- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.428
- Поени од реакции
- 12.417
Како успеа да останеш сериозендали имате ваква прозирна клима како на сликата или е реклама?
ако е реклама многу е убава

Се изгазив од смеа

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како успеа да останеш сериозендали имате ваква прозирна клима како на сликата или е реклама?
ако е реклама многу е убава
Ami duplo poke trosi od mojata stara 15 godini Toshiba Suzumi 16 na R-410.Baksis da mi ja dajs ne ja zemam,a ne pak da ja menvam za amber ili kinez.Sega stavi ja cenata na ednata i drugata , i presmetaj za kolku godini ke ja isplatis investicijata.
Злате.. никој не купува клима од 2000€ за да заштеди струја..Ја прв пат еве тука и сега од тебе слушам муабети за COP со двоцифрени вредности.
2-3 пати помал COP сум чул да, а богами и сум видел....
Еве и ти самиот потврдуваш дека Дајкинот од погорните постови извадил 6-7 COP....
Да ве потсетам со цитат од мои претходни постови каде споделив тет-а-тет споредба на графикони од Финските VTT тестови и видовме дека COP-от кај Мицубиши LN забегува над 7 споредено со најдобрата (хардверски од кинезите) Грее Амбер кај која COP-от едвај оди до 4!
Ima bateto na Zlate 2 kom…..znae coekot sto e klima ne zabencija japanka.Ami duplo poke trosi od mojata stara 15 godini Toshiba Suzumi 16 na R-410.Baksis da mi ja dajs ne ja zemam,a ne pak da ja menvam za amber ili kinez.
Не може филипинец дупло повеќе да троши... така викаме уз муабет само..Ami duplo poke trosi od mojata stara 15 godini Toshiba Suzumi 16 na R-410.Baksis da mi ja dajs ne ja zemam,a ne pak da ja menvam za amber ili kinez.
таква барам стелт, на радар од ЕВН да не ја фаќа ичПрозирна невидлива е, стелт клима
Nešto smrdi tuka m/s odsekogaš bila edinica merka za BRZINA, za protok treba m3/s.....2. Проток на воздух изразен во m/s.
Не може филипинец дупло повеќе да троши... така викаме уз муабет само..
Тој е принципот на работа, тие се деловите, таа е физиката.. разлика може 20-30% у најдобар случај да биде.
Точно во право си моја грешка. Не е проток него брзина, мора да биди m/s.Nešto smrdi tuka m/s odsekogaš bila edinica merka za BRZINA, za protok treba m3/s.....
Inače makedonskive japonci ovde na forumov sami se falea so COP- ovi od 10 pa nagore na +15C, a sega se čudat i im e krivo što ne bilo baš taka, inače nemam druga rabota pa da tražim nanazad koga toa go izjavile.
Zatoa znači si kupil uragan od 24-ka za doma.Midea All Easy Pro 24k - август 2023 година vs Fujitsu ASEG24KMTE - август 2024 година
Замена во истиот простор. Сакам во просторот 26,5-27 степени, ниту горе ниту долу. Fujitsu го прави тоа со 26-27 побарувачка, Midea го направи тоа со 27-27,5 побарувачка. Ги наведувам и податоците за температурата на областа.
Август 2023 година
Просечна температура 27.7
Просечна максимална температура 32.2
Мидеа - 493 часа - 191,3 kWh - 388 W/hr
Август 2024 година
Просечна температура 29.3
Просечна максимална температура 33.8
Фуџицу - 644 часа - 139,7 kWh - 217 W/hr
eve ti link
Pa ti proceni dali e 20-30 %![]()
Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4
Λόγω πολύ μεγάλης έκτασης, το προηγμένο νήμα κλειδώθηκε. Συνεχίζουμε εδώ.www.insomnia.gr
Samo nemoj da recis i ti deka e diler na Fujitsu.
Fujitsuto ravboti vo poteski temperaturni uslovi i pak podobar za 70% vs midejata.
Forumov go pratam redovno.
Zatoa dadov link.Zatoa znači si kupil uragan od 24-ka za doma.
Aj ne skakaj, sfati go muabetov kako zabava, mene mi e baš zabavno koga se faćaš za tehnički muabeti...
Grkov ti e bratučed ? Kako sporeduvaš dve klimi koi rabotat možebi vo dva različni grada?
Vo red bi bilo izmerenovo samo ako klimite rabotele vo ista prostorija ili ušte edno merenje ama da gi zamenat mestata! Se dotogaš ova što e napišano pogore kako dokaz nema nikakva vrednost. Valjda ti e duri i tebe jasno ili možebi ne?