Znaci kolku igra uloga izolacijata za ekonomicno greenje eve jas iako imam 2 inverter klimi vtorata klima vo spalna ja pustam po potreba od 14 do 16 casot i od 22 do 00 na polnok a vo dnevna klimata mi e ukucena od 6 sabajle do 00 na polnok i em sum stoplen em smetkata mi e 4.200den ednostavno nemam potreba za da gi raboram klimite 24/7 bidejki zimava ne e tolku jaka plus samata fasada si igra uloga i ednostavno nema potreba od greenje na 24 casa blagodarenie na izolacijata
A komsiite do mene imaat Haier inverter 5.5kw vo 30 m2 i ja pustaat na 28°C za greenje no bidejki nemaat izolacija stara gradba od pred 40 godini siropor nemaat star krov i za greenje na 30m2 so obicna malter fasada bez stiropor samo PVC prozori im doslo smetka za struja za januari 6.500den znaci se e do izolacijata oni nemaat izolacija i klimata nonstop im raboti na maksimum kaj ne ja ostavaat preku nok da raboti ja gasat noke i samo preku den im e na 28°C uklucena Klimata
ZNACI ZA EKONOMICNO GREENJE NAJBITEN FAKTOR E IZOLACIJATA.
A komsiite do mene imaat Haier inverter 5.5kw vo 30 m2 i ja pustaat na 28°C za greenje no bidejki nemaat izolacija stara gradba od pred 40 godini siropor nemaat star krov i za greenje na 30m2 so obicna malter fasada bez stiropor samo PVC prozori im doslo smetka za struja za januari 6.500den znaci se e do izolacijata oni nemaat izolacija i klimata nonstop im raboti na maksimum kaj ne ja ostavaat preku nok da raboti ja gasat noke i samo preku den im e na 28°C uklucena Klimata
ZNACI ZA EKONOMICNO GREENJE NAJBITEN FAKTOR E IZOLACIJATA.