Ако ме прашаш мене, како што сум ваков Комплициран дизајнер и мора да напрам да изгледа филмски, тогаш би ти препорачал следнава трака да ја ставиш како сериозно INTRO (додека не си сеуште почнат нека врти), а потоа стави некоја класична background Музика (додека презентираш).
Ако толку ти е за сериозно еве ќе ти кажам како јас би го замислил целосно ова

.Бидејќи се работи за компјутерска техника (презентација), според мене во интрото би требало да ја покажам моќта на компјутерите (односно целосно во интрото) Значи
подетално вака: Прво иде оваа трака, и правиш интро нешто слично на ова видео како што е (знаете за што се работи можете и сами да заклучите по видеото). Значи во интрото ќе те праставува тебе кој си што си и што ќе презентираш накратко и колку е "моќна" таа презентација

Кога ќе заврши тракава, добиваш аплауз и почнуваш со презентација а во меѓу време ќе течи некоја background Музика како на коментарите погоре, или нешто класика или можеби еве оваа:
Траката е еден час некаде и повеќе. Имаш добри делови, пресечи ги со некој едитор па потоа направи го да треа во зависност од колкава ти е должината на презентација односно колку време планираш да ја предаваш. Почетокот е многу добар за презентација од
01:00 , па некаде до кај
07:00.
Среќно.