Најдобар воен хелихоптер

Ми-24 бе.Ипробано во секакви услови.МАшина и дава ќотек а и знае богами да издржи.Другово кога ке се покаже во борба тогаш.АПачито убаво пиша кој и да беше.До сега строго на сигурно игра.

Ej eden prijatel od Rusija mi go prati ova...neznam kolku od vas znaat sto e toa zirokopter , uste pomalku mislam deka osven eden ovde nikoj ne ni letal na takva masina, ama ova e navistina NEVIDENO :

Ej eden prijatel od Rusija mi go prati ova...neznam kolku od vas znaat sto e toa zirokopter , uste pomalku mislam deka osven eden ovde nikoj ne ni letal na takva masina, ama ova e navistina NEVIDENO :
Друже...ја ако се качам на ова `машинов`....
никој жив и див више никад нема да ме состави у едно парче!

К-52 мислам.можеше и Македонија да ги поседува,ама не ни дозволија таков луксуз,ама и м-24 не се лоши.

malku za plaknenje oci..:)
Mil_Mi-24.jpg

Mi-24_Desert_Rescue.jpg

vo sekoj slucaj pogledne te gi vo "cela" golemina...vtoriov si go koristat amerikancite...koga im treba REALEN copter...:)

Во што е штосот со нитнуваната (закована) лимарија?

??????????????? vone diletantu :)...pa kako mislese deka se pravat avioni...???
vo ponovo vreme probaa so lepenje...B-70, avionceto na Misirkov... Gruman American...neznam dali ima drugi...??
i normalno kompozitnite...toa e druga liga, potpolno razlicna.....
No metalni avioni...lamarina i nitni.....mnogu time consuming process...zatoa i skap i baven... :)

Мислам дека Апачи е најдобар,не сум сигурен!

apachi.jpg

Само колку за плакнење очи ама и мојот следен фаворит за најдобар....
mlmi28n021200sy4.jpg

bezkriteriumsko ocenuvanje

Zarem ne mislite forumgii deka helikopterite se delat vo grupi spored razlicni kriteriumi.....haoruzuvanje namaluvanje na toploten odraz..nosivost i dr.
tuka zgresivme imeno mi-24 ne e prirodno da se sporeduva so apache bidejki mi -24 moze da frla bombi no i da nosi specijalci,medicinski timovi i dobavivanje oruzje.so apche ke go sporeduvate kamov ka-52 aligator ili eurocopter tigar a da ne zaboravime tuka e i mangusta italijanskata gordost.:vozbud:

Ка-50 Black Shark Ка-52 Aligator

I dvata se LEGENDA....ama samo legenda . gi nema poveke ..se zaedno od 15 komada...:)

......................................Генерал-полковник Александр Зелин не уточнил, сколько именно "Аллигаторов" планирует закупить ВВС, однако, как сообшталось ранее в средствах массовој информации, россијскаја армија до 2015 года должна получить 12 таких вертолетов.....................

Ama zatoa ova cudoviste tesko 12 tona na poletuvanje e strava i uzas ...i tiha jeza..:) :)
Vertol_01.jpg

vertolet.gif

Мислам дека Апачи е најдобар,не сум сигурен!

apachi.jpg

И јас ќе кажам апачи иако рускиве хеликоптери се со подобар оклоп поголема носивост и слично, но апачито барем од новиве модели е целосно дигитализирано со најнова технологија и помодерни оружја, брзина па и потивок е од другите, а да и моето омилено во него лонгбоу радарот(она округлото на него). Знам дека е малку грдо ама глеав на тв скенира се околу себе. А да и за ова даваа на дискавери мислам беше луѓе и од америка русија па и по светов и даваат поради тоа подобри оценки на апачито. Па и стварно не е важно да го имаш најакото оружје и оклоп ако не можеш прецизно и изненадно целта да ја скинеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom