Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zarem pocnavte so greenje kaj mene nema potreba seuste e solidno vnatre a i grejnata sezona uste ne e pocnata pocetok na grejna sezona e na 15.10.2019.

Ajde forumdzii ...kaj ste.?? Se krijate od ladnovo....? Ajde kaj se so tundrive i aeri Ve .? Daj kazete kako si pominuvate momentalno kaj mene nadvor e +8.1° ....
абе каде и во што живеете вие, зар уште сега уклучивте греење?
јас живеам во стан и без никакво греење имам во моментов 23-4 степени, не верувам дека во наредниве две недели ќе има потреба од греење

абе каде и во што живеете вие, зар уште сега уклучивте греење?
јас живеам во стан и без никакво греење имам во моментов 23-4 степени, не верувам дека во наредниве две недели ќе има потреба од греење
Druze mene ne mi studi , ama na 2 mali deca edno 6 dr 2 ne ime kako nas ....
Автоматски споено мислење:

Kazi i go ova na zena mi sabajle vo 7 koga ke stane so bebcheto.....
istiot muabet e i kaj mene .....
za nas ne vazi oficijalnata grejna sezona .....

Druze mene ne mi studi , ama na 2 mali deca edno 6 dr 2 ne ime kako nas ....
и јас сум семеен човек со деца, и заради тоа наведов температура во просторот, плус на децава стално им е жешко што од трчање, борење, скокање... постари лица се по проблематични.

Do mene komsiite ziveat vo kuka i se so 6 mesecno bebence i seuste ne pustaat greenje bas gi prasav vika vnatresnata temperatura im e 24°C ama imaat stiropor fasada.
kaj mene najnisko denes se simna 20.9 / no decava uste od leto se nauceni ne zatvaraat ni vrati od terasa, ni vlezni ... a denes PP duvase cel den studen severen veter .....
Автоматски споено мислење:

Blagoslov od eden do drug klimadzija... "Ajde, da dajt Gospod sho pobrzo da ti pochvit grejnata sezona od 01.10"
:pos:

Brat, ovde ko sho gledam 51m2 ti e vkupnava povrshina na spratov. Ne znam 35m2 od kaj gi vadish?
Не знам кај виде 35 м2 дека имам пишано...тоа што е 28,5 м2 е за трите простории, дневната, кујната и детската... па после ги имав доцртано салонот и спалната. Вкупно, да, идат 50-тина квадрати.
Нејсе, се решив да одам оваа година со 3,5 Gree Fairy LCLH, таа по проспект би греела солидно до -22С па идната зима би ставил уште една во спалната.
Фала на сите за советите, преовладуваа за добра 3,5-ка па мислам дека Fairy LCLH ќе ги исполни очекувањата.
Знам дека Fujitsu, Daikin се класа и се подобри ама буџетот не е толку висок башка до -15С се.

Abe vidov deka e od opstina aerodrom ,ama toa ke.bide mn.mala kolicina ....so se zaebavaat so narodot.... Ke pocni grejna sezona ke mestat klima ili peleti koj ke raboti na 0stepeni.....?do sega trebase namesteni da se klimite....
Градоначалникот на Аеродром, Марин ќе го намалува загадувањето со субвенции за 27 инвертери
Аеродром мора да е некое село со 200 жители кога одлучиле да субвенционираат дури 27 инвертери... :tapp:

Не знам кај виде 35 м2 дека имам пишано...тоа што е 28,5 м2 е за трите простории, дневната, кујната и детската... па после ги имав доцртано салонот и спалната. Вкупно, да, идат 50-тина квадрати.
Нејсе, се решив да одам оваа година со 3,5 Gree Fairy LCLH, таа по проспект би греела солидно до -22С па идната зима би ставил уште една во спалната.
Фала на сите за советите, преовладуваа за добра 3,5-ка па мислам дека Fairy LCLH ќе ги исполни очекувањата.
Знам дека Fujitsu, Daikin се класа и се подобри ама буџетот не е толку висок башка до -15С се.
Za budzetot, ok, ako nemash, nemash, ama toa shto se tie do - 15, a Fairy-to do - 22 bukvalno nema nikakva vrska i nishto ne treba da mu znachi na kupuvachot.

So zdravje da si ja koristis klimata, da postirash sliki od montazata i iskustva da spodelis zimovo.

јас живеам во стан и без никакво греење имам во моментов 23-4
Ситуација:
Стан во Аеродром нова градба - 2016 со изолации со све.
Никој не живее(ше) од 15 декември до 15~20 јануари на тоа минусите.
Без греење внатрешната температура беше 15 степени.
Пробај ова истово да го замислиш со куќа.

Па и со добра изолација во куќа е толку ( барем кај мене ). Сега за сега и кај мене држи 23-24 степени без греење.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom