Најдобар Стадион на просторите на бивша ЈУ

• Креатор на темата Креатор на темата P-S-G
  • Време на започнување Време на започнување
УЕФА не дава пари конкретно за стадионот туку во сите земји во развој како нашата дава донации за развој на фудбалот. Сега останува на нас како ќе ги искористиме тие средства. Муабетот ми е дека нема потреба да бидеме благодарни на некој затоа што тие пари не си ги ставил во џеб туку ги искористил за нивната основна намена.
Али треба да бидеме благодарни сепак и на брзината со која се гради Арената и посветеноста и воопшто замислата . Стадионот првично требаше да биде готов до 2014 (само трибините целосно да се изградени а не да збориме за обвивката). Така да не мешам политика ама ти стадионот со таков интензитет да го средиш за 2 и пол години е тоа е за вистински респект и неможе некој да ме убеди во спротивното.

Иначе гледајте дел од коментарите на Србите за нашиот стадион
*Dok mi sedimo na rukama, u Skoplju grade li grade...skuzite samo velicinu te nove tribine (kapacitet ~10,500)
*Lepsi stadion od svih nasih. A mozda ce i na celom ex-Yu prostoru biti najlepsi. Ali oni nisu ni imali veliki stadion gde da igra reprezentacija,pa su bili primorani praviti nov. Ali jeste super stadion,i svaka im cast!!!
*Au kakav stadion ovaj u Skopju je pogotovo lep
*wow, blago Makedoncima valda ce se i nasi opametiti i izgraditi ovakav neki
(се извинувам што нема превод ама кој му треба слободно нека каже) :helou:

Али треба да бидеме благодарни сепак и на брзината со која се гради Арената и посветеноста и воопшто замислата . Стадионот првично требаше да биде готов до 2014 (само трибините целосно да се изградени а не да збориме за обвивката). Така да не мешам политика ама ти стадионот со таков интензитет да го средиш за 2 и пол години е тоа е за вистински респект и неможе некој да ме убеди во спротивното.

Иначе гледајте дел од коментарите на Србите за нашиот стадион
*Dok mi sedimo na rukama, u Skoplju grade li grade...skuzite samo velicinu te nove tribine (kapacitet ~10,500)
*Lepsi stadion od svih nasih. A mozda ce i na celom ex-Yu prostoru biti najlepsi. Ali oni nisu ni imali veliki stadion gde da igra reprezentacija,pa su bili primorani praviti nov. Ali jeste super stadion,i svaka im cast!!!
*Au kakav stadion ovaj u Skopju je pogotovo lep
*wow, blago Makedoncima valda ce se i nasi opametiti i izgraditi ovakav neki
(се извинувам што нема превод ама кој му треба слободно нека каже) :helou:
И јас сум заинтересиран за политика колку што сум заинтересиран за ланскиот снег:toe:
Инаку во право си за брзината на градење на стадионот, тоа е за поздрав. И да, Филип II Арената ќе биде една од најубавите на Балканот ако не и најубава. Единствено капацитетот можеше да биде малку поголем, пред се за да би можеле да организираме некое финале на натпревар под капата на УЕФА, ама и вака е добро.

И јас сум заинтересиран за политика колку што сум заинтересиран за ланскиот снег:toe:
Инаку во право си за брзината на градење на стадионот, тоа е за поздрав. И да, Филип II Арената ќе биде една од најубавите на Балканот ако не и најубава. Единствено капацитетот можеше да биде малку поголем, пред се за да би можеле да организираме некое финале на натпревар под капата на УЕФА, ама и вака е добро.
И вака можеме зашто да не од Уефа секогаш има слух да се помогне на помалите земји како нашава за организирање таков голем меч и мислам дека еден ден тоа ќе се случи. Доаѓаат туристи пари се вртат сигурно после изградбава добиваме такво нешто како награда дека вложувањето ќе се исплати. Можете да замислите Финале Европа Лига, Арена Филип 2 Македонски :vozbud:

сега за сега сега пољуд е најубав ама коа ќе биде готов нашиов екстра ќе биде!!!
(ако може да ми каже некој колку точно ќе собира градски, знам викаа околу 40 000 ама нигде не сум прочитал со сигурност)

сега за сега сега пољуд е најубав ама коа ќе биде готов нашиов екстра ќе биде!!!
(ако може да ми каже некој колку точно ќе собира градски, знам викаа околу 40 000 ама нигде не сум прочитал со сигурност)

Треба да собира точно 36.400,така барем најавија.А додека не се заврши ништо не е сигурно.

Додека не го направат Филип II,Пољуд

јас разбрав дека треба да собира 50 000 ке видиме кога ке го изградат

Нема теоретска шанса да собира 50 000, може да биде со толкав капацитет само доколку ставиме кинези во него и ги извадиме столчињата... :) Јужна собира околу 11 000, Северна околу 12 000, а Запад и Исток по ниту една логика не можат да бидат со капацитет од по 12 или 13 000 гледачи. Конечниот капацитет мислам дека ќе биде од 32 до 34 000 гледачи...

Инаку PSG, Сен Дени во Франција го изградија за 2 години (капацитет од преку 80 000 гледачи), а нас толку време ни беше потребно за една трибина... :smir:

јас разбрав дека треба да собира 50 000 ке видиме кога ке го изградат

Не ни треба толкав капацитет..не е само работа изгради огромно здание и после нека пропаѓа..размисли и дека тоа треба утре да се оддржува, да трае за наредни 30 па и повеќе години..имајќи во обзир колку ние градиме, може и за наредни 100 години да е..
Филип 2 си е со ОК капацитет,мене ми е единствено жал за Борис Трајковски, можеше да биде со поголем капацитет,пример 10.000 , вака без една трибина ми е како трн у око

Нема теоретска шанса да собира 50 000, може да биде со толкав капацитет само доколку ставиме кинези во него и ги извадиме столчињата... :) Јужна собира околу 11 000, Северна околу 12 000, а Запад и Исток по ниту една логика не можат да бидат со капацитет од по 12 или 13 000 гледачи. Конечниот капацитет мислам дека ќе биде од 32 до 34 000 гледачи...

Инаку PSG, Сен Дени во Франција го изградија за 2 години (капацитет од преку 80 000 гледачи), а нас толку време ни беше потребно за една трибина... :smir:

Абе кинезите хотел прават за 6 дена
http://forum.kajgana.com/showthread.php?54906-Chinese-Hotel-Built-In-6-Days

Ама толку ни се можностите на нас.

Не ни треба толкав капацитет..не е само работа изгради огромно здание и после нека пропаѓа..размисли и дека тоа треба утре да се оддржува, да трае за наредни 30 па и повеќе години..имајќи во обзир колку ние градиме, може и за наредни 100 години да е..
Филип 2 си е со ОК капацитет,мене ми е единствено жал за Борис Трајковски, можеше да биде со поголем капацитет,пример 10.000 , вака без една трибина ми е како трн у око

сепак останува да видиме друже

Пред.
pred.jpg

Сега.
Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2003.jpg
Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2001.jpg
Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2002.jpg
Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2004.jpg
Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2006.jpg
Споредба со зградите!
sporedba.jpg
Крстот
krst.jpg
И секако Вардар.
Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2007.jpg

Attachments

• Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2005.jpg
    Arena%20Filip%20Vtori%2025%20RL%2005.jpg
    64,6 KB · Прегледи: 4
^^^ Друже браво за сликиве направи добра споредба :helou:.
Иначе еве една слика од стадионот во Ријека кој се наоѓа непосредно до морето и е доста автентичен по изгледот бидејќи е сместен во карпи до морето. Лани од многуте врнеши беше целосно под вода

И визуелизација на новиот Максимир во Загреб (но ако се знае газдата на клубот и досегашните најави тешко дека ќе биде изграден во скоро време) кој ми заличува на стадионот Луиџи Фераис во Џенова погледнете

Максимир (визуелизација)
Maksimir_new.jpg

Луиџи Фераис

Luigi_Ferraris2.jpg

Јужна 12 000, северна 10 489, исток и запад треба да имаат по 5-6 000 или малку повеќе. До кај 35 000 ќе стигне., повеќе не.

Абе кинезите хотел прават за 6 дена
http://forum.kajgana.com/showthread.php?54906-Chinese-Hotel-Built-In-6-Days

Ама толку ни се можностите на нас.

Ам тој хотелот цел е монтажен, да ги имаш истите кранови, толку работници и материјалите и ние за толку ќе ги изградиме.
Проблемот е што ги немаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom