Најдобар странски фудбалер кој играл во Македонското првенство

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување
Не би можел да кажам еден, али меѓу подобрите кои и сум ги гледал а не само слушал се Блесинг, Вандаир и Зе Карлос Фиљо. Овој последниов е преголема мрза али претерано добро знае да игра фудбал.

^п.с. Сите овие погоре имаат настапувано за Цементарница.

abe koj bese oliveira sekako go znam ama mnogu brazilci se smenij u vardar toa vreme
znam eden umre brazilec togas ama dali bese toj posto eden kaza lesa mu zemja

--- надополнето ---

a i braga bese dobar isto i de brito mislam od makedonija gorke petrov sto igrae zaedno so vasingon

абе ок е сето ова! АМА... освен Оливериа и Пејиќ голманот, не кажавте ниту еден кој е поквалитетен! сите овие се од последните 7-8 години и се со просечен квалитет, да беа поарни немаше уште овде да бидат!!! само толку следите мак фудбал? ајд некој постар,како петровиќ и антониевиќ (прв странец во победа), после стојковиќ (победа), после имаше еден од рудар анѓелковиќ... сите овие се барем за едно 10 пати поарни од претходните кои ги кажавте. па зарем не се секавате или не бевте уште родени од 1992 наваму кога почна првото македонско фудбалско првенство?
тогаш ниту една екипа немаше странец??? ајде прашајте постари кои оделе на фудбал. ја сите овие кои ги напоменав се од победа и се според мене најдобри. имало и тон други како жилсон, гомез, јовановиќ :pos2:, диниќ :pos2:, митиќ, димитриевиќ (не беше лош ама не е како другиве), стојановиќ...

Олаф се е тоа убаво што си го набројал,ама како Вандаир што беше никој нема да биде(дури и статистиката говори).И Чинеду Блесинг го ставам како најдобар странски штопер.

Вандаир, Оливеира, Вашингтон, Брага.
Зборам од тие што сум ги глеал, за другите не сум ни компетентен. Брага дури имаше и настап за Македонија на кој не се прослави баш, изигра едно полувреме само против Англија. :)

Еве го играчкиот пат на Блесинг, не игра фудбал веќе 3 години:
http://transfermarkt.de/de/blessing-chinedu-anyanwu/transfers/spieler_26972.html

По мене, Немања Милисављевиќ еден од најдобрите техничари кои играле во Мкд, а и ден-денеска одлично игра во Романија.
Втор ми е Лукмон Адекунле кој играше одлично за Работнички и имаше (што е најголем показател) сосема задоволителни изданија во европските мечеви. Сега игра во Швајцарија.

Добро, немам многу пратено, а не се сеќавам баш на Оливеира и Брага.

Жилсон, Џеферсон, Оливеира, Милошевиќ, Вандеир, Брага, Блесинг, Љ. Савиќ, Ахметовиќ (на овие можам да се сетам во моментов) : )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom