- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.747
- Поени од реакции
- 7.667
Jas ja imam Amber12 ja falam u eden kriterium, mokjnost....i ako neprimeti pokrenuvam kriteriumi za izbor na klima...nekoj ke se pali na 150w minimum (u 30sekundi)..nekoj ima drugi kriteriumi na izbor.....koj bara i da ima nizok minimum i da gree ko kjumbe na -15 i da ima grejac, WiFi i ponekoja samovila....za ova Sarara treba i 2500eura za 35/40m2....plati takva pa spodeli.Covekot ve prasuva da mu sporedite dvata modela, po sekoj parametar poedinecno. Aman so tie kompleksi amberot kakov bil, najdobar vakov onakov. Ako nekoj se razbira od vas, spredete mu gi dvete klimi pa toj sam neka odluci koja kw ja kupi. Makr sporedbata neka bide po parametri, po iskustvo znaeme, amberot i drugo nisto ne vredi, se e frlanje pari
Dokazi ima dovolno deka Suzumi16 so edvaj mislam 3,3kw na -7 ne e 16ka sto vredi 65k....za ovie kapaciteti ekvivalet e Hansol 3 5....spustal potrosnja do 100w za 36k ane za 65....za 65 recikazu dve Hansoli imase za Suzumito16, taka da nisto ne izlazav.
Spored energetskite sto nekoj bozem gi procital za u suterenot so 8cm stiropor. Suzumi16 od 65k ako ovde topli na -15 ke topli i Hansol od 37k..sto e tuka nejasno? Izduv? Twin imaat dvata modela,? Pdesignh?
Za nisto ne e podobro Suzumito16 staroto na R410
Последно уредено: