D
Deleted member 53418
Гостин
Да не ги спомнуваме работите,не тече мед и млеко таму,кажувај ги овие прикаски на друг,за да се разбере треба детално да се елаборира а не да се вадат одредени секвенци
Оваа што ти го зборуваш се прикаски за Малоумни со оштетен мисловен апарат,
Автоматски споено мислење:
Преку глава ми е од вакви црпки со исперени мозоци и оштетен мисловен апарат кои ми кажуваат оти кај нас ништо не чини а таму тече мед и млеко,
Нека кажат дали со 400евра може да се живее во Шведска,Германија и зошто не може???
Кој ти е проблемот нз ни ја. Мене ми е баш мерак што вакви црпки остануваат у мк.
Ако не ти се свиѓа мислењето што реплицираш. Живеј у ск биди газда и кулирај.
МК е 300 години назад во сите аспекти. Освен фамилијарните вредности споредбено со светот.
Здравство ти е срање. Ништо не фун ако немаш врски
Воздух најзгаден у свет, една Индија има помалку загаден воздух...
Образование исто , дипломата не вреди 5 пари.
Партиски вработувања
Нестабилна држава.
Пензии 15к до 20 к мах
Нова кола во мк да купиш е мисловна именка за 95% од луѓето вклучувајќи ме и мене кога живеев таму.
Сопствен дом исто , ќе купиш ама на одмор идење наредни 20години може најдалеку до ШТип
Патување мисловна именка исто најдалеку грчка и београд.
Ова е за обичниот човек а не за буџованите кои имаат дуќани од кпј и лапаат кирии и партиски полтрони кои сега го праат кешот и се праат претприемачи.
Автоматски споено мислење:
Ај прашај колку ќе те кошта таму да си купиш исто 20 метри дрва (претпостави дека живееш во куќа надвор од домет на централно греење).
Проблемот е што ние тука сне 100 години назад.... ем на назад се движиме.
Не е ни дозволено да се грееш на дрва во населбава каде што живеам. И секако се поефтини од мк кубик дрва.