Zdravo, KOPER kamini za parno dali ima koristeno nekoj? Sakam da go zemam MAGNUM E ili NERO E za prostor do 100m2 a peckata da mi bide vo dnevata od 20m2 da se gream bez parno tamu. Ima li nekoj vakva kombinacija praeno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Go donesov fujitsoto u makedonija, preku bugarija, mi izleze so patni troskovi minus dds okolu 800 evra. Sea mi treba monter, firma, ali posto utre e praznik ne.veruvam deka ke najdam, da ne imate nekoj predlog - za region skopje.Vidov skoro si napisal 12LUCa deka e 55000, suzumito neznam kolku e ama 13ka ke ti e malce slaba za greenje na taa kvadratura so edvaj 2,6KW na -7 , pa bi ti odgovoril od dvete najpametno Niedna, tuku dodaj uste 5000den i zemi si Mitsubishi FH35 za 60000 so site filtri + jonizator (gledam bitno ti e da ima jonizator).
LUCA za 5000den razlika u cena so Mitsava ima mnogu poslab Toshibin (GMCC) kompresor od 9000btu (na 60Hz) za razlika od toj na FH35 od 13000btu (na 60Hz)koj e i twin-rotary pa e von konkurencija klima za sporedba so ovie 2. Samo neznam koga ke im dojde pamet da im gi spustat cenite kaj nas na ovie 2 klimi, kako na Fujitsuto taka i na Toshibata.
Ako bas mora edna od dvete definitivno LUCA e pojaka so 3,45Kw na -7 i 3,13KW na -15, PdesignH ima 3.9KW i odma se gleda kolku e pojaka od Toshibata so PdignH od samo 3KW, vo Grcija realnata cena i e 45000 (740eu).
Ne razbiram ova kako toa na ifeel ili klimata mesti 23c?
Za da raboti IFeel i primetis razlika (so nego i bez nego) prvo razberi deka daljinskoto mora da e postaveno vo domet na vnatresnata edinica za da prima signal od daljinskoto a ne na kilometar od vnatresnata (znam deka grees golema dnevna i moze da ti e postaveno von domet).Не напаѓајте одма, ама ова ifeel е чиста измама.
)
Go donesov fujitsoto u makedonija, preku bugarija, mi izleze so patni troskovi minus dds okolu 800 evra. Sea mi treba monter, firma, ali posto utre e praznik ne.veruvam deka ke najdam, da ne imate nekoj predlog - za region skopje.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
DDV 18 + Carina 18-22% Regularen vnes, jas pominav na crnoNa granica kolku te cinece carina za Fujitsu-to
za montaza baraj go djambaz 078 433 639![]()
Sent from my SM-G900F using Tapatalk