Најдобрите серии укинати после прва сезона

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
MV5BMTU0OTUwODg3OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNTc1MzIyMQ@@._V1._SY317_CR1,0,214,317_.jpg

Total Recall: The Series 1999 година

Заборавена серија која се подобра и подобра стануваше со секоја наредна епизода. Има неколку екранизации од Филип К. Дик на филмското платно, ама оваа серија покрај Блејд Ранер најубаво ја има сфатено поентата на делата на Дик(хех, Дик). А и во недостик на сајберпанк серии на ТВ(освен оваа и Дарк Ејнџел не ми текнуваат други), оваа е најдобра и вредна за гледање.

Знам дека веќе претерав и дека ризикувам бан за спамирање, ама ми е гајле:

Awake

MV5BMjA0NDI3ODkyM15BMl5BanBnXkFtZTcwODUxNDU2Nw@@._V1._SY317_CR20,0,214,317_.jpg

Не сакам да се повторувам бидејќи доволно пишував на темата, ама на кратко да кажам зошто ми е криво.

Пред се' серијата има(ше) интересна и специфична приказна. Обработуваше тема која можеби до некој степен ја имало во некои други серии, но овде беше во центарот. Зборувам за темата „Што ако...“, односно, кој тек би го имале настаните откако ќе се случи некаква трагедија. Специфично во овој случај, настаните добиваат два тека и го гледаме главниот лик како (не)успешно балансира помеѓу две реалности. Awake е делумно и детективска серија, но таквите дејства се во спореден план и служат само за привлекување на поширока публика.

Нормално, Џејсон Ајзекс. Моментално во сериите кои се прикажуваат има неверојатни актери, како на пример, Питер Динклиџ, Хју Лори, но според мене Џејсон е врвот. Едноставно во секоја сцена те тера да се соживееш со ликот кој го глуми и да сочувствуваш со неговата болка. Цар.

Друга работа, играта со различните бои во двете реалности. Совршен начин гледачите да знаат која реалност ја гледаат.

Исто, режијата, саундтракот, дијалозите - сето ова совршено се вклопува во една целина.

Ептен ми е криво што серијата ја укинаа бидејќи имаше огромен потенцијал и бидејќи ваква серија ретко се снима. Awake има само тринаесет епизоди и е обавезна препорака од мене.
Ја укинаа :place:
Сега ќе видат америве што е тероризам :mad:
--- надополнето: 31 мај 2012 во 06:26 ---
Ја изгледав цела прва сезона и некако очекував втора ,а сомнителен ми беше крајот ама никако не помислив дека би можеле да ја откажат :place:

Jas mislam deka nebese fer daja skratat onaja serijana so Mija i Marica.

Firefly

firefly_mmo.jpg

- За серијава многу работи кажува фактот што само со една (недовршена) сезона успеа да собере огромна армија на фанови. Оригинална до немајкаде, чувството дека гледаш вестерн (освен од локациите, за ваквото искуство допринесуваа и ликовите, за кои се чинеше како да излегле од филм со John Wayne), а всушност гледаш sci-fi серија. Веројатно половина од омразата која што ја чувствувам кон FOX, е токму поради нивната одлука да ја прекинат оваа серија, демек као не биле задоволни од гледаноста...bastards!
Многупати се зборуваше за продолжување на серијата, а тоа исто толку пати не се оствари па на крај прекинав да следам нови информации во врска со неа. Во 2005 излезе и филм, кој колку толку успеа да залечи некои рани.
Изгледа само јас не сум фан на ова. :) Една сезона ми требаше месец дена да ја изгледам, инаку убаво спакувана морам да се согласам.:)

Како и повеќето погоре една од најомилените серии за кои навистина ми е екриво е Firefly, 50 пати ја ијам гледно и пак не ми е досадна, како можеа така добра серија да прекинат назнам... Ривер ми е врв, и онаа Инара ептен ко ликови ми се топ, а за Џејн да не зборам човекот закон со Прист под рука се хаос... стварно многу ми е криво.

Firefly

firefly_mmo.jpg

- За серијава многу работи кажува фактот што само со една (недовршена) сезона успеа да собере огромна армија на фанови. Оригинална до немајкаде, чувството дека гледаш вестерн (освен од локациите, за ваквото искуство допринесуваа и ликовите, за кои се чинеше како да излегле од филм со John Wayne), а всушност гледаш sci-fi серија. Веројатно половина од омразата која што ја чувствувам кон FOX, е токму поради нивната одлука да ја прекинат оваа серија, демек као не биле задоволни од гледаноста...bastards!
Многупати се зборуваше за продолжување на серијата, а тоа исто толку пати не се оствари па на крај прекинав да следам нови информации во врска со неа. Во 2005 излезе и филм, кој колку толку успеа да залечи некои рани.
Филмот беше еден од најдобрите sci-fi што ги имам гледано. Штета.

Whedon доби доста поени сега за Avengers, може ќе му даат во иднина пари за продолжение на Firefly. Мада и сам рече дека е неизводливо, бар засега.

GgwqL.jpg

Една од понормалните серии на CW која за жал беше укината после само една сезона:

0000050966_20080815112016.jpg

Ќе се вратат штрковите :icon_lol:.

--- надополнето: 31 мај 2012 во 15:22 ---

Ќе се вратат штрковите :icon_lol:.

--- надополнето: 31 мај 2012 во 15:22 ---

Буцио, оваа не беше прекината. Бјелогрлич така ја испланирал, само една сезона да биде. Никој не ја прекина ради негледаност или рејтинг.:)

The Lone Gunmen. Серија од 2001, со тројцата гикови од The X-Files. Не е толку sci-fi како X-Files, но таму секогаш ми беа интересни, па затоа и ми се допаѓа серијава. Откажана после 13 епизоди.

250px-Lonegun.jpg

The Prisoner

PP0507~The-Prisoner-Posters.jpg

- Култна серија. Имам само неколку епизоди гледано (а и тоа беше одамна), ама морав да ја спомнам тука. Планирав едно време да ја спуштам и да ја изгледам цела, ама сум заборавил, добро е што темава ме потсети.
- Серијата има 17 епизоди, и на интернет можете да најдете најразлични информации за неа. Некаде пишува дека оригинално била замислена и како пократка серија (кога ќе се земе во предвид дека е британска и 17 епизоди се многу), некаде дека толку епизоди и биле планирани. Официјално се води како укината серија, така да местото и е тука.
- Дејството се одвива околу поранешен агент на тајната служба кој што е киднапиран и држен како затвореник, се со цел да се извлечат одредени информации од него.
- J. J. Abrams има кажано дека ја обожава оваа серија, па така да многу елементи од неа има вметнато во неговите проекти (особено Lost).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom