Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Eve kako izgleda montazata. Vo bojata so portokalovo od tamu doaga zvukot. Sega se slusnav so eden prijatel rece demek moze lezisteto da nemalo gumici nemozela ovaa klima taka da buci ana so ovie creva se ke se zapita covek.

Attachments

• Screenshot_20200110_123250.jpg
    Screenshot_20200110_123250.jpg
    587,3 KB · Прегледи: 86
Да, сега во кука се префрлив исто 3 соби греам околу 70м2, иста клима све исто немам замерки за климава, еве се стабилизира некако ова е во фан 2 втората слика моментална потрошувачка :D

Прегледај го приврзокот 228137Прегледај го приврзокот 228138
900wati za cela kukja 70m2 e TOP...SCOP 6 A++++ :D
Zemi uste edna pomala klima za vo spalna da ja rasteretis 5.5kava..masta i ja izvadi :)

Да ама како да ја убедам јас жена ми дека не качува повеќе од 23.5 степени, а дува на 28-9 со 900 вати ?
Прегледај го приврзокот 228141 Прегледај го приврзокот 228142 Прегледај го приврзокот 228143
Веројатно вентилаторот е на преслабо вклучен. Стави го на посилно.

Веројатно вентилаторот е на преслабо вклучен. Стави го на посилно.

Od prikacenite sliki se gleda deka na 5 mu e ventilator, i jas imam ista opomena za klimava sto potoplo nadvor vnatre po malce gree znaci na minusni temperaturi ako zadadam 24 stepeni tolku mi odrzuva vnatre, deneska porano bese 9 stepeni i so 24 zadadeni odrzuvade 22.5 stepeni

Od prikacenite sliki se gleda deka na 5 mu e ventilator, i jas imam ista opomena za klimava sto potoplo nadvor vnatre po malce gree znaci na minusni temperaturi ako zadadam 24 stepeni tolku mi odrzuva vnatre, deneska porano bese 9 stepeni i so 24 zadadeni odrzuvade 22.5 stepeni
На волку висока надворешна температура компресорите работат со намалена модулација/снага/обртаи а ако се работи за јапонска клима и надворешниот вентилатор работи со намалени обртаи (кај галичкиве имаш три фиксни брзини, кај некои само две - мин и макс а кај Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba и останата софистицирана екипа вентилаторот е PWM што во превод значи неограничена линеарна контрола на вртежите).

За да се искомпензира ова треба да се намести на повисока температура со „лептирите“ потполно надолу и за еден степен појак вентилатор.
Одлични ви се климите.

Што да кажат оние од темата што им трошат по 1300 и нагоре на вакво време?
Стрелецон треба да го натуриме со катран и пердуви!

На волку висока надворешна температура компресорите работат со намалена модулација/снага/обртаи а ако се работи за јапонска клима и надворешниот вентилатор работи со намалени обртаи (кај галичкиве имаш три фиксни брзини, кај некои само две - мин и макс а кај Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba и останата софистицирана екипа вентилаторот е PWM што во превод значи неограничена линеарна контрола на вртежите).

За да се искомпензира ова треба да се намести на повисока температура со „лептирите“ потполно надолу и за еден степен појак вентилатор.
Одлични ви се климите.

Што да кажат оние од темата што им трошат по 1300 и нагоре на вакво време?
Стрелецон треба да го натуриме со катран и пердуви!
Kakov "strucen komentar" od monterce.
Prevodot e sleden, so klimi "designed in Japan" ke si kupite po nekoja grealka, zatoa sto nadvor e toplo " +2", i specijalnite japanezeri moduliraat, pa nemoze da ve stoplat. Tolku se pametni, da vi kazuvaat deka nadvor e toplo I na vas ne treba da vi e ladno.....hahahhahaha.

Од дајкинот ако сакате повеќе(а не добивате со степен два горе, остајте го на тој степен два горе и) го стегате мускулко дугмето, така работи 20 мин и се враќа во нормала, ако не ве ќејфа после тоа, стегаш уште еднаш мускулко и така ја добиваш посакуваната температура. Фанот го стегаш на 4 ка а тој сам си дозира плус минус на издувот, како он мисли, ти нема што многу да мислиш. И тоа е тоа

Последно уредено:
Не е на преслабо, работи на максимум петка или четворка.
Stisni go dugmeto turbo i polesno ke ja dobies sakanata temperatura
air-conditioner-remote-500x500.jpg

Да ама како да ја убедам јас жена ми дека не качува повеќе од 23.5 степени, а дува на 28-9 со 900 вати ?
Прегледај го приврзокот 228141 Прегледај го приврзокот 228142 Прегледај го приврзокот 228143
U-crown крева температура колку сакаш, чудовиште.
За потрошувачка незнам јас сум презадоволен последната сметка ми беше 4.700 24/7 работи и плус viola по 12h дневно, значи до 20 декември, наредната сметка ке видиме сега е поладно.

И колку е температурата во просторот кога е на 31ц на максимум вентилатор и насочен надоле после 2-3 саати таква работа?

Уствари кој даикин е тоа? Да не е 3.5кв модел?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom