- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 420
- Поени од реакции
- 1.156
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Doprava e zimata.Za edna nedela uste eden laden branzimovo poleka poleka popushta (da ne recham dojde prolet denovive) pa da sumirame rezultati od dekemvri i januari
kukjata od ponedelnik do petok se odrzuva na 15C so iskluchok na spalnata kade drzam 17C za polesno da mi stopli za vikend za spienje na 20C. za vikend cela kukja kaj shto gream e 19C ~ 20C za da mi e na potkrovje 12C i da mozam da rabotam gradeznichki raboti da ne mi studi.
istrosheno do sega 45 vrekji peleti i 2693den struja ili suma sumarum 15430 denari, a gream grubo okolu 80 kvadrati na prizemje 30kvadrati garaza vo suteren kaj shto e parniot kotel i 7 kvadrati kupatilo isto vo suteren.
potkrovjeto ne e izolirano a nema ni spushten tavan ni koshuljica pa furi od stranite kaj shto e opshifkata i od pod vratite na terasa. zdravje na prolet da se stavi izolacija i na tavanot pa slednoto zimo ochekuvam so istava potroshuvachka i gore na potkrovje da bide okolu 20C (ili da namalam potroshuvachka)
me chesha krastata i gore da fuknam barem 2 klimi 3.5kw sekoja (optimalno kje e so 3) ama imam ushte mnogu raboti za plakjanje i nekako ne mi se frlaat 1000 evra vo momentov. zdravje na esen ako naleta nekoj ubav popust i ako ostanat pari do togash![]()
Doprava e zimata.Za edna nedela uste eden laden bran
-15 do -20c,a mozi i sneg do kaj 30cm.
Imalo na 7mi april 2003godina -19c Bitola i 60cm sneg.
La Ninjo doprava,tuku da e sovreme ot kolku da gi zafrkni ovoskite.
Dobro Sopiste e potoplo ama Bitola znaj da stegni.Sopiste do kaj do -10c,sepak Skopje e potoplo od Bitola.
Pripremi uste najmalce 30 vreki peleti do krajov na zimava he he..
Armstrong e sistem za tavansko ureduvanje spustanje tavan a toa sto ti go baras kako sto te razbiram od postov ti baras ventilacija a toa sekoja poseriozna firma sto se zanimava so klimatizacija ja izveduva .Moze broj za kontakt?
A za armstong plafon,na ova mislev:
Od eden otvor ispusta vozduh, od pomaliot kako na tvojata slika go zima nazad i pak cirkulira..
Прегледај го приврзокот 406451
Ni priblizno ne nudat takvo nesto .Za armstrong prasav,deka ne znaev na koj nacin se izveduva ovoj kanalen sistem.
Znaci ovoj sistem e nesti slicno na multi splt klimi? Ili pidobro?
Se izveduva na dzid ili plafon, so gips karton?
Sakam izvedba za 1 dnevna +2 spalni.
Pa baram najdobro i normalno najekonomicno nesto
Ritam trejd znaci nudat izvedba na kanalna klima?
ne znam za kaj gledas prognoza no vo sopishte februari kje e celo vreme vo pozitiva preku den okolu 10C +/- 2 C
nokjnite vika da se do minimum -2C. a prav si za ovoshkite... kje gi podlaze toplovo kje razvijat i posle op .. 2 nokji i kraj...nema nishto ovojshe godinava.
Se gream na 12000btu 3.5kW Gree Lomo. Dnevna soba 30m² + bojleri i sporeti... drugo nisto.
8700den struja za Januri.
- vo stanot vo koj ziveam , bez izolacija, vo zima se mrznam, vo leto ne se trpi juli/avgust.. ni preku den, ni za spienje - so i bez zatvoreni vrati na spalnite.. zatoa i se mislam, zaradi sto vo nov izoliran stan bi nemalo potreba od klima za ladenje vo toj period? pogotovo koga ce se zatvorat vratata i ce se pusti kompjuter desktop da gree dodatno..
Ako imas 30m2 dnevna vo segasniot stan kolku vkupno m2 e stanot sto go greese so edna 3.5ka?Se gream na 12000btu 3.5kW Gree Lomo. Dnevna soba 30m² + bojleri i sporeti... drugo nisto.
8700den struja za Januri.