Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Moj predlog ti se ovie modeli na inverter klima uredi

Spored mene ako ima ekstra-ekstra izolacija moze da zeme 12ka so 550m3 izduv a napisal 35m3 moze i nesto+ so 6x5 soba i toj izduv ...ti klimata ne mozes da ja koristis so turbo rezim.....i poradi toa davam prednost na klimi so povejke brzini na izduv pokraj Gree, gledam i Hisens imaat 7 fan brzini...i mislam deka na haier i midea im nedostasuva toa...

Од ова што го гледам доколку сакаш да догреваш и во кујната иако не ти е приоритет Би можел да отидеш со Carrier infinity 18.

Тука имаш опции повеќе за на рати.(ти велгува во буџетот)

Друга опција ти е доколку сакаш да ги загрееш дневната и спалната и да имаш уред со А+++ да отидеш со варијанта Toshiba Shorai 13. (со тоа што мислам дека и кујната нема да биде проблем да се дозагрее)

И како за крај исто предобра опција може да ти биде и Haier Flexis 50

Се одлучив за тошиба шораи еџ 3.5... Нареднава недела ќе ја монтираат. Ги гледав спецификациите на страната од тошиба, пишува капацитет 4.2 кв за греење, а опсег од 1 кв до 5.3 кв..... Толку работи од мин до макс? 4.2 е просек некој? Не ми е баш јасно....

Jas kolku sto go gledam ovoj multipor toa e istoto ytong so uste nesto + vo smesata
idi rabotava na ytong-ot da stavam + ytong/multipor...
Не, не. Мислам дека Ytong и Multipor по состав се исти. Кај Multipor мислам е жртвувана црвстината за поголема изолација.
И да, во суштина доаѓа истото.
kaj mene e problem tavanot koj e ploca a gore se tavanski( da bea gredi ke stavev volna 10sm i ke go resev toa) na podot pod parket odnosno pod kosulica ima stiropol,bev so namera 2sm stirodur da lepam od vnatre i abriht no so situacijava prolongirav i toa
Таванот кај сите е проблем. Ама не е страшно. Ако горе таванските не се повлечени тогаш, воопшто не се замарај, деректно нареди само плочи стиропор ако немаш поставено кошулица. Ако имаш кошулица, стиропор и паркет, само постели стаклена волна ако не се живее никој на спратот. Ако некој живее секако немаш проблем.
isto ima i termo mostovi koi nese voopsto zastiteni a 2 zidovi se sever 1 istok...komplicirano e ..ponekogas vikam blaze si im na tie sto se vo 80/90 kvadrati stan 2 zida ke gi resis ke renoviras i 10god, ke nemas problem, vo kujka sekoja godina ima po nesto !
Не треба да се замараш. Јас да сум на твое место ништо повеќе не би сменувал. Ти веќе со оваа изолација имаш 3 пати помали загуби од мене, и мислам дека слободно може да се сметаш дека живееш во солидно изолиран простор. Дополнителните инвестиции нема да ти ги вратат вложените пари.

Не, не. Мислам дека Ytong и Multipor по состав се исти. Кај Multipor мислам е жртвувана црвстината за поголема изолација.
И да, во суштина доаѓа истото.

Таванот кај сите е проблем. Ама не е страшно. Ако горе таванските не се повлечени тогаш, воопшто не се замарај, деректно нареди само плочи стиропор ако немаш поставено кошулица. Ако имаш кошулица, стиропор и паркет, само постели стаклена волна ако не се живее никој на спратот. Ако некој живее секако немаш проблем.

Не треба да се замараш. Јас да сум на твое место ништо повеќе не би сменувал. Ти веќе со оваа изолација имаш 3 пати помали загуби од мене, и мислам дека слободно може да се сметаш дека живееш во солидно изолиран простор. Дополнителните инвестиции нема да ти ги вратат вложените пари.
Apsolutno taka e sto i da se vlozuva ke bide samo + pari,najbitno e dase sredi odnosnonda se pravi fasada i na tavanot edinstveno mozam od vnatre 2sm stirodur so lepak i tuploni i abriht ama od vnatre od gore na tavanski odnosno 3ti sprat ne moze da se reagira...bar ne sega skoro!

Зошто бе кога некој нешто препорачува, мора да спомне Марвели и срање во негативен контекст? Не можете да дадете препорака без да го изоставите тој дел? Мислам, c'mon...

Е сега, монолозите и дијалозите се крадени од првите 20 минути од 2001: A Space Odyssey, ама сепак, секој добар љубител на вистинската уметност како мене знае дека "good artists borrow, great artists steal"
Како, кога 68-ма е 2001: A Space Odyssey?

Се одлучив за тошиба шораи еџ 3.5... Нареднава недела ќе ја монтираат. Ги гледав спецификациите на страната од тошиба, пишува капацитет 4.2 кв за греење, а опсег од 1 кв до 5.3 кв..... Толку работи од мин до макс? 4.2 е просек некој? Не ми е баш јасно....

Со здравје да си ја користите.Добро си одлучил.На 12c.има cop 9
Пали кога ќе ти ја наместат гаси во мај.Околу 200w потрошувачка минимум околу 1600w потрошувачка максимум.
edge.png

Берик, те тролнаа сине. Не очекував вакво нешто од тебе. Колку дијалози има во првите 20 минути на одисејата во вселената?
николку, колку што ми текнува
Не ни размислив за тоа.
Јас видов хронолошка неточност и одма реагирав.

Последно уредено:
no words only memes

d97.jpg

1603551713552.png

1603551729359.png

i1t790f5yt351.jpg

Da si prasal porano trebalo
Na -7 e so maksimalni 2.8kw, i 2.2kw "neizmereni" na -15.
Za 53.000 den premnogu....si gi preplatil filtrite i reklamata...se nadevam zivees negde pojuzno i ne si ja namontiral vo pojse od 25 do 30m2.

Da si prasal porano trebalo
Na -7 e so maksimalni 2.8kw, i 2.2kw "neizmereni" na -15.
Za 53.000 den premnogu....si gi preplatil filtrite i reklamata...se nadevam zivees negde pojuzno i ne si ja namontiral vo pojse od 25 do 30m2.
По твое подобро Амбер за 49 000 одколку Шораи за 53 000?

Среќа што ја земав Амберот за да си одврзам пари за монтажи, инаку секогаш би зел Шораи.

По твое подобро Амбер за 49 000 одколку Шораи за 53 000?

Среќа што ја земав Амберот за да си одврзам пари за монтажи, инаку секогаш би зел Шораи.
Ako tolku si sakal Shorai, Amberot ke go prodadese vednas na nekoj. Se bara na sekade.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom