Најдобрo изиграни улоги - EVER!

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.167
Поени од реакции
703
Кои филмски карактери ви оставиле најсилен впечаток, кои актери и во кој филм. Ве насмеале, ве расплакале, ве натерале да размислувате... Кога актерот едноставно премногу влегол во улогата и ја портретирал на најдобар начин?

Ми се чини Хемфри Богарт рекол дека за да оцениме кој е најдобар актер, треба на сите да им се даде да го играат Хенри IV, па да се оцени :) Ама, сепак мислам дека може индивидуално да си кажеме кој според нас добро си ја завршил работата.

Да почнам со Ал Пачино во Мирисот на Жената... Феноменално го претставува слепиот мрзоволен командант Френк Слејд. Сосема заслужен му е оскарот во 1993 година, инаку единствениот-за Ал Пачино, од 8-те пати како номиниран.

Морам да кажам дека исто мислење имаме, закон е Ал Пачино. Кога го гледав тој филм сакав да не гледам за да видам дали можам и јас да го правам тоа :)

Џони Деп како Џек Спероу. Човекот многу се соживува со своите улоги, не само во пиратите од карибите, туку и во многу други фимови...

Ал Пачино во речиси сите филмови ама најголем впечаток - Кум и Адволатот на Ѓаволот
Леонардо Ди Каприо -исто во повеќе филмови ама во овој последниов крвавиот дијамант,Бандите на Њујорк и исто во Титаник
Џим Кери - Лажго Лажго
Никола Кољо- Ми нисмо Анџели 1 и 2
Еди Марфи - во многу филмови ама најмногу - Шрек 2...и покрај тоа што е анимиран
....и многу други

Џони Деп - Don Juan DeMarco

Бред Пит - Fight Club

Едвард Нортон - The Score

Кевин Спејси - Usual Suspects <----Кајзер Созе мадафакааааа

Никола Коњо-Ми нисмо анџели
Анџелина Џоли-Џиа
Ал Пачино-Скарфејс

Џон Траволта како Габриел во ”Свордфиш”

Ал Пачино во ”Скарфејс”

Џош Хартнет во ”Лаки Намбр Слевен”

Уште неколку worth to mention...

Џек Николсон во The Shining
Ентони Хопкинс во Silence Of The Lambs, Legends Of The Fall
Бред Пит во Troy

1. George Clooney (Seth) - From Dusk till dawn. Да го доловиш моментот кој му се допаѓа на Тарентино е невозможно... освен за Клуни. Плус нема лик на планетава кој не се пали на тетоважата од врат надолу, плус... бла бла бла...("I didn`t say do as I do, a said do as I say!!!" ; "Now tell me, are you faithless preacher, or a mean motherfucking servant of god?")

2. Tom Hanks (Forest Gump)- Forest Gump. Да глумиш ретардиран во филм од 3 часа е уметност. Да го направиш тоа како Том Хенкс е перфекција. ("I`m Forest, Forest Gump!")

3. Samuel L. Jackson (Jules Winnfield) - Pulp Fiction. Харизмата на Семјуел Џексон ја има во секој филм. Во овој мислам дека го допре плафонот. Ладнокрвен убиец со религиозни и филозофски идеи. How cool is that ha? ("Ezekiel 25:17... the path of the rightious man is the sick on all sides... bang bang bang...")

Викторгг напиша:
1. George Clooney (Seth) - From Dusk till dawn. Да го доловиш моментот кој му се допаѓа на Тарентино е невозможно... освен за Клуни. Плус нема лик на планетава кој не се пали на тетоважата од врат надолу, плус... бла бла бла...("I didn`t say do as I do, a said do as I say!!!" ; "Now tell me, are you faithless preacher, or a mean motherfucking servant of god?")

2. Tom Hanks (Forest Gump)- Forest Gump. Да глумиш ретардиран во филм од 3 часа е уметност. Да го направиш тоа како Том Хенкс е перфекција. ("I`m Forest, Forest Gump!")
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Да додадам, Џим Кери - Лажго лажго
Ал Пачино - Скарфејс
И уште многу има ... Само мислам дека глумец којшто имал најдобри улоги евер е Том Хенкс, за почит е човеков :zver:

"Буре Барут" во Театар Центар - старата постава.

Роберто Бенињи - "Монструм" и "Животот е Убав".

Tom Hanks - The Terminal

Mnogu dobar film (vistinska slucka, ne skroz) ama glumata na tipov e neverojatna! I na toj filmot koa e sam na ostrov NAPUSTEN mislam se vikase

Ерик Бана,во улогата на Хектор од Троја.
Прекрасно изиграна улога на татко,љубовник,и пред се-воин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom