за Gree како им беше официјална веб страна?

Отвори lot 10 и провери се што те интересира за било кој модел на Daikin.

Туку дај ти кажи lot 10 за Gree како им беше официјална веб страна?
GREE S NORDIC ima celosna dokumentacija
Energy Label
Product Fiche
ERP Test Report
Ako ti treba nesto drugo poveli...
SP Nordic e kaj Fincite istiot model....moze i tuka da se informiras

GREE S NORDIC ima celosna dokumentacija
Energy Label
Product Fiche
ERP Test Report
Ako ti treba nesto drugo poveli...
SP Nordic e kaj Fincite istiot model....moze i tuka da se informiras
Кај Финците е SP моделот а кај нас е S модел ама исто е. Една буква разлика е сега да не го тупиме до толку, исто е (y)
Туку врти-сучи пак lot10 не кажа

Кај Финците е SP моделот а кај нас е S модел ама исто е. Една буква разлика е сега да не го тупиме до толку, исто е (y)
Туку врти-сучи пак lot10 не кажа
Шузнам тоа.... на времето јас кога го земав Хансол-от исто една буква менуваше дали надворешната ќе биде со Sanyo компресор или со дво-степен Грее компресор.
Продавачот во Прилеп за дво-степен го рекламираше битно....

Така да, дур не ги имаш двете сервисни и ги споредиш... ништо не е исто :D

Шузнам тоа.... на времето јас кога го земав Хансол-от исто една буква менуваше дали надворешната ќе биде со Sanyo компресор или со дво-степен Грее компресор.
Продавачот во Прилеп за дво-степен го рекламираше битно....

Така да, дур не ги имаш двете сервисни и ги споредиш... ништо не е исто :D
Od pricina sto postojano se pravis “najpameten”, nemoj da si go narusis renometo .
Sifrata za eden model e sekogas ista, ja ima na energetskata, a nazivot moze da e razlicen….SP Nordic / S Nordic / S Cool…..
Istoto vazi i za Hansolot sto go davas za primer, sifrata e razlicna za dvata modela…. :yid:

Тоа е... во 2018та бев тапа за клими...
По година-две откако почнав повеќе да се интересирам и да следам на форумов уочив дека шифрата на внатрешната единица била иста ама на надворешната единица не баш... таа една буква различна... ништо страшно.... на крајот испадна... аш бубата дво-степен компресор :D

Да не испадне пак така.... SP Nordik на Скандинавија да се продава со дво-степен, а тука кај нас S Nordik со обичен :pos:

Немате конкретно модел на компресор пишано, ама бар сте ставиле дека е обичен Rotary.... нити twin... нити two-stage.... Прц!
Тип на компресорRotary

И сега... што го прави овој модел Nordik до -30С?
Греачот на тацната? :lolzz:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom