Али треба да бидеме благодарни сепак и на брзината со која се гради Арената и посветеноста и воопшто замислата . Стадионот првично требаше да биде готов до 2014 (само трибините целосно да се изградени а не да збориме за обвивката). Така да не мешам политика ама ти стадионот со таков интензитет да го средиш за 2 и пол години е тоа е за вистински респект и неможе некој да ме убеди во спротивното.УЕФА не дава пари конкретно за стадионот туку во сите земји во развој како нашата дава донации за развој на фудбалот. Сега останува на нас како ќе ги искористиме тие средства. Муабетот ми е дека нема потреба да бидеме благодарни на некој затоа што тие пари не си ги ставил во џеб туку ги искористил за нивната основна намена.
Иначе гледајте дел од коментарите на Србите за нашиот стадион
*Dok mi sedimo na rukama, u Skoplju grade li grade...skuzite samo velicinu te nove tribine (kapacitet ~10,500)
*Lepsi stadion od svih nasih. A mozda ce i na celom ex-Yu prostoru biti najlepsi. Ali oni nisu ni imali veliki stadion gde da igra reprezentacija,pa su bili primorani praviti nov. Ali jeste super stadion,i svaka im cast!!!
*Au kakav stadion ovaj u Skopju je pogotovo lep
*wow, blago Makedoncima valda ce se i nasi opametiti i izgraditi ovakav neki
(се извинувам што нема превод ама кој му треба слободно нека каже) :helou: