Најекономично греење и ладење

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Замислено потребни се за тој простор.
Аха, значи тие 3.2kw се некој замислено потребни кои ги испорачува за да ја исполни својата функција, или тие се максимум што може да ги испорача?

Член од
2 август 2014
Мислења
1.759
Поени од реакции
4.108
Ne deka go branam covekov, ne mi e toa poentata, no ednava klima mu e vo spalna i toa duplo pomala od mojata, po izgledot na neshatata. Jas vo mojata spalna nad 22 stepeni nemam zadadeno temperatura dosega, zadavam 24 samo pred da vlezam da se kapam vo WCto shto go imam vo spalnata. Duri i 22 imam cuvstvo kako da mi e mnogu toplo.

Vo dnevna, FH-to mi e na 24 stepeni preku cel den, denje-nokje i gledam deka toa mi odgovara bidejki niz cela dnevna e 23 stepeni, a toa e sosema dovolno posebno za nekoj ko mene shto ne e zimurlija, tuku obratno, "leturlija" sum. Duri i zenai vcera vo 13:00 casot mi zvona dodeka bev na rabota i me prasha dali moze da ja namali klimata bidejki i bilo toplo vo dnevnata.

Razlicni lugje ima. Od zena mi majka i, doma zivee na 26/27 stepeni i toa nea i e vo red, a jas ne mozam da disham na taa temperatura. Kumot moj vekje dve godini stanot 30m2 go gree so Beko klima i toj nad 23 retko ja uklucuval ama i toj i zena mu ne sakaat toplo, sakaat vo posvezo da bidat.
Interesno e sto bogatite po pravilo ziveat poseverno od siromasnite ( sto juznie to tuznie), a uste pointeresno e sto tie pak se great od 18-20 C. Mozebi e toa i edna od mnogute raboti sto pridonesuva da se i ostanat bogati.......ako e 23 C za nekogo svezo, mene mi e na primer smesno, jas vo leto ako vo prostorijata e 25C pustam LADENJE.
Za vkusovite i ne treba da se rasprava, ama ostanuva interesno sto e toa sto nie vo prosek se greeme na mnogu povisoki T od razvieniot i bogat svet. Mozebi e toa sto mnogimina imaat navika da se vo kusi rakavi po doma i leto i zima.
Mene mi e sosema normalno da se oblecam potoplo a T na zagrevanje da e poniska, 20-21C. Ednas pisuvav kolku mnogu povece se trosi bespotrebno energija i se opteretuvaat uredite koga temperaturata ja podigate samo za nekolku stepeni koi mozete da gi nadoknadite ednostavno koristejci malce povece obleka.
Uostalom i EUROVENT ispituva na standardna T od 20C, sto i ne e bas slucajno zar ne?

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
Да да сигурно тестот од ракав со сто пати различни модели и букви. абе треба да се продаде сега таа пратка по секоја цена до нова година и ботовите одма вадат т.е. тестови во најригорозни услови (читај Финска). какви смешки

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Hansol e можеби и единствената добра клима од Gree, затоа што не е нивна технологија
дека е економична можеби и не е, ама врши работи и на ниски температури
е сега дали таа Hansol што ја продаваат овде e иста со таа што е тестирана тоа не верувам

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Hansol e можеби и единствената добра клима од Gree, затоа што не е нивна технологија
е сега дали таа Hansol што ја продаваат овде e иста со таа што е тестирана тоа не верувам
I grealka vrsi rabota na niski temperaturi,i mnogu poevtina e.
Kupuvas ured so somnitelni performansi i nedokazan kvalitet,ama vazno evtin e.So drugi zborovi macka vo vreka

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Kupuvas ured so somnitelni performansi i nedokazan kvalitet,ama vazno evtin e.So drugi zborovi macka vo vreka
Zatoa koga se kupuva klima treba da e od poznat brent ( Marka ) a ne od tie gree tezgarinja za 30 karti ima LG so Twin Rotary compresor R32 freon odlicen model i sekako odlicna cena taka da podobro korejski LG za 30 karti nego li tezgere od Gree sto ( mnogu trosi ) a slabo zagreva.

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
Ne deka go branam covekov, ne mi e toa poentata, no ednava klima mu e vo spalna i toa duplo pomala od mojata, po izgledot na neshatata. Jas vo mojata spalna nad 22 stepeni nemam zadadeno temperatura dosega, zadavam 24 samo pred da vlezam da se kapam vo WCto shto go imam vo spalnata. Duri i 22 imam cuvstvo kako da mi e mnogu toplo.

Vo dnevna, FH-to mi e na 24 stepeni preku cel den, denje-nokje i gledam deka toa mi odgovara bidejki niz cela dnevna e 23 stepeni, a toa e sosema dovolno posebno za nekoj ko mene shto ne e zimurlija, tuku obratno, "leturlija" sum. Duri i zenai vcera vo 13:00 casot mi zvona dodeka bev na rabota i me prasha dali moze da ja namali klimata bidejki i bilo toplo vo dnevnata.

Razlicni lugje ima. Od zena mi majka i, doma zivee na 26/27 stepeni i toa nea i e vo red, a jas ne mozam da disham na taa temperatura. Kumot moj vekje dve godini stanot 30m2 go gree so Beko klima i toj nad 23 retko ja uklucuval ama i toj i zena mu ne sakaat toplo, sakaat vo posvezo da bidat.
Ne mi e jasno videovo, se zali deka malku trosi Toshibava ili deka mnogu trosi Hitachi.Sto saka da kaze.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.509
Поени од реакции
2.800
Ista e , ne se sekiraj.Mozes da pojdes vo Gree salonot i da si ja pregledas delce po delce.[DOUBLEPOST=1541086776][/DOUBLEPOST]
.urto, pa kaj se izgubi ti, gi ostavi drugarcinjava sami.....hahahah. So baterijava pocnavte lajkcinja da si delite i da se tesite......hahahahah[DOUBLEPOST=1541086917][/DOUBLEPOST]
Zatoa koga se kupuva klima treba da e od poznat brent ( Marka ) a ne od tie gree tezgarinja za 30 karti ima LG so Twin Rotary compresor R32 freon odlicen model i sekako odlicna cena taka da podobro korejski LG za 30 karti nego li tezgere od Gree sto ( mnogu trosi ) a slabo zagreva.
Hansol za tvoeto tezgere LG e mislena imenka. LG tezgereto moze vodicka da mu nosi. I ti i .urto , baterijata pravete si muabet i delete si lajkcinja, znaat lugeto sto e kvalitet.

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Ista e , ne se sekiraj.Mozes da pojdes vo Gree salonot i da si ja pregledas delce po delce.[DOUBLEPOST=1541086776][/DOUBLEPOST]
.urto, pa kaj se izgubi ti, gi ostavi drugarcinjava sami.....hahahah. So baterijava pocnavte lajkcinja da si delite i da se tesite......hahahahah[DOUBLEPOST=1541086917][/DOUBLEPOST]
Hansol za tvoeto tezgere LG e mislena imenka. LG tezgereto moze vodicka da mu nosi. I ti i .urto , baterijata pravete si muabet i delete si lajkcinja, znaat lugeto sto e kvalitet.
Strelec,ti si?

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.952
Поени од реакции
8.134
Дали може линк за техничка документација за Hansol -20 што се продава кај нас, со која внатрешна - модел се продава овај што е на акција сега, и дали ја поседува оваа опција " G10 tehnologija " во каталогот што го најдов пишува дека тоа е само за моделите 18к и 24к "G10 tehnologija (18k i 24k)" Дали тоа значи дека овај Хансол GWH12TB-S3DNA1D што е на акција не ја поседува оваа технологија ? Дали може точни информации за се ова некој да даде?
л и н к
G10 tehnologija (18k i 24k)
Прегледај го приврзокот 198953

Прегледај го приврзокот 198956
Џабе пријателе, никогаш нема да ти одговорат. Всушност ако ти одговорат на површина ќе испливаат сите глупости што се изнаставани во тие кинески склопови за петто одделение.
А има и такви што тука се на ден два да пишат Zhuhai No1 зш толку му е и капацитетот. Повеќе не знаат. Во секој случај не очекувај одговор и побарај си друга клима, поверодостојно е дека денес ќе помине Халеева комета него ли на тој флаер податоците да се точни

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.509
Поени од реакции
2.800
Kolku posto ti kacuvaat na plata sto gi falis tezgerinjata Gree
Mnogu poveke negoli na tebe sto gi falis LG tezgerinjata.[DOUBLEPOST=1541091839][/DOUBLEPOST]
Џабе пријателе, никогаш нема да ти одговорат. Всушност ако ти одговорат на површина ќе испливаат сите глупости што се изнаставани во тие кинески склопови за петто одделение.
А има и такви што тука се на ден два да пишат Zhuhai No1 зш толку му е и капацитетот. Повеќе не знаат. Во секој случај не очекувај одговор и побарај си друга клима, поверодостојно е дека денес ќе помине Халеева комета него ли на тој флаер податоците да се точни
Batali go NIKOJ, zemi si Hansol i uzivaj. Ke bides prezadovolen.[DOUBLEPOST=1541091878][/DOUBLEPOST]
.urto ti si?

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Kajgana Shop

На врв Bottom