tolku mi go ponudija vo GreeMak, pozadi TC Bunjakovec.Hansol 12 - 40000denari, kade se prodava po taa cena, bar taka napisa Yasho
@Yasho ako razcitas nanazad ke vidis deka ima mangi koi si kupuvaat klimi i od gr kade cenite se poeftini izborot epten pogolem (osobeno na 7ci i9ki) plus i povrat na ddv ako napravis ke ti iskoci super cena ako ne se lazam do 350evri proizvod nema ni da ti go carinat (so grkot mozes da se dogovoris da na fakturata ti upise cena so "popust" nelibitolcanive gi znaat tie povolnosti rasprasaj.. ) pa ako imas takva kombinacija mozebi treba da razmislis i za taa opcija..eve ti link za klimi do 10000btu:
https://www.skroutz.gr/c/407/oikiak...42356_407347/Τοίχου-Έως-10000-btu.html?page=2
ili pa vo bg i tamu e slicna situacija so ceni i ostalo..
Negativnata strana e sto ako nesto se rasipe pod garancija ke moras da ja nosis nazad vo gr da ti ja sredat ama kako sto pisa nekoj na forumov moze da si angaziras nekoj serviser tuka da ti ustanovi sto e problemot pa ako e siten da si go sredis sam ili da go zamenis istiot del kaj grkot ako se dogovorite zatoa pak ke kazam vidi so bitolcanive do kade se razvile tie shemi ne sakam da ispadne deka te naveduvam na nesto samo prenesuvam ona sto slusam...[DOUBLEPOST=1456329991][/DOUBLEPOST]P
ne bi zemal od stranstvo, sakam lokalna garancija
ako stavam vo esapot zelena karta, pat, denguba, isto ke mi izleze. Seuste mi ostanuva dilemata DAIKIN - FTXB-C ili Hansol... razlikata vo buka e 2dB vo korist na Daikinot a i cenata, ama toa i ne e tolku strasno ako pred se tehnologijata, a posle i drugite dzidzi-midzi se poarni... G10, iFeel i sl.
bitolcanive gi znaat tie povolnosti rasprasaj.. ) pa ako imas takva kombinacija mozebi treba da razmislis i za taa opcija..eve ti link za klimi do 10000btu:

Појака прва половина, ама и целина гледан одличен. Гркот примил влијанија од одлични режисери.