Најдобри рап албуми

• Креатор на темата Креатор на темата ^The Game^
  • Време на започнување Време на започнување
Straight Outta Compton - N.W.A.
Illmatic - NAS
The Chronic - Dr. Dre
Enter the Wu-Tang - Wu-Tang Clan
Me Against The World - 2Pac
Resurrection - Common

Класики.
Други албуми кои се вредни за споменување и се дел од мојата колекција се култните албуми на Jay Z, The Roots, Fugees, B.I.G. и Kanye West.

Group Home-tear for the ghetto(1999)
Ice Cube-war & peace
Scarface-the diary(1994)
Kool G Rap-4,5,6
Kool G Rap-Roots of evil
RAP 24/7

R.A. The Rugged Man-Die Rugged Man,Die

Until the end of Time - 2PAC(legendata)

Get rich or die trying - 50 Cent

Group Home-tear for the ghetto(1999)
Ice Cube-war & peace
Scarface-the diary(1994)
Kool G Rap-4,5,6
Kool G Rap-Roots of evil
RAP 24/7

EMINEM Marshall Mathers

R.A. The Rugged Man-Die Rugged Man,Die

Давајте објаснување зошто баш тие албуми сметате дека се најдобри.
За некој ден има да бришам се.

Па мене Die Rugged Man,Die ми е најбоље ради тоа што све што рецитира е вистинскиот негов живот,негови дешавки,и плус јаки текстови,јако флоу,продукција во која е сниман албумот....со два збора ЅВЕРСКИ АЛБУМ:icon_lol:

Ајде да јас малце позборам за мојата мала колекција на рап албуми:)

На прво место го ставам
Enter The Wu-Tang 36 Chambers - 1993
Wu-Tang%20Clan%20-%20Enter%20The%20Wu-Tang%20%2836%20Chambers%29.jpg

Буквално секој албум-сингл од Ву тенг како група и од поединците како Рза, Методмен, Ол дрти (РИП) го преслушувам со почит и го обожавам ама овој албум го издвојувам затоа што ми е некако нај хард корски:)
Траките како Shame on a Nigga, Da Mystery of Chessboxin', Wu-Tang Clan Ain't Nuthing ta F' Wit лично ги сметам за вечни, затоа што немало свирка/журка кај што не пуштиле барем една од овие песни (Освен Панчо/Давор/Чваре и компанија)

Return of the Boom Bap од едниот и единствен KRS ONE a.k.a. Da Teacha ме остава без ама баш без никаков негативен коментар. Буквално во школо наместо квази музичко може да се предава за музиката на КејАрЕс:)
Траки од албумот: Outta Here, I Can't Wake Up, Sound Of Da Police

KRS-One
од истиот и единствен професор по рап и хип хоп остава посебен белег у мојата мала дискографија што ја поседувам:)
Траки од албумот: MC's Act Like They Don't Know, Represent the Real Hip Hop, Rappaz R N Dainja, Ah Yeah

Return to the 36 Chambers: The Dirty Version
од Ol' Dirty Bastard лудила, едноставно лудила. Најчуден стил на рапување, ептен триповача албум
Бруклин Зу и Шимишими Ја :) да ми ги пуштиш и ќе откачам:)

ONYX-BACDAFUCUP Неам што да кажам, кој ги слушал знае зошто :pipi:

Wikluh Sky-Ortaci ne znaju
Wikluh Sku-Zasto brate Viklere?
Предобри и преокеј албуми од членот на Бед Копиз. Песните како Закопана Кучка, Ајмо, Недељно јутро, Овај град никад не спава, Ортаци не знају и днб траката со Рахмании Ударац последниве 4-5 дена ги немам тргнато од плејлиста:)

Не пратам баш светска рап сцена но балкансна посебно српска дааа!
Култен албум на таа сцена е V.I.P - Ekipa Stigla Можеби кога би излегол денес не би предизвикал популарнот но тогаш направи бум. Дефинитивно таа 2002 година е златна година за рапот во србија. Да албумот е сниман во стила на американскиот, да албумот денеска можеби изгледа кич и да beat-овите се пластични, но тогаш предизвика револуција. Значи Икац го ирапува целиот свој дел со тврд flow,а Реља, на некој начин ги поплнуваше рефрените и го гушеше текстот на сметка на flow-ot и премногуте мултии и интернали.

Голема надеж за албум-класик е во новиот албум на Марчело "Треќа страна медаље". :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom