D
Deleted member 157923
Гостин
@zlatko_ti412
Amber ve sije u sekoj pogled, od onaa sto ja imas u sekoj pogled, a i onaa fiktivnata sto ne se ni pojavila vo MK![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@zlatko_ti412
Amber ve sije u sekoj pogled, od onaa sto ja imas u sekoj pogled, a i onaa fiktivnata sto ne se ni pojavila vo MK![]()

Fujitsu LLC @-7 za 2.83Kw ima COP 2.38 znaci tada trosi koliko ? Trosi 1189W
Прегледај го приврзокот 428868
GREE Fairy @-7 za 2.81kw ima COP 2.55 sta znaci trosi 1101w
Прегледај го приврзокот 428865
Pa Uporegenje koje pravis ide u prilog GREE Fairy koji je prvo i na R32 ...a ne na stari R410 ko tvoj LLC i plus ima ugragjen WiFi bez doplate...
Uporegenja radi, Eurovent to i potvrguje, manju potrosnju ili ako oces modulaciju Eurovent kaze da ima Fairy model a ne Fujitsu
... sto se tice modulacije i komfora, tu si ipak malu bajku opet rekao, nekako smuseno i pokusao da je provuces neprimetno
. Ne modulira bolje Fairy, tu je kroz ceo raspon puno bolji Fujitsu LLC
. Opet je bio pokusaj da se argumentove cinjenice upropaste bajkom.

И што гледаме на сликите?@Strelec компресорчето мало пашламарки и мава на Амберкава.... нормално ќе ме игнорираш....
Го немало.... кај го имало.... тоа малото... знаеш ти убаво кај да го најдиш во Сервисното и во Партс-мануел-от
Бујрум @filipinec
![]()
![]()

На VTT тестот се тестира Amber Nordic 2.5kW. Кај има таква во Македонија да се купи?Kade ima takvo cudo Finskata klima da se kupi u MK ???? Odgovori!!!
Lepi...toj model ne se nosi kaj nas a ti go sporeduvas so Amber 3.5kw sto go ima ovde i moze da se kupi?
Се гледа на графикон, шие Амбер ама многу на ситно шиеното хихи максимален COP 3.5.... не баш A+++@zlatko_ti412
За ова сеуште "no comment"?Пак да те прашам....
Дај да не те молиме веќе... кажи ни колку часа годишно во Македонија имаме температура испод -15С.
Бар на луѓево на кој им продаваш НОРДИК климички објасни им да знаат колку саати ќе бидат згреани со Амберката до -30С.
Испитуваат повеќе работи, го споредувам само овој Граф со ефикасноста (COP) зашто е најлесено да се воочи разликата.И што гледаме на сликите?
Ова е COP најверојатно по вертикала?
Тоа ли испитуваат на VTT тест?
Од старт тој тест е неферски.
Сите други модели се 2.5kW а Daikin Perfera 3.0kW
Прегледај го приврзокот 428918
Predimenzionirana ke bide ovaa 12ka, si pisuva do 40m2 a mene mi treba za 20 zatoa baram 9ka(2.5kw)
Imam 3.5ka vivax aeri vo druga soba koja e von funkcija zosto ne mi treba. Dali moze na nadvoresniot motor vo drugata soba da se vkluci vnatresna parapetna?
1.Dali ti e poznato deka Amber nordic 12 i 9btu se hardverski isti kimtizeri,samo sto 9btu e sovtverski ogranicena,a sekogas i treba da ima pogolem COP od 12.На VTT тестот се тестира Amber Nordic 2.5kW. Кај има таква во Македонија да се купи?
Pusti zelbi……hahahaaaa1.Dali ti e poznato deka Amber nordic 12 i 9btu se hardverski isti kimtizeri,samo sto 9btu e sovtverski ogranicena,a sekogas i treba da ima pogolem COP od 12.
E pa koga 9btu go ima toj kop od 3,5 na +12c so mozi da ocekuvame od 12btu,samo poslab COP.
2.Iso i Mitsibusi LN35 i Mitsibusi LN 25 HZ se potpolno isti hardverski klimi,normalno so dodatok na greac na tacna kaj HZ modelot .
Razlikata vo COP e skoro od 50% -70 % nagore vo koris na mitsu.
Evo eden dokaz kolku moze poveka da zastedi dobar vo odnos na poslabo efikasen klimaizer,z da im bide pojasno na tie sto mislat deka e 5 do 10%.
Daj malce uozbili se i soberi se, 9-kava će počne poleka poleka i struja da proizvodi i višokot vo mrežava na EVN će go dava što go pravi.1.Dali ti e poznato deka Amber nordic 12 i 9btu se hardverski isti kimtizeri,samo sto 9btu e sovtverski ogranicena,a sekogas i treba da ima pogolem COP od 12.
E pa koga 9btu go ima toj kop od 3,5 na +12c so mozi da ocekuvame od 12btu,samo poslab COP.
2.Iso i Mitsibusi LN35 i Mitsibusi LN 25 HZ se potpolno isti hardverski klimi,normalno so dodatok na greac na tacna kaj HZ modelot .
Razlikata vo COP e skoro od 50% -70 % nagore vo koris na mitsu.
Evo eden dokaz kolku moze poveka da zastedi dobar vo odnos na poslabo efikasen klimaizer,z da im bide pojasno na tie sto mislat deka e 5 do 10%.
Последен пат погледнав за да ги сменам климите кај сестра ми (Грее Хансол 3.5кв(до -15) и Грее Чејнџ 2.5кв)Mi e žal samo što go zaveduvaš narodecov, a trgovcive so japonski klimi si go sobiraat li sobiraat kajmakot, si gi duplirale skoro cenite vo odnos na okolnive državi.
Забегани се премногу од пред 2-3 години...колку заминале Мицу Електрика со цените кажува податокот што ЛН35ВГХЗ во Шведска е поефтин од ЛН35БГ во МКД

nikakov kar od subvenciite.