Најдобар тренер за 2012 година

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар тренер за 2012 година?

• Дел Боске

Гласови: 24 11,0%
  • Ди Матео

Гласови: 57 26,1%
  • Прандели

Гласови: 4 1,8%
  • Фергусон

Гласови: 15 6,9%
  • Мурињо

Гласови: 27 12,4%
  • Клоп

Гласови: 66 30,3%
  • Хајнкес

Гласови: 8 3,7%
  • Гвардиола

Гласови: 14 6,4%
  • Манчини

Гласови: 3 1,4%
  • Лев

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    218
Пеп(WTF?), Дел Боске(ок) и џокерот од Мадрид. :sick:

Ги нема ни Клоп, ни брилијатниот РДМ.:LOL:

Пеп(WTF?), Дел Боске(ок) и џокерот од Мадрид. :sick:

Ги нема ни Клоп, ни брилијатниот РДМ.:LOL:

Зашто па да не биде Пеп?

Он го напраи најголемиот тактички потег во кариерата, односно си отиде од Барса. Виде дека полека Реал ќе почнат да ги демолираат, немаше идеи и си кидна по една сезона кога не освоија ништо големо.

Треба тактички мозок за ова да го процениш, затоа е на листава. : )

Зашто па да не биде Пеп?

Он го напраи најголемиот тактички потег во кариерата, односно си отиде од Барса. Виде дека полека Реал ќе почнат да ги демолираат, немаше идеи и си кидна по една сезона кога не освоија ништо големо.

Можит дека немаше идеи, имаше некои внатрешни несогласувања, или па едноставно освои се и му се скурчи(хинт:Мурињо и Интер), но дека си заминал оти се исплашил од Реал и Мурињо поради една сезона, у која Реал беа незадрживи и најјак тим на светот хахаха смешки. Нема шанси. Еве Барса пак си доминира со Примера и сеуште се најдобри на светов. :) Мурињо е заслужено тука, си зема примера убедливо и веројатно да не ја утнеше толку со Баерн у двомечот ќе ги демолираше на Челзи у финалето. Ама мислам дека и Клоп заслужи да е тука, а не Пеп.

Искрено на листава Пеп не заслужува да биде, немаше добра сезона. Мурињо и Дел Боске најдобро, ја би го одбрал Дел Боске не заради тоа што Мурињо е тренер на Реал туку затоа што Дел Боске освои Европско(без напаѓач, а никој не му веруваше, (читај Мурињо :D )) и претходно Светско.

Факт е дека не заслужува Пеп да биде во најтесниот избор. До Дел Боске освен Мурињо заслужено ќе беше и еден од Клоп и Ди Матео да стои, лично го преферирам Клоп.

Вака заради Европско првенство Дел Боске ќе освои. Заслужено.

Зашто па да не биде Пеп?

Ајде бе Мац, тоа е или друго нешто ? Као, нов предизвик, заситеност од екипата, освојување се што можеше да се освои и тоа по неколку пати ?
Впрочем, види кај е Барса а види кај е Реал у Примера. И тоа Реал со големиот Мурињо а Барса со помошникот на Пеп. :)

Дел Боске и Клоп ја заслужуваат наградава. Мурињо, донекаде оправдано е што се наоѓа на листава, а Пеп во стилот на Ферги(колку да го има, да не е без него). :D

Ајде бе Мац, тоа е или друго нешто ? Као, нов предизвик, заситеност од екипата, освојување се што можеше да се освои и тоа по неколку пати ?
Впрочем, види кај е Барса а види кај е Реал у Примера. И тоа Реал со големиот Мурињо а Барса со помошникот на Пеп. :)

Ајде, каде е Барса во Примера без Пеп?

Што значи Пеп бил...што? : )

Иначе, јас се ispricavam шо се улетувам у сред село на муабет, али имам нејаснотии некои, околку гледање со потсмев на успехот на Ди Матео.

Демек „шотие море ти буАла си, како мојт тој да е најдобар тренер за 2012?...“

А шо требаше да напрајт чоекот за да бидит најдобар? Онака, прашвам, не знам.

Ајде, каде е Барса во Примера без Пеп?

Што значи Пеп бил...што? : )

На прво место каде што и беше 80% од времето под водство на Пеп. Тоа што го создаде Пеп Тито само го продолжи. Или што би рекол Мурињо, интелегентен тренер во таква екипа нема што да менува.

Иначе, јас се ispricavam шо се улетувам у сред село на муабет, али имам нејаснотии некои, околку гледање со потсмев на успехот на Ди Матео.

Демек „шотие море ти буАла си, како мојт тој да е најдобар тренер за 2012?...“

А шо требаше да напрајт чоекот за да бидит најдобар? Онака, прашвам, не знам.
Najjak muabet brat:cool:

www.fifa.com:
Rank Surname Name Country % of total votes % of coaches votes % of captains' votes % of media votes
1 del Bosque Vicente Spain 34.51 11.96 8.41 14.14
2 Mourinho José Portugal 20.49 5.90 8.76 5.83
3 Guardiola Pep Spain 12.91 5.08 5.77 2.06
4 Di Matteo Roberto Italy 12.02 2.88 3.05 6.09
5 Ferguson Alex Scotland 5.82 2.51 2.81 0.50
6 Klopp Jürgen Germany 4.78 1.55 1.68 1.56
7 Prandelli Cesare Italy 3.34 1.26 0.78 1.29
8 Mancini Roberto Italy 3.10 0.96 1.33 0.81
9 Löw Joachim Germany 1.15 0.57 0.54 0.04
10 Heynckes Jupp Germany 1.00 0.68 0.20 0.13
Invalid points 0.88 0.00 0.00 0.88

--

Eve kako glasale kapitenite:
http://www.fifa.com/mm/document/bal...1/98/08/05/fboawardmencoach2012-bycountry.pdf

Najgolemoto iznenaduvanje, Goran Pandev WTF:eek:
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 12:02 ---
Siguren bev deka na Mou mu dal 5 boda, poso neli bivsi trener osvoi LS, simpatii ova ona.

Пандев на Манчини 3 поена:pos:
Само ние ли имаме пратени 2ца новинари да гласаат? Да не се скарале случајно кој треба да гласа :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom