Најдобар странски фудбалер кој играл во Македонското првенство

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Веќе се игра 19 по ред мак првенство. Секоја година по ред сме сведоци на намалување на квалитетот на истото и на се помал интерес од страна на гледачите на него. Логично, екипите имаат се помал буџет, а како резултат на тоа се ангажираат и се послаби играчи од страна!
Епа прашањето е доста просто и едноставно
Кој според вас е најдобриот странски играч кој играл во Македонија???
Јас паметам играчи како Петровиќ, Антониевиќ (Победа), Милошевиќ (Кожув, Силекс, Победа) и тн.
Според квалитетот кој го имаа тогашните засилувања од странство, во овој момент комотно би можеле да играат за репрезентацијата и да бидат најдобри во неа!!!
Но најдобар според мене е покоен Оливеира кој навистина остави белег во нашиот фидбал!!!
На вас е ред!!!

пс. до администртаторите!!! не видов ваква тема! доколку има ставете слободно клуч на оваа! :smir:

Понизно ќе си кажам дека македонскиот клубски фудбал го пратам исто колку што го пратам сингапурскиот, ама од она што сум слушнал и чат пат видел, ќе кажам Вандеир и Брага.

Анијанву Чинеду Блесинг

Нигериецов покажа топ партии во дресот на Вардар , доста ефикасен беше за стопер .

Имаше неколку добри Бразилци од сите овие кои продефилираа во Македонија...
Пред се Вандаир, Оливеира, па и Џеферсон (кој долго време го носеше дресот на Осогово...) и тој од Пoбеда на времето што играше:) . Како и на Манга така и на мене фаворит ми е Чинеду Блесинг :) Од другиве Африканци, предничат овие што играа во Ѓорче кога освои титула, како и Конгоанецот Итуа кој го носеше дресот на Победа. Од Србиве, Пејчиќ, Ковачевиќ и Станишиќ кои настапуваа за работнички.
Сепак мои фаворити се Оливеира и Блесинг :)

како можев да го заборавам Завиша Пеиќ!!! без конкуренција НАЈДОБРИОТ голман кој бранел во македонија!!!

како можев да го заборавам Завиша Пеиќ!!! без конкуренција НАЈДОБРИОТ голман кој бранел во македонија!!!

Тој со капче што бранеше стално околу 40 год што имаше?
Инаку според мене кога сме кај голманите да ги спомнам Тошиќ и Чанивиќ,а инаку општо најдобар странец според мене беше Пејчиѓ во првите 2 сезони после падна во форма и Милисавлјевиѓ многу брз фудбалер

Имаше неколку добри Бразилци од сите овие кои продефилираа во Македонија...
Пред се Вандаир, Оливеира, па и Џеферсон (кој долго време го носеше дресот на Осогово...) и тој од Пoбеда на времето што играше:) . Како и на Манга така и на мене фаворит ми е Чинеду Блесинг :) Од другиве Африканци, предничат овие што играа во Ѓорче кога освои титула, како и Конгоанецот Итуа кој го носеше дресот на Победа. Од Србиве, Пејчиќ, Ковачевиќ и Станишиќ кои настапуваа за работнички.
Сепак мои фаворити се Оливеира и Блесинг :)

Кај се наоѓа моментално нигеров да не знаеш случајно :)
И јас би го дал својот глас за него и за Стевица Ристиќ//

^Некаде во Белгија игра Блесинг ако не се лажам :)

Кај се наоѓа моментално нигеров да не знаеш случајно :)
И јас би го дал својот глас за него и за Стевица Ристиќ//

Па во 2004/05 прејде во Гент, оттогаш немам ништо слушнато за него :)

Оливеира и оној врбата Вашингтон дефинитивно

Вашингтон - Македонија Ѓорче Петров
Вандаир - Цементарница 55 ; Вардар

I LOVE CEMENTARNICA 55

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom