- Член од
- 19 декември 2014
- Мислења
- 566
- Поени од реакции
- 735
Od energija imav ponuda za Toshiba nadvoresna i 4 vnatresni za 2700 + montaza, ne veruvam Daikinot da e poskap a od gree okolu 2100 a vivax 1950 e
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Da ti kazam iskreno i mene mi padna cudno posto jas za mojava 50 gv plativ nad 1000 evra , e sea go prasav sto kako i kolku ja zemal mi kaza od pakson taka nesto deka go kostalo 2800 evra. Kje odam denovive kje iznaslikam pa kje pustam sliki i info. Inace trite vnatresni edinici se 2,5 a parapetnata neznam tocno. A eve i @Alekso 1981 kazuva slicni ceniMozes da ni kazes tocno koi nadvoresna/vnatresni edinici se tie kaj prijatelov so oznaki ?
Spored ovoj Cenovnik na ICS samo nadvoresnata za so 4 vnatresni kosta 2502jura ili pojakata 2824evra, a najevtinata vnatresna i toa zidna kosta 340evra....da ne bese lapsus mesto 2800 da se 3800evra ?
Cenata e bez montaza ili so ?
друже, ти убаво зборуваш, ама тешко некој кој е научен на дрва да го тераш да се грее со клима која дува каде и да ја наместиш. Еве ти чист пример со моите стари, двајцата се пензионери со убави пензии, можат да земат даисекаи 9 ако сакаат да се греат на клима, значи не е се во културата и во парите на луѓето како што спомна, тие што се навикнати на дрва, а имале прилика да видат како е греењето на клима, иако знаат дека е поевтино, не сакаат така да се греат, им смета дувањето, плус моите се жалат и на звукот кој го слушаат во ноќните часови кога е помирно надвор.Че, токму така “кога ќе станеме нормална држава“.... ама тешко да станеме! Околу греењето
Iskteno mislam deka na novo termo peckite se preskapi ajde barem da se od noviot tip ama ovie se isti kako tie od pred 30god a se preskapi za denesno vreme so ovie ceni covek ke kupi inverter klima i ke se gree mnogu poevtino iskremo mislev deka stariot tip na termopecki ne se proizveduva a i ovie ceni se preskapi.Еве ти линк... што чуда се овие незнам, ама 97,000 + 100Евра монтажа за тројка (која може да се регулира демек на потопло време да полни од 1,9 па до 3kW...
ЈБГ премногу! Ќе си купиш Уруру Сарара за тие пари...http://www.kamini.com.mk/dimplex-fsd-30/[DOUBLEPOST=1512936778][/DOUBLEPOST]Сепак во Алфи Би (Куманово ми се чини) не сум видел Скопјево Алфи... класични ТА со попристапни цени...
но пак не се евтини, скоро па ко просечен инвертер првата е 2,5kW веројатно следат 3...4...5!? Ете 5ката со цена како твојата 18ка АЕЗИ!?
![]()
ти не си имал прилика да видиш како е да се грееш со квалитетна клима, затоа виваксот ти е ептен супериор технолоџи STPrvo vivax ne mi e omilen tuku sum korisnik na vivax i sum prezadovolen e sega toa sto samiot brend ne proizveduva klimi ne znaci deka ne se kvalitetni jas prasav ST sto kompresor imaat ako znaes odgovozi ako ne ne mesaj babi zabi vivax ova ona
Vivax e sega so midea a midea pravi dosta dobri odlicni klimi ne se skart na vremeto midea pravea odlicni modeli so fonko klima uredite.
Taka da neznaci ako nekoja ( marka ) brend ne proizveduva svoi delovi deka klimite nema da bidat kvalitetni.
Za omilena marka brend mi e DAIKIN URURU SARARA da imam pari taa bi ja kupil.
ама таа 5-ка е стварно петка, не како неговата само на папир напишана дека дава 5kWЕве ти линк... што чуда се овие незнам, ама 97,000 + 100Евра монтажа за тројка (која може да се регулира демек на потопло време да полни од 1,9 па до 3kW...
ЈБГ премногу! Ќе си купиш Уруру Сарара за тие пари...http://www.kamini.com.mk/dimplex-fsd-30/[DOUBLEPOST=1512936778][/DOUBLEPOST]Сепак во Алфи Би (Куманово ми се чини) не сум видел Скопјево Алфи... класични ТА со попристапни цени...
но пак не се евтини, скоро па ко просечен инвертер првата е 2,5kW веројатно следат 3...4...5!? Ете 5ката со цена како твојата 18ка АЕЗИ!?
![]()
Ajde ke pocekame Info od tebe sto navistina e namesteno za 2800evra.Da ti kazam iskreno i mene mi padna cudno posto jas za mojava 50 gv plativ nad 1000 evra , e sea go prasav sto kako i kolku ja zemal mi kaza od pakson taka nesto deka go kostalo 2800 evra. Kje odam denovive kje iznaslikam pa kje pustam sliki i info. Inace trite vnatresni edinici se 2,5 a parapetnata neznam tocno. A eve i @Alekso 1981 kazuva slicni ceni
Taka e....LT ima Sanyo CRSS kompresor i 40kgете што е клима за греење, и тоа ограничена на 70%, даисекаито може вода да и носи во секое време
Ista marka na kompresor kako i HansolotTaka e....LT ima Sanyo CRSS kompresor![]()
не е се во комресорот, LT користи јапан технолоџиIsta marka na kompresor kako i Hansolot![]()
I nema kljuc kompresorot na 75Hz kako Daisekaito za da te gree samo do -15 za 90.000 ili kolku e kaj nasIsta marka na kompresor kako i Hansolot![]()
DA, Japan Tehnology...Made in Chinaне е се во комресорот, LT користи јапан технолоџи![]()
Има влав ама он е на митсубиши[DOUBLEPOST=1512948161][/DOUBLEPOST]Ај некој ако има искуство со mitsubishi sf серија.затоа и кажав дека не е се до компресорот. Сигурно кинезите не ја осмислиле како да работи хардверски на различни Т
edit: Тошиба ти е типичен пример за влашка клима, ако има некој влах на форумот слободно нека си купи ваква марка, приоритет и е штедењето, без разлика оти ќе мрзнеш, она ќе те грее колку што она сака, да не те троши многу
Он и на поштар ке стане и телефонски кабел кe ти најде само да е oн у правоИма влав ама он е на митсубиши.