Најдобар веб прелистувач

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Според мене Опера, е најдобар, најбрз и најлесен за работење.

Пред недела дена се префрлив на Opera после подолго време користење на хром
Не знам дали зашо сум навикнат на хромот ама сеа има доста работи што не ми се допаѓаат кај операта.
Ќе и дадам уште месец два...има убави работи вклопени што се ама практичноста на хром...јок

Користам ИНТЕРНЕТ ЕКСПЛОРЕР 9 и мислам дека моментално е најбезбеден поради неговите опции а посебно поради опцијата tracking protection, а за брзината мислам дека е многу добар

Пред недела дена се префрлив на Opera после подолго време користење на хром
Не знам дали зашо сум навикнат на хромот ама сеа има доста работи што не ми се допаѓаат кај операта.
Ќе и дадам уште месец два...има убави работи вклопени што се ама практичноста на хром...јок
Ако си обичен корисник - нема да приметиш некоја разлика.
Ама ако си малце напреден корисник, кој знае целосно да го оптерети browser-от и да му ги искористи сите бенефиции - ондак ќе видиш голема разлика во позитива за Opera.

Ако си обичен корисник - нема да приметиш некоја разлика.
Ама ако си малце напреден корисник, кој знае целосно да го оптерети browser-от и да му ги искористи сите бенефиции - ондак ќе видиш голема разлика во позитива за Opera.
Како што реков има многу убави средени работи, ама за тронка јаде повеќе рам него хромот, и лесно достапноста до алатките е за ниво подоле. Али па побезбеден е...јбг

Како што реков има многу убави средени работи, ама за тронка јаде повеќе рам него хромот, и лесно достапноста до алатките е за ниво подоле. Али па побезбеден е...јбг
Во денешно време каде што стандард е да се има минимум 4 гига рам, не би требало да ти е проблем ако прелистувачот ти користи 1. За тоа и е наменет рамот ;)
И башка скоро и да нема шанси да крашне дури и при пуштени 50 таба.
А достапност на алатките... Не знам точно на што мислиш, али знам дека баш Opera е полесен за снаоѓање и кастомизација. Доле лево на прелистувачот имаш копче "Panels", кликни го, ќе ти се отвори лента со опции и лесно е понатаму да се снајдеш. Горе лево (знакот Opera) ти е Options табот. Прочепкај малце по него и ќе најдеш се' што ти треба.

Токму рамот ми е проблем, моментално користам латопче со 2 гига и веќе со 5-от отворен таб стануе проблематично.

Абе јас имам 768 рам на стариот ПЦ, и кога ќе отворев 5-6 таба на Opera кочеше корнеше ПЦ-от. :D
А на хромот 50 отвори гајле нема ;)

Хромот го користам еве веќе подолго време, сосема сум задоволен и не планирам да го сменам. :)

Јас ова го пишувам веќе од хром, се вратив.
Сепак за економичност на ресурси му нема рамен.

Ама чим се подновам хардверски операта планирам да ја користам.

Мозилата за изглед, Хромот за брзина. Бидејќи сега користам Мозила, гласав за него.

Мозилата за изглед, Хромот за брзина. Бидејќи сега користам Мозила, гласав за него.
Мозилата го украде главниот дизајн од Opera, а останатото од IE 9, така да не ти држи вода тоа дека е најубав browser.

Мозилата го украде главниот дизајн од Opera, а останатото од IE 9, така да не ти држи вода тоа дека е најубав browser.
Читај темата за Fırefox 4-5 меѓу првите постови го кажа истото и еден член ти одговори :)

Инаку тоа дизајнот ако мислиш табот што е со Aero eфект и тоа копчето Opera или Firefox таков стил на прозорци почна со офис пакетот...

Со лисицата сум 5/6 години и не ја менувам за ништо. Супер си тера...

Искачувањето на гугл хром продолжува статистиките покажуваат дека за две години (2 Септември 2011) собра 17% од корисниците. (Јуни 2011)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom