Најдобра стратегија

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Medieval total war I , II , Napoleon Total War,Empire Total War

Пробајте ја Lord of the Rings доколку сакате да играте со кампањи и доколку сте го гледале филмот. Кампањата е направена според филмот. Не ми текнува која верзија е (има повеќе) онаа официалната за таа зборам

Само Civilization ја признавам :) иако е turn-based

Frontline,Medieval Total war,AoE,Hearts of Iron definitivno site delovi,Rise of nations,Starcraft,Glory of the Roman Empire,Victoria 1,2,Age of mythology...mi se najdobri od strategii inaku mislam deka veke nema strategija shto ja nemam igrano od Warcraft,Civilization 3,4,5,Europa Unever.. Setlers,Sims,General&Con..Anno,Heroes Might of magic,Tropico....itn itn :):):)

Неможам да издвојам само една, па еве ја мојата Топ 5 листа:

World in Conflict
Company of Heroes
Command & Conquer: Generals
Crusader Kings II
Medieval II: Total War

Игрите не се по никаков редослед. Секоја си има посебно поле во која е подобра од останатите.

Жал ми е што во последно време изумира жанрот. На времето, стратегиите беа еден од најплодниот жанр, а сега опадна на три компании кои активно работат на стратегии, Paradox, Creative Assembly и Relic.

Age of empires II - The age of Kings и StarCraft со години ги играм. А ако ви се игра добра 4Х игра (настрана од civilization) Endless Space е закон

WarCraft 3 - Frozen Throne,Stronghold,Stronghold - Crusader,Age of Empires 1-4,Red Alert 2 (bez 3 zasto grafika ima na pokemon crtaniot), StarCraft 2,Generals,Generals - Zero Hour,Battle Realms,Heroes 3 i 5 (4 sranje, 6 gameplay od kineski crtani).......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom